Hava Durumu

Rumeli'ye uçuşlar yakında

Yazının Giriş Tarihi: 28.10.2019 09:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.10.2019 09:39

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında konuk ettiğimiz AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç ile programda konuştuklarımızın bir kısmını cumartesi günkü gazetemizde okudunuz. Ama bir de reklam arasında konuştuklarımız var.
O da özellikle Balkan ve Rumeli coğrafyasına Bursa'dan direkt uçuşlar ile ilgili konuşmamızdı. Resmi rakamlara göre bugün başta Kuzey Makedonya ve Kosova'ya Bursa'dan çok ciddi sayıda giden var.
Keza aynı şekilde oralardan da buraya gelen.


Bu yolculukların büyük bir kısmı karayolu ile gerçekleşiyor. İşte bu noktada Kılıç'a Bursa'dan uçuşların ne zaman başlayacağını sordum.
O da samimi yanıt verdi. "Elimizden geleni yapıyoruz. Temenni ediyoruz ki bu uçuşlar en kısa sürede gerçekleşecek. Bundan emin olun" dedi.
Biz de umarım bu uçuşlar 2020 yılının yazından itibaren başlar diye temenni edelim.
Kılıç'a sorduğum diğer bir soru AK Parti'den gelen her konuğa sorduğum Muradiye Devlet Hastanesi'nin durumuyla ilgiliydi.
O da konuyu hafta içinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü o da en kısa zamanda açılacağı sözünü vermiş. Bu arada Kılıç'ın programda dile getirdiği diğer bir konu ise Bursa Şehir Hastanesi'nin yakın bir tarihte sağlık turizmi ile gündeme geleceği. Anlaşılan o ki otelcilik hizmetlerinde kusursuz olan Bursa Şehir Hastanesi ilerleyen süreçte sağlık turizmi ile gündeme gelecek.

AK PARTİ'DE ESKİ İL BAŞKANLARI ANKARA'YA DAVET EDİLDİ

Önümüzdeki günlerde kongre sürecine başlayacak AK Parti'de çalışmalar devam ediyor. Bir tarafta kongre süreci devam ederken diğer tarafta da partiden ayrılan bazı isimlerin yeni parti kurma çalışmaları da devam ediyor. Bu parti kurma çalışmalarına bazı eski il başkanlarıyla önceki dönem milletvekillerinin de destek verdiği görülüyor.

(SIRASIYLA: SEDAT YALÇIN-NAGİP VARDAR-HAYRETTİN ÇAKMAK)
İşte bu noktada AK Parti'de 30 Ekim tarihinde kuruluştan bu yana AK Parti'de il başkanlığı yapmış görevlerinden ayrılmamış isimleri genel merkez tarafından davet gitti.
Bursa'dan da kurucu il başkanı Şevket Orhan yine Mehmet Tunçak, Nagip Vardar, Sedat Yalçın, Hayrettin Çakmak, Cemalettin Torun da Ankara'ya Genel Merkez'in yapacağı toplantıya davet edildi.

(SIRASIYLA: CEMALETTİN TORUN-MEHMET TUNÇAK-ŞEVKET ORHAN)
Bakalım toplantıda neler konuşulacak?
Ne kadarı basına yansıyacak.
Takip edelim...

SİYASETTEN SONRA SPORA TRANSFER OLAN İSİM

M.Dergah Alkan'ı önce AK Parti İl Gençlik Kolları'nda Ahmet Kılıç'ın yönetiminde tanıyanlardanım. Üç dil bilen kendini yetiştirmiş, AB projeleri konusunda uzman, temsil kabiliyeti yüksek, yurtdışı üniversitelerde okumuş genç siyasetçi.


Gençlik Kolları'nın ardından Mudanya Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. Sonrasında siyasetten spora transfer oldu.
Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından Alkan da Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulubü yöneticisi olarak çalışmalarına devam ediyor.
Kendisi Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Bayan Basketbol Takımı'nın Şube Sorumlusu. Ama ne sorumluluk.
Tüm deplasmanlara gidiyor, antrenöründen sporcusuna, malzemecisine kadar hepsiyle ilgileniyor.
Hiçbir deplasmanda onları yalnız bırakmıyor.
Sporcu transferlerinde ince eleyip sık dokuyor. Bu yıl tamamen yenilenen altyapı ağırlıklı olarak çıktıkları müsabakalarda 5 maçta dört galibiyet elde ederek sezona oldukça başarılı bir giriş yaptılar.
Bu başarıda paylardan biri de M.Dergah Alkan'ın...
Bize de tebrik etmek düşer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.