Hava Durumu

Şevket Orhan'ın en büyük hedefi

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 08:53

Geçen hafta içinde geçekleşen kongreyle Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Şevket Orhan'ı perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programına konuk ettik.
Önce Orhan ile ilgili kısa bir bilgi verelim:
Uzun yıllar Bursa Belediyesi Zabıta Müdürü olarak hizmet eden ardından 7 yıl da İnegöl Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Orhan ardından ilçe başkanlığı, AK Parti Kurucu İl Başkanlığı ve 22. Dönem Bursa Milletvekili olarak görev yaptı.
Orhan, Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçildiği andan itibaren son bir haftadır ziyaretçi akınına uğruyor.
Biz programda Orhan'ın yeni dönemde neler yapacağını sorduk.
O da net yanıt verdi:Bursalılık ruhunun öne çıkacağı bugünün dünden daha güzel, yarının da bugünden daha güzel bir Bursa olması için kanunların ve yönetmeliğin verdiği yetkiye dayanarak çalışacaklarını ifade etti.
Özellikle değineceği konular arasında yerli otomobilden tutun, Bursa'nın yeşili , denizi, dağını komple içine alan ortak sevdamız Bursa sloganıyla hareket tarzını benimsemiş.
Bunun yanı sıra en fazla önem verdiği konulardan biri de üstün zekalı çocukların eğitimine yönelik bir proje.
Orhan bununla ilgili olarak kamuoyunda farkındalık çalışmaları yapacaklarını ve özellikle Bursa'nın bu konuda lokomotif olması için ilk üstün zekalılar ve dahi okulunun Bursa'da açılması için uğraş vereceğini ekranlarımız aracılığıyla dile getirdi.
Hatta şu ana kadar TBMM'de konu ile ilgili yapılan tüm tutanakları da Orhan istemiş. Türkiye'de bu kategoride 500 bin çocuğun olduğu tahmin ediliyormuş.
Bir vakfın Bursa'da açmış olduğu şubede ise yapılan çalışmalar sonucunda 17 öğrencinin üstün zekalı bir öğrencinin dahi olabilecek zekaya sahip olduğunu Orhan vasıtası ile öğrendik.
Ardından da hemşehri derneklerinin de onay vermesi halinde Bursa'da tüm hemşehri derneklerinin ortaklaşa katılacağı bir bayramlaşma töreni için çalışma başlatacaklarını da ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Ekranlarımızda değindiği diğer bir konu ise yerli otomobil...
Bunun da adresi Bursa diyerek otomotiv fabrikaları ve yan sanayi Bursa'da eğer otomobil fabrikası yapılacaksa bu Bursa'ya yapılmalı diyor. Orhan, bu konuda farkındalık çalışması için hazır olduklarını vurguladı.
Öte yandan kanuni zorunluluk olmamasına rağmen Orhan, kentimizdeki tüm kent konseyi başkanlarıyla buluşup Bursa için neler yapabiliriz şeklinde görüş alışverişin bulunacak.
Orhan, hem bürokrasiden hem de siyasetten elde ettiği birikimi Bursa Kent Konseyi aracılığıyla Bursalılar için kullanmaya hazır. Bu konuda yürütme kurulundaki arkadaşlarına da fazlasıyla güveniyor.
Bize de başarılar dilemek bir Bursalı olarak elimizden geldiğince Orhan'a destek olmak düşüyor...

TOPRAK ANALİZİ ŞART!

Geçen hafta içinde Keles'in bazı köylerini ziyaret etme fırsatını yakaladım. Birçok köyde çilek hasasdı bitmiş, kiraz hasadı başlamak üzere....
Buraya kadar normal.
Normal olmayan ise hasadın beklentilerin altında kalması.
Bundan dolayı bazı köylerde ağaçları kesiyorlar.
Bazı köylerde hiç bakmıyorlar.
İşte bu noktada görev il ve ilçe tarım müdürlüklerine düşüyor. Köylerdeki
toprakların analizini yaparak hangi köye hangi meyvelerin ya da sebzelerin ekilmesi konusunda bilgilendirmesi gerekir.
Bu konuda destek şart...
Toprak analizi uygun üretimden dolayı rekolteyi artırdığı gibi, maliyetleri de düşürüyor.
Eğer bu bilgilendirme olmaz ise dağ ilçelerinde bir çok köy zaten hayalet.
Yakında bu gidişle hiç bir ağaç kalmayacak.
Bizden hatırlatması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.