Hava Durumu

Taban'ın hedefleri....

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2019 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2019 08:11

Gerçek olan şu: Kaderin önüne geçilemez. İşte bu noktada kaderin kendisini başkanlık makamına oturttuğu isimlerden biri de İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban.
Geçen dönem belediye meclisi üyesi olarak girdiği İnegöl Belediye Meclisi'nde Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçmesinin ardında meclis kararıyla belediye başkanlığına seçildi.
Merak edilen soru şuydu: Taban, emanetçi mi, kalıcı mı olacaktı?
O makamın hakkını vererek önce emanetin ehil ellere teslim edildiğini icraatlarıyla gösterdi, ardından kalıcı olması için partisi tarafından tekrar aday gösterildi.
Sonrasında yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi.
Şimdi o meclisin değil halkın seçtği belediye başkanı.
Dün biz de Sönmez Medya Ailesi olarak Taban'ı makamında ziyaret ettik.
Mütevazı kişiliğiyle bizleri ağırlayan Taban önce öz eleştiri yaptı.
İlk 16 ayda neden medya önüne çıkmadığını anlattı.


Sonrasında bu süreçte yaptıklarını anlattı. Yaptığı yatırımlar içinde teknolojik yatırımlar var ki gerçekten takdire şayan.
Misal olarak belediyede ne olup ne bitiyor kasasına kaç lira girmiş, kaç lira çıkmış, hedeflere ulaşılmış mı bunların hepsi tek tıkla öğrenebiliyor.
Yakında herkes öğrenecek diyor.
Yine e- devlet üzerinden verilen beş hizmeti şimdilerde 30'a çıkmış durumda.Bundan dolayı da Türkiye birinciliğine ulaşmış durumda.
Bunun yanı sıra diğer bir hedefi de İnegöl'e butik üniversite kurulması. Bu sene YÖK'ten Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin kuruluşuna onay çıkmış. Gerekli şartları sağlandığında bir butik üniversite kurulması da Taban'ın hedefi ve en büyük arzusu.
Hedefin asıl nedeni de ilçenin ihtiyacı olan mavi ve beyaz yakalıların üniversiteden sağlanması.
Bunların yanı sıra mobilya sektörüyle ilgili olarak dünyaca ünlü mobilyacıların da İnegöl'de yer açması buradaki fuarlara katılımı da hedefler arasında.
İnegöl'de mobilyacılığın gelişimi ile beraber gelişen diğer sektör de lojistik sektörü olmuş.
Üretilen malın satışı ve nakliyesi oldukça kolay...
Bunun yanı sıra Taban'ın belediye başkanı olmasının ardından 88 çalışan ya emekli olmuş ya da başka belediyelere geçmiş.
Bu da bütçeye 6 milyon TL yıllık tasaruf olarak yansımış.
Bir başka bilgi İnegöl'ün resmi nüfusu 270 bin olmasına rağmen buna ilçede yaşayan 25 bin Suriyeli ve 7 bin civarında Ahıska Türk'ünü de katarsak 300 bin nüfusa ulaşmış.
Dün sohbet ettiğimiz Taban bu döneme icraatlarıyla akıllarda yer edineceğe benziyor.

AYDIN İLK FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR...

Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın belediye çalışanı olarak birçok kez ilçesinde gerçekleşen festivallere tanıklık etti. Bu sefer ise tanıklığı çalışan deği belediye başkanı olarak olacak.
İlçede geleneksel hale getirilen Altın Biber, Kültür Tarım ve Hayvancılık Festivali bu yıl 5 Eylül-8 Eylül 2019 tarihlerinde Yenişehir'in kurtuluşuyla beraber kutlanacak.
Altıncısı gerçekleşecek festival 5 Eylül 2019 akşam namazına mütakiben mevlitle başlayacak.


Ardından 6 Eylül 2019 Cuma günü resmi törenle Yenişehir'in kurtuluşu kutlanacak. Öğlenden sonra ise stantlar açılacak akşama da THM sanatçısı Halil Özçelik konseri ile devam edecek.
Festivalin üçüncü gününde ise halk koşusu, sünnet cemiyeti,festival korteji, atlı ve yaya okçuluk gösterileri ve ülkücü hareketin yakından tanıdığı Ahmet Şafak'ın konseri var. Festivalin son gününde ise, cins köpek yarışması ve ödül töreni ile sona erecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.