Hava Durumu

MHP Milletvekili Vahapoğlu ile gündeme dair...

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2019 08:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2019 08:27

Meslektaşımız İbrahim Öge'nin MHP'de Medyadan Sorumlu Bursa İl Başkan Yardımcısı olarak göreve başlamasının ardından partinin medya mensuplarıyla buluşması önceki yıllara göre çok fazla artış gösterdiği bir gerçek.
Dün de bu bağlamda;
MHP Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ve basın mensupları dün sabah kahvaltıda bir araya geldi.
Vahapoğlu hem gündemi değerlendirdi.
Hem de gündem dışı sorularımızı yanıtladı...

Vahapoğlu asker kökenli siyasetçi. Geçmişte misafir olarak geldiği Bursa'ya son genel seçimlerde partisi tarafından aday gönderildi. Ardından Bursa onu Ankara'ya milletvekili olarak gönderdi.
Seçimlerden önce bir vaadi vardı.
Seçilirsem Bursa'dan ev alacağım diye. Dün ilk olarak bunu sordum ev almaya niyetlenmiş. Niyetlendiği bölge Mudanya'da ağzını açan 2+1 ev için 600 bin TL istiyormuş. O da şimdilik ev alımını bir süre ötelemiş yerine ise arazi alarak işe başlamış.
Şartlar müsait olduğunda ev almaya istekli...

Öte yandan 2018 yılının son günlerinde TBMM kürsüsünde gündeme getirdiği Sakarya Arifiye'de bin 800 dönüm arazi üzerinde kurulu tank palet fabrikasının özelleştirilmesi konusundaki düşüncelerini sorduk.
O aynı fikirde ama şu eklemeyi yaptı: Orası özelleşmedi personel aynen duracak 25 yıllığına kullanım hakkı verildi yeni pazarlar bulunacak şeklinde bir yorum yaptı.
Daha doğrusu bu söylenenler yetkililer tarafında ona iletilmiş.
Kişisel kanaatim o bu durumdan pek hoşnut değil...

Öte yandan HDP'nin gerçekten CHP'yi destekleyip desteklemediği konusunda ise bir önceki yerel seçimlerde HDP 550 yerde aday gösterirken bu seçimlerde gösterdiği başkan adayı sayısı sadece 267...
Öte yandan büyük kentlerde de HDP'nin aday göstermediğini CHP'yi desteklediğini iddia etti.
Bu arada Vahapoğlu, "Terörist sözü ne CHP ne İyi Parti seçmenine yönelik değildir. Genel Başkan bu konuda çok hassas. Öyle bir durum olsa, "Gel kardeşim helalleşelim kucaklaşalım der mi? Demez. Oradaki muhatap Sayın Kılıçdaroğlu ve merkez yönetimi, Sayın Akşener ve Genel İdare Kurulu'dur. Onun dışında kesinlikle, özellikle de lider seviyesindeki bir siyasetçinin o şekilde genelleme yapmayacağını bilmek lazım" dedi.
Vahapoğlu, bu seçimlerin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin oturması anlamında önemli görüyor.

Beka sorusuna ise iç ve dış tehditlerin hâlâ devam ettiğini ABD'nin hazırladığı haritada Türkiye'yi bölmeye yönelik çalışmalar olduğunu bir kez daha basın mensuplarına vurguladı.
FETÖ'nün siyasi ayağının da bulunması gerektiğini düşünüyor.
Partisinin geçmişte de AK Parti lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o zamanki partisi Refah Partisi ile ittifak yaptığını da hatırlattı. Bizim yaptığım ittifakın seçimlerle ilgisi yok dedi.
Türkiye'nin bekası ile ilgili ittifak yaptık diyor Vahapoğlu.
"Yerel seçim çalışma sürecinde Bursa haricinde 7 ilde daha bulunduğunu pek bir sorun yaşanacağını zannetmiyorum" diyerek seçimlerden Cumhur İttifakı'nın başarıyla çıkacağına inanıyor.
Doğu Türkistan'da yaşanan durumun da düzelmesi gerektiğini düşünüyor.
Neticede Vahapoğlu ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik.

'YEREL YÖNETİMLER'İN KONUĞU DÜNDAR

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Yerel Yönetimler programında bu hafta ustalık dönemine hazırlanan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ağırlayacağız. Dündar'la hem yaptıklarını hem de yeni döneme ilişkin yapacağı icraatlarını konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV'de vakti olanlar kaçırmasın! Şimdiden iyi seyirler...

CUMHUR İTTİFAKI'NIN MECLİS ADAYLARI SAHADA

Bu seçim döneminde dikkat çeken hususlardan bir de belediye meclis üyelerinin çalışmaları. Özellikle Cumhur İttifakı'nın meclis üyeleri kendi seçim bölgelerinde kapı kapı dolaşıyorlar.
Onlardan biri de Mustafa Engin Kargılı. Cumhur İttifakı MHP Belediye Meclis Üyesi adayı Mustafa Engin Kargılı.
Kargılı Cumhur İttifakı'nın 4. sıra adayı. Bu seçimlerde Ertuğrulgazi, Kaplı-kaya, Siteler mahallesin- den sorumlu olan Kargılı bölgesinde Cumhur İttifa-kı'nın oy oranını artıraca- ğından emin.Biz de kendisi-ne başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.