Hava Durumu

Esgin'in ziyareti Erdem'in nezaketi...

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2019 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2019 08:13

Özellikle şunu net ifade etmek gerekir: Bursa siyaseti açısından değerlendirdiğimizde nezaketin ön planda olduğunu görüyoruz. Gerek iktidar, gerekse muhalefet partilerinin mensupları ve yönetici pozisyonunda olanlar kentin menfeaatleri için ortak noktada buluşabiliyorlar.
İşte bu noktada önceki gün de AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Nilüfer için buluştular.
Daha doğrusu Esgin, Erdem'i Nilüfer Belediyesi Halk Evi'ndeki makamında ziyaret etti.

Ziyaretin sebebi Esgin'in düzenli hale getirdiği "vekil her yerde" etkinliği münasebetiyle önceki gün Nilüfer'in bazı mahalle muhtarıyla buluşması ve vatandaşın istekleri.
İşte bu noktada;
Hem mahallelere hem de genele ilişkin sorunları yerinde tespit eden Esgin, kendisine iletilen mahallelerle ilgili sorunların çözüm noktasında Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem'in kapısını çaldı.
Dostça ve samimi ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası Esgin ziyarete ilişkin sosyal medyasında şu notu paylaştı: Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile bir araya gelerek Doğanköy, Minareliçavuş, Yolçatı, Balat, Ahmet Yesevi, Işıktepe ve Fethiye mahallelerimizin sorun, beklenti ve taleplerini değerlendirdik.
Milletimizin sorunlarına hiçbir ayrım gözetmeden çözümler üretmeye, Bursa ortak paydasında çalışmaya devam edeceğiz.
Temennimiz odur ki bu tür çalışmaların ve ziyaretlerin tüm milletvekillerince gerçekleşmesi ...

CHP'DE KONGRE TAKVİMİ AY SONUNDA BELLİ OLACAK

Kongre sürecine giren siyasi partilerden biri de ana muhalefet partisi CHP. Bu bağlamda beklenilen kongre takviminin bu zamana kadar açıklanmasıydı.
Ama henüz açıklanmadı..
Neden açıklanmadığı sorusunu önceki gün karşılaştığımız CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'a sordum.

Zaman zaman bazı kesimler tarafından dillendirilen erken seçim iddialarından dolayı kongre takviminin açıklanmadığını bizimle paylaştı.
Artık önümüzdeki kasım ayında bir seçim olmayacağının kesinleştiğini muhtemelen de önümüzdeki Parti Meclisi toplantısından sonra bu açıklamanın gerçekleşeceğini tahmin ediyorum dedi.
Aydın'a göre ekim ayı içinde delege seçimleri kasım ve aralık ayı içinde ilçe kongreleri tamamlanır. Aralık sonu veya Ocak 2020 başında il kongresi büyük kongre de 2020 Mart veya Nisan ayında gerçekleşecek.
CHP'nin PM toplantısı muhtemelen eylül ayının içinde olacağı bilgisini de Aydın'dan öğrenmiş olduk.

ORHANELİ'DE KADIN KOOPERATİFİ ÇALIŞMASI...

Özellikle yeni dönemde eko turizm tesisleri için çalışma başlatan belediye başkanlarından biri de Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt.
Bu bağlamda Karagöz Kültür Festivali'nin düzenlendiği ormanlık alana bungalov tipi evler için start veren Aykurt bir yandan da bölgedeki turizm faaliyetlerin artmasıyla kadın kooperatiflerinin de değer kazanacağını düşünüyor.
Önceki gün telefonla görüştüğümüz başkan Aykurt, Orhaneli'de kadınların kendi ürettikleri ürünleri piyasada pazarlamalarını amaçlayan bir kuruluş olan kooperatifin, 2015 yılında kurulduğunu bizlerle paylaştı.
Amacımız bu kooperatifi canlandırmak kooperatif ortaklarının ufkunu açmak yardımcı olmak bu konudaki çalışmalarımız ağırlık kazandı şeklinde düşüncelerini bizlerle paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.