Hava Durumu

Ödünç'ten tanıtım atağı

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2019 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2019 08:19

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez, Sönmez Medya'da konuğumuz oldu.
Ödünç ve Dönmez'le Deveci armudunu konuştuk.
Armut artık coğrafi. Gürsu'nun tescilli ürünü bu bağlamda alınan tescili ve TBMM'de armut ikramını hatta armudun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ikramını konuştuk.
Armuttan elde edilen dönüm başına gelir brüt 45 bin TL'ye ulaşıyormuş
Bu arada Ankara'da TBMM tarihinde bir ilk olmuş. O ilkte, yöresel kıyafetlerle genç bir kızımız armudun tanıtımını yapmış.
Ödünç, yaklaşık 1 tonun üzerinde armudu mecliste çalışanından, milletvekiline, basın mensuplarına kadar herkese dağıtmış.

Kısaca;
İktidardan, muhalefete kadar herkes deveci armudunun tadına bakmış.
Ödünç, bu noktada herkese görev düştüğünü ifade ediyor. Ödünç'ün tanıtımından sonra Ankara başta olmak üzere pazarda ve manavlarda deveci armudunun satışında belirgin bir artış yaşanmış.
Kısaca Ödünç'ün yaptığı bu tanıtım çalışmalarını bu çabasını desteklemek gerekiyor.
Bu çalışmayı parayla yapsan dünya kadar para öderdin.
Bu konuda helal olsun demek düşüyor...

KELES'TE AROMATİK BİTKİYE İLGİ

Son yıllarda ektikleri ürünün, diktikleri meyvelerin karşılığını alamayan kısaca beklenilen gelirlere ulaşamamasından dolayı özellikle dağ yöresinde alternatif ürün arayışları var.
Bu bağlamda ilçede aromatik bitki ekimi de bu alternatiflerden.

Bu hareketlenmelerden nasibini alan ilçelerin başında Keles ve ona bağlı köyler geliyor. Dün telefonla görüştüğümüz Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin bazı köylerde ve mahallelerde boş alan arazilerde aromatik bitki ekimi için bilgilendirme yaptıklarını halkın da buna ilgi gösterdiğini ekilen bitkilerle dönüm başına 5 bin TL'ye kadar gelir elde edilebileceğini vurguladı.
Bu da bölgede ekilmeyen araziler için önemli bir kazanç kapısı olması mümkün gözüküyor.
Biz de böyle bir oluşumu destekliyoruz.

KOSOVA KÜLTÜR MERKEZİ ÇALIŞIYOR...

Dün sabahın ilk saatlerinde daha önce Üsküp-Kosova Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanlığı'ndan tanıdığımız Recep Gündüz'ün davetlisi olarak Kosova Kültür Merkezi'nde aldık. Gündüz'ün görevi burada koordinatör ...
Daha doğrusu Kosova Cumhuriyeti tarafından görevlendirilmiş.
Amacı doğduğu topraklar ile doyduğu topraklar arasında tarihten gelen kültürel bağları daha da sağlamlaştırmak.
Bu bağlamda Kosova ile Bursa arasında her alanda işbirliklerini artırmak desek daha doğru olacak..
Zahmeti bol kazancı olmayan bu süreçte kendisine en büyük desteği veren isim ise eski milletvekili ve işadamı Fahrettin Gülener...

Yaklaşık altı aydır faaliyetlerini 15 Temmuz Meydanı'nın yakınındaki büroda sürdüren merkez aracılığyla Bursa'dan bir çok okul, Kosova'dan birçok okulla kardeşlik protokolü imzalamışlar.
Oradan Bursa'ya gelen okullara Gülener'in fabrikasında üç ay süre ile teknik eğitim verilmiş.
Ama öncesinde Kosova'da başlayan Osmangazi Belediyesi tarafından 1. Murat Hüdavendigar'ı anma etkinlikleri Gündüz'ün tavsiyesi ile başlamış.
Öte yandan yine merkezin yapmış olduğu faaliyetler arasında Bursa'da bazı belediyelerle Kosova'daki bazı belediyeler arasında kardeşlik protokolü için çalışmaları bulunuyor. Bunun yanı sıra Bursa'da Hanife Murat Ortaokulu ile Gülbahçe Ortaokulu'nda Arnavutça'nın seçmeli ders olarak okutulduğunu da Gündüz'le sohbetimizde öğrendik.
Gündüz, aynı uygulamanın Kosova'nın bazı bölgelerinde de olduğunu vurguladı. Gündüz bu coğrafya boş bırakılmamalı diyor, boş bırakılırsa birileri bizim boş bıraktığımız yerleri doldurmak için hazır kıta bekliyor diyor.
İstanbul'un 1453 yılında fethedildiğini düşünürsek Kosova'nın da daha önce 1389 yılında fethedildiğini de bu vesile ile hatırlatmış olalım.
Yaklaşık 520 yıl Osmanlı'nın sancağı olan bu beldelere hizmet etmek boynumuzun borcu değil mi?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.