Hava Durumu

Dündar'ın icraatları ve kurumsal hafızada kalacak hizmetler

Yazının Giriş Tarihi: 08.11.2019 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.11.2019 08:48

AS TV'de cuma akşamları yayınlanan Sönmez Medya Buluşmaları her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor.
Bu bağlamda bu haftaki konuğumuz ustalık döneminde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu.
Öncelikle şu tespiti yapmak gerekli : İlçe belediye başkanları arasında en tecrübeli isim kim diye soru sorsalar düşünmeden Mustafa Dündar derim.
İki dönemi bırakıp,üçüncü döneme başlayan Dündar Osmangazi Belediyesi'nde yapmış olduğu icraatlarla sadece vatandaşın değil muhalefet partilerinin bile takdirini kazanmış isim.
Bu minvalde en iyi örnek Panorama 1326 Fetih Müzesi Projesi.
Öte yandan birçok belediyede finansman sıkıntısı yaşanırken o sıkıntıyı tedarikçileri ve çalışanlarına hissettirmeyen belediye say deseler ilk sırada yine Osmangazi Belediyesi gelir. Kim ne der bilemem ama bundan dolayı da Dündar alkışı fazlasıyla hak eden bir isim...
Gelelim bugün ekranlarda yayınlanacak programdan ayrıntıya;
Önce son zamanlarda kamuoyunu meşgul eden Botanik Park ve çevresi için imara açılacağı iddiası Dündar'a soruldu.
O da net yanıt verdi.
Kesinlikle böyle bir şey yok dedi. Ardından da ekledi oradaki yeşil alanı çoğaltmak için Millet Bahçesi'ni de oraya yapıyoruz.


Bunun ardından arkadaşlarımız birçok soru sordu.
O sorulardan biri de belediyelerdeki finansman sıkıntısı ile ilgiliydi. Osmangazi Belediyesi olarak akılcı bütçe yaptıklarını on yılda 600 milyon TL kamulaştırma bedeli ödediklerini vurguladı.
Bütçenin rantabl kullanılmasının yolunun tasarruftan geçtiğini söyledi.
Öte yandan özellikle başta Suriyelilerin yaşadığı Çarşamba'da olmak üzere şehrin muhtelif yerlerindeki yabancı tabelalar için de çalışma başlattıklarını oralara ne iş yaptıklarını ifade eden açıklamalar asmaları konusunda uyarıda bulunduklarını Dündar açıkladı.
Birçok firmanın ve esnafın bu uyarıdan sonra tabelaların yanına Türkçe açıklama koyduklarını Dündar'dan öğrendik.
Bursa'ya daha fazla yatırım alması için sivil toplum kuruluşlarının da itici güç olabileceği vurgusunu yapan Dündar bir anlamda büyük yatırım isteklerimiz için kentin yekpare olması gerektiği konusunda tavsiyede bulundu desek abartmış olmayız.
Yeşil Bursa adının tekrar var olması için Osmangazi Belediyesi olarak Dündar ilk seçim döneminde 1 milyon fidan dikimini gerçekleştirmişti. O yeşili yeniden kazanma adına üzerine düşeni yapmaya hazır. Son söz olarak diyeceğimiz odur ki Mustafa Dündar bu kentin hafızasına Panorama 1326'dan sonra yakın bir zamanda temeli atılacak ve bittiğinde Osmangazi Kent Meydanı ile hafızalara kazınmış başkan olacak.

KURUM'UN BURSA PROGRAMI BELLİ OLDU...

Bugün Bursa'nın konukları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olacak. Bakanın Bursa'da yoğun bir programı var.
Sabah valilik ziyareti ile başlayan program ardından Alinur Aktaş'ı ziyaretle devam edecek. Ardından gerçekleşecek basın toplantısı var.


Öğlenden sonraki program ise Osmangazi Belediyesi tarafından gerçekleşen Soğanlı Kentsel Dönüşümü ve buranın yakınına yapılacak millet bahçesini yerinde inceleyecek Bakan Kurum.
Ardından Tophane sonrasına AK Parti İl Başkanlığı ziyareti akşam saatlerinde önce Mollaarap'a ardından Yıldırım Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşen Hüma Hatun Konutları'nı ziyaret var.
Kısaca Kurum'un Bursa'da oldukça yoğun bir programı var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.