Hava Durumu

Vildan Yılmaz Gürel'den duygulandıran konuşma...

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2018 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 08:12

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel önceki gün TBMM'de bireysel söz alarak konuşma yaptı.
Yaptığı konuşmanın ana konusu:Down sendromu, otizm spektrum bozukluğu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu ile özgül öğrenme güçlüğünün Türkiye'deki yaygınlığının incelenmesi...
Aslında belki onu bu konuşmaya iten bir anne olması.
İşte kendi ağzından bu konuşmaya iten olayın iç yüzü.(TBMM tutanaklarından)
"Bilindiği üzere, kader, insanlara, zamana ve mekâna göre farklı farklı roller tevdi eder. Hâlihazırdaki rolüm gururlu anneliğimdir. "Neden anneliğin?" derseniz tam olarak anlatamayabilirim ama biraz izah etmek istiyorum. Allah bana sağlıklı sıhhatli 3 tane evlat lütfetti. Ömrümde birkaç kere bazılarının fısıldaştığını, "Çocuğum havale geçirdi." dediğini hatırlıyorum fakat bir sabah 3 kardeşiyle birlikte evlatlarımla gülüyor, oynuyorduk. Zaten, birçok şeyi duyarız, biliriz, söyleriz fakat ancak kendi hayatımızda yaşadığımız zaman idrak ederiz. İşte o sabah ben havaleyle tanıştım ve gerçekten idrak ettim. Ondan sonra, iki ay yoğun bakım kapısında geçen sürecimizde bir uzman hekimin bilebildiği kadarıyla havaleyi tanımış oldum ve hayatım tamamen bunun üzerine yeniden değişti, kuruldu. ( Böylece annelik vasfıma bir lütuf daha eklenmiş oldu.
Hamdüsenalar olsun kızım, Berra'm yaşıyor. Ne var ki diğer kardeşleri büyüdüler, kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar, hâlen gülüp oynuyorlar, koşturuyorlar ama Berra'm artık benden en sevdiği ev köftesi ve kızartmayı isteyemiyor, altı yıldır tadını unuttu, yarım kalan bale kursunu bırakın ayakları üzerinde duramıyor, yatıyor"
Konuşmadan anlaşılacağı üzere Milletvekili Gürel bir engelli çocuğu olan anne.
Hayatını ona adamış.
Bu konuda da tüm partilerin ortak çalışma yapmasını istiyor.
Biz de böyle bir çalışmayı destekliyor ve Gürel'e kolaylıklar diliyoruz.
Allah yardımcısı olsun...

RESMİ RAKAMLARA GÖRE OTİZMLİ VE DOWN SEMDROMLU ÇOCUK SAYISI...

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel'in TBMM'de yapmış olduğu konuşmada satır aralarında verdiği rakamlar var ki oldukça dikkat çekici.
Misal olarak otizm tanısı 1985 yılında 2 bin 500 çocuktan 1'ine konulurken 2001 yılında 250, 2013 yılında ise 88 çocuktan 1'ine konulmuş. Günümüzde ise 68 çocuktan 1'i otizmli doğmaktadır.
Öte yandan ülke genelinde 70 bin civarında down sendromlu, 550 bin civarında otizmli çocuk olduğu tahmin edilmekte.
Yine otizm bozukluğu 6 ay ila 1 yaş arasında doğru teşhis edilir ve doğru bireysel eğitim verilirse tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu da ifade edelim.
Bu rakamlara bakınca hükümetin önleyici ve tedavi edici tedbirleri uygulamaya koyması şart gibi gözüküyor...
Ama öncesinde TBMM'de araştırma komisyonu kuruldu.
Bu da oldukça önemli...

İSSİAD BAŞKANI ALTINÖZ: İSTANBUL CADDESİ'Nİ MASLAK GİBİ YAPABİLİRİZ!

Kent girişleri oldukça önemlidir. Bu bağlamda İzmir, Ankara ve İstanbul yolu girişlerine baktığımızda göze sadece Nilüfer hoş geliyor.
Gerek Ankara Yolu gerekse İstanbul Yolu mezbelelik gibi...
Hâlâ şehir içinde hoş olmayan görüntüler.
İşte bu nokta İstanbul Yolu için mücadeleye başlayan İSSİAD Başkanı Yakup Altınöz, İSSİAD'ın kuruluş amacı ve faaliyetleri ile ilgili dün bizleri bilgilendirdi.
İstanbul Caddesi'ni Bursa'nın önemli ve cazibesi gittikçe artan bir bölge olarak tanımlayan Altınöz, İstanbul Caddesi Sanayici ve İş Adamları Derneği, (İSSİAD) olarak bunu daha da değerli hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Ardından adliye buraya gelecek, bir an önce T2 hattı ve gerekli düzenlemeler yapılsın dedi. Eğer bunlar gerçekleşirse İstanbul Caddesi Maslak gibi olur diyor.
Olur mu olmaz mı?
Onu kestirmek şimdiden mümkün değil.
Ama bu cadde üzerinde dönüşüm çalışmaları bir an önce başlamalı...

YEREL YÖNETİMLER'İN KONUĞU SALMAN

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Yerel Yönetimler programında bu hafta AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'ı ağırlayacağız.
Salman'la yaşanan son gelişmeler ve başvuru sürecini değerlendireceğiz.
Yerel Yönetimler programı bu akşam 20.30'da AS TV'de

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.