Hava Durumu

Sağlık müdürleri açıklamasına Somali rötarı

Yazının Giriş Tarihi: 17.10.2017 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 07:18

Sağlıkta çok başlılığa son verecek çalışmalardan biri de illerdeki KHB'nin (Kamu Hastaneler Birliği) Genel Sekreterliği'nin İl Sağlık Müdürlüklerine bağlanması kararı.
Bu bağlamda 81 ilde sağlık müdürleri kim olacak sorusunun yanıtı bugünlerde daha da önem kazandı.
Birçok ilde sağlık müdürlüğü için KHB sekreterleri ile mevcut sağlık müdürleri yarışıyor.
Bazı illerde bu sorunun yanıtı belli oldu.
Nasıl mı?
Geçen hafta içinde kulislerden edindiğimiz bilgilere göre milletvekilleri ve il teşkilatının onay verdiği 15 ilin sağlık müdürüyle toplantı yapılmak üzere Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken tarafından Ankara'ya çağrılmıştı.
Toplantıya bakan yardımcısı ile beraber Müsteşar Eyüp Gümüş'ün de katılması bekleniyordu.
Çağrılan müdürlerle yeni sözleşme imzalanacaktı.
Fakat, Somali'de gerçekleşen terör saldırısı sonucu Sağlık Bakanı Ahmet Demircan başkanlığındaki 33 kişilik heyet dün Somali'ye gidince bu toplantı ertelendi.
Ertelenen toplantının yarın gerçekleşeceği bilgisine ulaştık. Toplantı sonrası birçok ilin sağlık müdürünün açıklanması bekleniyor.
Bakalım Bursa İl Sağlık Müdürü de açıklanacak mı?
Bekleyip görelim...

Yıldırım'daki termal tesis kasım ayında açılıyor

Özellikle 1960'lı yıllarda Bursa'ya tatile gelenler bir yandan kaplıcalarda şifa ararken bir yandan da Uludağ'da tatil yaparlardı.
Sonrası malum.
Bursa zaman içinde kaplıca kenti hüviyetini kaybetti.
Şimdi tekrar o hüviyetini kazanabilmesi adına İl Özel İdaresi tarafından kurulan ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Jeotermal A.Ş ile bazı çalışmalar gerçekleşmişti.
O çalışmalarda Kaynarca ve Çekirge alanlarını da kapsayan bölgede MTA'nın teknik danışmanlığında açılan sondaj kuyularında toplam rezerv miktarı, doğal çıkışlarla sınırlı sanılan 16 lt/sn sınırının çok üstünde olduğu tespit edilmişti.
Bursa'daki, termal suyun enerji ve turizm amaçlı olarak kullanıma uygun olduğu ortaya çıkmıştı.
Hatırlayanlar bilir, termal suyu, isteyen otellere ve sağlık kuruluşlarına ulaştırılması ile ilgili protokoller imzalanmıştı.
Şimdi bu bölgeden termal suyun şehrin bazı bölgelerine ulaştırılmasına başlandı.
Bu minvalde Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin termal suyu ilçesine getirmek için özel gayreti gözlerden kaçmıyor.
Termal suyu Selçuk Hatun Termal Tesisleri'ne getiren Edebali'yi tebrik ediyoruz.

Önümüzdeki kasım ayında halkın kullanımına açılacak termal turizm tesisisin işletmesini Osmanlı'dan beri hamamcılık yapan İstanbullu bir işletmeci yapacak.
Yunusemre Mahallesi'nde 3 bin 730 metrekare kullanım alanına sahip olacak şekilde inşa edilen Selçuk Hatun Termal Tesisi'nin bünyesinde spor salonu, Türk hamamı, yüzme havuzları, hidro ve peleidoterapi merkezleri, çamur odası, alternatif tıp uygulamaları merkezi, kafeterya, sauna, aile banyoları, soyunma ve dinlenme odaları, buhar odası ve kar odası gibi birimler bulunuyor.

BESAŞ'tan çölyak hastalarına makarna

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli şirketlerinden biri olan BESAŞ ürettiği ürünlerin yanı sıra satışına aracı olduğu ürünlerle de dikkatleri üzerine toplamayı biliyor.
Bu bağlamda sosyal sorumluluk projesi kapsamında çölyak hastaları için hayati önem taşıyan glutensiz ekmek satışının BESAŞ satış noktalarında gerçekleştiğini daha önce yazmıştık.
BESAŞ şimdi de ülkemizin önde makarna üreticilerinden biri olan Beşler Makarna'nın çölyak hastaları için ürettiği makarnayı, emsallerinin çok çok altında satışa sunacak. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.