Hava Durumu

Edebali'den Yıldırım gençliğine örnek proje...

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2018 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2018 08:11

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin ilçesine değer katmak üzere özel gayretleri gerçekten alkışa değer.
Bu bağlamda bazı projeleri belediye bütçesinden gerçekleştirirken bir kısmını da merkezi yönetimin katkılarıyla gerçekleştiriyor.
Yıldırım ile ilgili gerçek şu: Bölgeler arasında gelir adaletsizliği olduğu gibi bölgeler arasında yatırım dengesizliği de var.
Onlardan biri de Değirmenönü ve Karapınar bölgesi..
Başkan Edebali'nin Değirmenönü-Karapınar bölgesinde ilçeye kazandırmaya hazırlandığı önemli eserlerden olan Yıldırım Beyazıd Meydan ve Gençlik Merkezi'nde, çalışmalar ihale aşamasına geldi.
Bakanlık marifetiyle ihalesi ve yapımı gerçekleşecek toplam 5 bin 246 metrekare inşaat alanına sahip olan merkezde; derslikler, çok amaçlı salon, seminer salonu, sinema salonu, kütüphane, fitness salonu, açık spor alanları, eğlence merkezi ve kafeteryalar yer alacak.
Bu proje Samsun'dan sonra Türkiye'de 2. proje olacak.
Biz bu projenin yakın zamanda temelinin atılacağını bu köşeden duyurmuş olalım...

Çolak yeniden aday...

Akademik odalarda seçim süreçleri devam ediyor. Sırada Harita Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin önümüzdeki hafta gerçekleşecek seçimleri var.
Demokrat Harita Mühendisleri Grubu adına tekrar başkan adaylığını açıklayan Ali Faruk Çolak, meslektaşlarını 27-28 Ocak tarihlerinde yapılacak olan genel kurula davet etti.

Uludağ OSB ve Bacıbeyleri'nden özgün çalışma...

Sosyolog dostumuz Mutlu Çınar, özgün çalışmalarıyla dikkat çekiyor. O çalışmalardan birini de bu sene gerçekleştirmiş.
O çalışmanın adı..
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Bursa'da Zaman" şiirinin 77.yılı anısına "Bursa Işığı'na Işık Katanlar" adıyla 2018 yılı ajandası ...
Ajandanın başlangıç tarihi Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ölüm tarihiyle başlıyor her sayfasında Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı simaların doğum ve ölüm tarihlerine göre ajandanın içine serpiştirilmiş.
Ajandanın içeriğini Mutlu Çınar hazırlarken sponsorluğunu ise "Yunus Aydın'ın başkanlığını yaptığı Uludağ OSB ve Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Şehirleri Başkentler, Çalıkuşları Bacıbey Kent Kültürleri Derneği" üstlenmiş.
Biz de emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Taşeron işçileri, bir öneri...

Belediyelerde görev yapan taşeron işçileri ile ilgili süreç başladı, devam ediyor. Öte yandan yine diğer devlet kurumlarında çalışan taşeron işçilerle ilgili yeni düzenlemeler yolda.
Muhtemelen onlar da daimi işçi statüsünde olacak.
Bundan sonraki süreçte taşeron işçi adında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışana rastlanmayacak ya da çok az rastlanacak.
İhtiyaç olduğunda ne yapılacak?
Yeni işçi mi alınacak?
Ya da yok mevcut kadro ile mi devam edilecek.
Burada acizane olarak önerim var.
Ülkemizde temel askerlik eğitimini alan Mehmetçiğin ihtiyaç fazlası olanların kalan görev sürelerini mesleklerine uygun olarak kamu kurum ve kuruluşlarında tamamlayarak vatani görevini yerine getirebilir.
Böyle bir çalışma hem ülke ekonomisine katkı sağlar hem de askerlerimizin moral ve motivasyonunu yükseltir.
Öneri bizden değerlendirmesi hükümetten...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.