Hava Durumu

Ne yazdıysak o...

Yazının Giriş Tarihi: 22.09.2017 09:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 09:10

Geçen ay 23 Ağustos 2017 tarihinde Cemalettin Torun'un istifası sonrası, göreve atanan Ayhan Salman yeni yönetimini oluşturma adına yaklaşık bir aydır çalışıyordu.
Bu süreçte önce özgeçmişler toplandı. Ardından bu özgeçmişler belirli bir sayıya indirildi.
En son olarak da mülakata çağrılacak isimler tespit edildi.
Koordinatör Milletvekili Muhammed Balta ile gerçekleşen mülakatlar sonrası liste 50 asıl ve 25 yedek yönetim kurulu üyesi belirlendi.
Son olarak da müstakbel yönetim kurulu üyelerinin GBT'si tamamlandıktan sonra Ayhan Salman listeyi önceki gün AK Parti Genel Mer-kezi'nin onayına sunmak üzere Ankara'ya gitti.
Genel merkezde teşkilat başkanı Mustafa Ataş'la görüşen Salman listesine onay aldı. Biz yeni yönetimde kimlerin olacağını 16 Eylül 2017 tarihli yazımızda açıklamıştık.

O zaman kimleri yazmışız...

Muharrem Durmuş, Feridun Özyüksel, Gülten Doğrul, Reyhan Alaşar Göçen, İbrahim Toprak, Salih Bahadır, İdris Berkcan, Murat Cihantimur, Mahmut Turan, Bülent Temelli, Hüseyin Ömer Aybar, Embiya Akkuş, Recep İyigün, Halide Serpil Şahin, Hikmet Ertaş, Sadettin Cangül, Mustafa Sayılgan, Mehmet Zahit Yanar, Muhammed Karaman, Nesri Demir, M.Tarık Kaderli, Bekir Akyıldız, Orhan Aygün, Emine Davran, Selime Yavuz Beyrek.
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'la beraber 50 isimden oluşan il yönetimi listesine ilişkin o gün 26 ismi kulis bilgisi olarak vemişiz.
Bu isimlerin Ayhan Salman'la beraber 20'sini doğru olarak yazmışız.(yukarıdaki listede bold olanlar)

Yanıldığımız 6 isimden biri olan Bekir Akyıldız, yönetimden bir hafta Trabzon'dayım bir hafta Bursa'dayım diyerek affını istemiş, yerine yeğeni Halis Mukul yönetime girdi.
Bu arada Mukul'u tanımayanlar için hatırlatmada bulunayım.
2004 yılında Bursa Büyükşehir Belediye başkan aday adayı olan, şimdi BEBKA'nın Genel Sekreteri olan İsmail Gerim'in en yakınındaki isimlerden biriydi.

Yeni yönetim kurulu listesi

Yeni yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu: Ayhan Salman (Başkan), Ali Erbay, Aslıhan Köse, Bülent Kandemir, Canan Demirel, Bülent Temelli, Elif Nur Öztürk, Embiya Akkuş, Emel Gözükara Durmaz, Emre Şen Koyuncu, Ercan Doğru, Esra Ulviye Sever Doğan, Faruk Görer, Feridun Özyüksel, Feyza Şükran Hakyemez,Gökay Bilir, Gökhan Yıldız, Gül Başkan, Güler Nalbant, Gülten Doğrul, Halide Serpil Şahin, Hüseyin Ömer Aybar, İbrahim Toprak, İdris Berkcan, İrfan Akkaya, M.Salih Yıldırgan, Mahmut Turan,M.Zahit Yanar, Merve Ekmekçi, Muhammed Karaman, Muharrem Durmuş, Murat Cihantimur, Mustafa İlik, Mustafa Kaymaz, Mustafa Sayılgan,M.Tarık Kaderli, Oktay Çiçek, Halis Mukul,Osman Şahin, Recep Güleçyüz, Recep İyigün, Recep Hakan Ziya,Sadettin Cangül, Salih Bahadır, Selime Yavuz Beyrek, Sema Sertalp, Sinan Kahraman, Tuncay Kiraz, Vedat Bayram Aydın, Zahide Arı.

Gelelim ayrıntılara

Bir önceki Torun yönetiminde 15 isim Ayhan Salman'ın yeni yönetiminde yer buldu. Yürütmeden ise sadece Muharrem Durmuş.
İl Gençlik Kolları'ndan Başkan, M.Tarık Kaderli ile beraber ana kademeye geçiş yapan bir başka isim Torun yönetiminde başarılı çalışmalara imza atan Hatice Feyza Öztürk'ün kızı Elif Nur Öztürk.
Yıldırım'da yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Ali Erbay, Osmangazi'de Ali Yılmaz yönetiminden önce görev alan Bülent Kandemir, Ercan Doğru da ilin yeni yönetim kurulu üyeleri....
Liste onaylanana kadar Osmangazi İlçe Kadın Kolları'nda görev yapan Canan Demirel ve
uzun yıllar AK Parti'de siyaset yapan Recai Ekmekçi'nin kızı Merve Ekmekçi de yeni yönetim kurulu üyelerinden..
Yönetimlerde daha önce görev alan Emel Gözükara Durmaz, Hüseyin Ömer Aybar, Halide Serpil Şahin, Sadettin Cangül, Bülent Temelli İl eski Gençlik Kolları Başkanı Gökay Bilir de Salman'ın listesinde.
Yedek yönetim kurulunda da ilginç isimler var onu da yarın kaleme alırız.
Bugün için Salman'ın yönetim kurulu listesine baktığımızda özetle diyeceğimiz odur ki birçok isim aktif siyasetin içinden geliyor. Bize de hayırlı olsun demek düşüyor...

Kaderli'nin yerine Eyitürk

İl Gençlik Kolları Başkanı M.Tarık Kaderli'nin ana kademeye geçmesinin ardından yerine vekaleten bakacak isim de belli oldu. O isim de Bilal Eyitürk...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.