Hava Durumu

Osmangazi'de üçüncü döneme hazırlanan Dündar'ın hedefleri...

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2019 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2019 08:08

Önceki gün AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında ustalık dönemine hazırlanan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuğumuz oldu.
Dündar'la milletvekili adaylık döneminde başlayan bir dostluğumuz var. Dündar için diyeceğimiz odur ki içi, dışı bir siyasetçi...
Samimidir.
Yalanı sevmez!
Yapamayacağı hiçbir şeyin taahhüdünü vermez.
Belediyenin parasını harcarken kılı kırk yarar...
Ondan dolayıdır ki para yönetimi mükemmele yakın belediyedir.

Dündar iki dönemde neler mi yapmış?
Kısaca özetleyelim:
İki dönemde 567 tarihi miras yapı, 5 sosyal tesis, 13 otopark, 16 pazar alanı, 33 meydan,35 muhtarlık,34 hizmet binası,47 sosyal belediyecilik projesi, 29 sosyal tesis mahalle kafeterya- taksi durağı 39 yeni spor tesisi ,1 Bulvar, 3 köprü, 1 üstgeçit, 90 çıkmaz sokak, 120 km imar yolu, 23 bin 500 metre koşu yolu, 7 bin 475 bisiklet yolu...
Dündar, bu iki dönemde yine 15 kentsel dönüşüm/tasarım /planlama projesi ,289 yeni park 107 cami çevre düzenleme, 12 okul ve bilgi evi,246 okula destek,31 çevre projesi, 15 sağlıklı yaşam projesi, 13 kaliteli Belediyecilik projesi,57 köy projesi (park, spor tesisi, yol, tesis), 27 köye park ve spor tesisi projesi, 12 hayvanları koruma projesi ile yapılamaz denilenleri Osmangazi'de gerçekleştirmiş.

Bir de bunları yaparken 649.726 kişiyle yüz yüze temas kurulmuş. 26.291 hane ziyareti gerçekleştirilmiş. Öte yandan 13.812 kişiye giysi yardımı yapılmış. 364 aileye medikal ürün yardımı sağlanmış,2 bin 112 kişiye iş bulunmuş, 54 bin 041 aileye sosyal yardım (erzak, soba, okul malzemesi, bebek malzemesi) yapılmış. Bir de Her gün 2 farklı noktada 2 öğün çorba ve 8 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirilmiş.
Kelimenin gerçek anlamıyla Osmangazi'de yaşayan hemşehrileriyle Dündar ve ekibi bir şekilde iletişim sağlamış.
İyi ve kötü zamanlarında yanında olmuş.
Kısaca ulaşılan ve ulaşan başkan profilini çizmiş Dündar.
Yine bu dönemde 1326 Panorama Fetih Müzesi 60'ın üzerindeki ülkeden 350 bine yaklaşan ziyaretçi ile Bursa'yı dünyaya tanıtan müze olmuş.

Bu dönem temeli atılan ince işçiliklerine başlanan bittiğinde ise örnek bir proje olan 500 yataklı bakım ve rehabilitasyon merkezi alzheimer hastalarına , engelli bireylere ve ailelerine hizmet verecek...
Yine Türkiye'de bir ilk olan ülkemizin en büyük atletizm salonu da bu dönemin önemli eseri.Önümüzdeki dönem bitecek olan geçen hafta içinde lansmanı yapılan Osmangazi Kent Meydanı Projesi yine, Hisar Bölgesi ile ilgili çalışmalar da şimdiden heyecan uyandırıyor desek abartmış olmayız. Dündar ve ekibi. on yılda bin 936 projeyi hizmete sunmuş
O kısaca yapacağım dememiş yapmış.
Ustalık döneminde daha fazla eseri Osmangazi'ye kazandırmak için kolları sıvayan Dündar'a biz de başarılar diliyoruz.

ASKERE GİTMEYEN ADAYLAR YEREL MECLİSE GİRECEK...

AK Parti'nin gerçekleştirdiği en büyük reformlardan biri de seçilme yaşının 18'e düşürülmesi oldu.
Bu sayede gençlere devlet yönetiminde söz hakkı tanınmış oldu. Kısaca lafla değil, uygulayarak birilerine demokrasi dersi vermiş oldular.
Hatırlatmakta fayda var, genel seçimlerde milletvekili seçilen gençler oldu. Öte yandan bu dönem de siyasi partiler ilk defa askere gitmeyen gençleri listelerine yazarak belediye meclis üyesi adayı yaptılar.
O isimlerden ilki CHP Nilüfer İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Uslu, diğeri AK Parti Osmangazi İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğulları. Muhtemelen bu isimler dışında diğer partilerden de başka isimler vardır.

OSMANGAZİ'DE SEÇİMLERİN KADERİNİ BELİRLEYECEK 9 BİN 591 GENÇ...

Bu seçimlerin kaderini belirleyecek olan seçmen yapısında gençleri ayrı tutmak gerekir. Gençler içinde de ilk defa oy verecekler oldukça heyecanlı. Bu heyecana ortak olan seçmen sayısını merak ediyorduk. Konuyla ilgili dün bizi AK Parti Osmangazi Gençlik Kolları Başkanı Hakan Köprülüoğulları bilgilendirdi.
Osmangazi'de bu seçimlerde ilk defa sandığa gidecek seçmen sayısı 9 bin 591. Kim bilir bu gençler seçimin kaderini belirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.