Hava Durumu

Mesten'den dağ yöresine yeni müjde

Yazının Giriş Tarihi: 07.09.2019 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.09.2019 08:50

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten oldu.
Mesten'le hem geneli hem de yereli konuştuk.
Öncesinde de STK deneyimi bulunan Mesten, deneyimli bir siyasetçi..

Önce kısa hatırlatma yapalım:
Mesleği avukatlık olan Mesten İHH Bursa Şube kurucu başkanlığının ardından SP'de görev almış, sonrasında HAS Parti'nin kurucu il başkanlığı görevlerini üstlenmişti.
HAS Parti'nin AK Parti'ye ilhak olmasının ardından önce 26.dönemde milletvekili seçilen Mesten 27. dönemde de milletvekili olarak görevine devam ediyor.
Mesten, programda önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sivas Kongresi'nin 100. yılı münasebetieyle yapmış olduğu konuşmaya değindi.
Özetle bu ülkenin sınırlarında kesinlikle ameliyata müsade ettirmeyeceğiz diyen bir liderimiz olduğu için şanslı olduklarını ifade etti.
Ardından ise artık emir alan Türkiye değil kendi ayakları üzerinde kendi kararlarını verebilen bir Türkiye var olayı özetledi.
Bunun başlangıcının da özetle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "One Minute" çıkışının ardından başladığının da üzerine basa basa vurguladı.
Türkiye'nin zorlu bir dönemeçten geçtiğini yaşanılan süreci özetleyen Mesten, bu günlerde birlik olmak gerekli dedi.
Partisinden ayrılan yeni bir siyasi hareket kurmak isteyen eski yol arkadaşları için bunlar siyasette normal şeyler ama gelinen noktada toplumda böyle bir rüzgarın esmediğini söyledi. Sonrasında ise ayrılmayı düşünen arkadaşların eleştirdiği konuların başında cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin geçmesi için mecliste firesiz oylamada evet verdiklerinin dikkatini çekti.
Ardından da ne değişti diye sordu?
Yerele ilişkin ise özellikle kendi yöresi olan dağ yöresi ile ilgili neler yapılıyor sorusuna ise Mesten ben milletvekili seçildiğimde dağ yöresi ile ilgili yolun dört yılda biteceği sözünü vermiştim.
Bunu hiçbir zaman unutmadım ancak ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı bu biraz gecikmeli gerçekleşecek dedi. Muhtemelen dağ yolu 2020 yılında bitmiş olacak dedi. Ardından bu yolun bitmesinin ardından Kapıkaya İncebel'den başlayan toplamda 3 tünelin biri geliş gidiş olmak üzere yine 3 viyadüğün bulunduğu 11, kmlik yolun ihalesinin de 2020 yılında gerçekeleşeceğini tahmini bedelin 330 milyar TL olduğunu ilk defa ekranlarımız aracılığyla paylaştı.
Bu yol da tahminen en geç beş yıl içinde bitecek...
Yolun bitmesi ile Antalya -Bursa karayolu buradan işleyecek dedi.
Öte yandan Büyükorhan-Orhaneli arasında 18 Km'lik alanın da yakın tarihte biteceğinin Keles-Tunçbilek arasının da bittiğini söyledi.
Dağ yöresinde yaşayan hemşehrilerinin sabırlı olmasını isteyen Mesten yakın bir tarihte birçok sorun çözülecek diye düşüncelerini aktardı.
Bursa özelinde ise AK Parti Hükümeti ile Bursa'ya yatırım yağdığını vurguladı.
Kısaca konuk ettiğimiz Mesten, kamuoyuna pek çıkmasa da hem kendi yöresinin hem de genele ilişkin sorunlara ve çözümü noktasına hakim.
Bize de kendisine başarı dilemek düşüyor.

OKUL KANTİNLERİNE BESAŞ ÜRÜNLERİ

Okullar alıştırma eğitimlerine başladı. İşte bu noktada en çok hassas olunan noktalardan biri de okul kantinlerinde satılan gıdalar.
Özellikle son yıllarda artan obezite ve şeker hastalıklarında sağlıksız gıdaların büyük etkisi var. Bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan BESAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bektaş ile Bursa Kantinciler Odası Başkanı Recep Çam yakın tarihte okullarda BESAŞ ürünlerinin satılması noktasında görüşmüşlerdi.
Eğer görüşme olumlu sonuçlanırsa önümüzdeki haftadan itibaren okul kantinlerinde BESAŞ'ın ürünlerini görmek mümkün olacak.
Bence çok isabet olur.
Bize de bekleyip yazmak düşüyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.