Hava Durumu

Din görevlileri hak arıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2019 09:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2019 09:00

Muhtemelen meydanlarda hak arayacak en son meslek grubunu sorsalar büyük bir çoğunluğun vereceği yanıt din görevlileri ifadesini kullanırız.
Din görevlileri greve gitse ne olur?
Hiç düşündünüz mü?
Ben düşünmedim.
Düşünmek de istemiyorum.


Fakat gerçek olan şu: Din görevlileri, doğumdan nikaha ve ölüm de dahil olmak üzere hayatımızın bir parçası.
Onların da zaman zaman sorunları olabiliyor.
Onlar da sorunlarını dile getirdiler.
Nasıl mı?
Bu bağlamda 01-07 Ekim tarihleri arası kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Türk Diyanet Vakıf Sen'in yaklaşık elli üyesi , din görevlisi 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı'nda Türkiye Diyanet Vakfı'nın önünde toplandılar.

Sendika Başkanı Hilmi Şanlı, hem camilerle ilgili hem üst kuruluş müftülük ve mesleklerine ilişkin yaşanan sorunlara dikkat çeken bir açıklama yaptı...
Hilmi Şanlı'nın başkanı olduğu sendika basın bildirisinde Ayosafya Camii'nin bir an önce ibadete açılmasını istiyor.

Ama satır aralarında verdiği mesaj daha önemli. O da camiler sadece namaz kılınan yerler değil, insanların toplumun sorunlarına çare arandığı mekanlardır...
Öte yandan Şanlı, basın açıklamasında meslektaşlarının özlük haklarının yeniden düzenlenmesi gerektiği 3600 ek göstergeden faydalandırılmasını istiyor.
Bunun dışında Tüm Diyanet çalışanlarının Diyanet Hizmeti tazminatı almaları sağlanmalıdır.

İbadet yerlerinin durumunu düzenleyen ilgili kanundaki"İbadethane" kavramı yerine "Cami" kavramı yazılıp acilen değiştirilmelidir.
Bunun dışında merkezden taşraya, hatta köylerde, hizmet yapan tüm din görevlilerine makamlarına bakılarak tazminat verilmesini talep ediyorlar.
Sendikanın diğer bir isteği de müftü atama kriterlerinin belirlenmesi ve buna yönelik bir çok konuda hak arayışlarına dile getiren sendikanın özeleştiri olarak müftülüklere çeki düzen verilmesini de istiyor.
Bakalım bu isteklere nasıl yanıt gelecek hep beraber göreceğiz?

AK PARTİ GÜRSU TEŞKİLATI KANLARIYLA CANA CAN KATTILAR...

Partilerin siyaset dışında yapmış olduğu en önemli hizmetlerden biri de kan bağışı. Tüm siyasi partiler bu bağlamda zaman zaman bağışta bulunuyorlar.
AK Parti de bu kampanyaları destekliyor.


Bu yıl da AK Parti teşkilatları kan bağışına devam ediyorlar.
Geçen yılın birincisi kan bağışında Zekeriya Hacıoğlu'nun başkanlığını yaptığı Gürsu İlçe Teşkilatı idi.
Geçen yıl ilçe teşkilatından 87 partili Kızılay'a kan bağışında bulunmuştu. Bu yıl ise bu rakam 102'ye çıkmış. Bir de bunlara ilave olarak 5 üye hem kan bağışı hem de kök hücre bağışında bulunmuş.
Yani toplamda 107 üye...
Bu arada ilçe başkanı Zekeriya Hacıoğlu ve Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da kan vererek kampanyaya destek oldular...
Öte yandan 42 üye de zaman yetersizliğinden dolayı kanlarını verememiş. Yine 17 üye de ilaç kullandıkları için kan vermeleri uygun görülmemiş.
Diğer bir deyişle AK Parti Gürsu İlçe Teşkilatı yaklaşık 400 kişinin hayatını kurtarmasına destek olmuş oldu.

KELESLİ MUHTARLARA CİTTASLOW EĞİTİMİ

Bursa'dan önümüzdeki günlerde Cittaslow(yavaş şehir) için iki ilçenin aday gösterilmesi bekleniyor. Bunlardan biri İznik diğeri de Keles.
Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, hemşehrilerini Cumalıkızık, Saitabat, Amasra, Safranbolu, Ankara Beypazarı, Bolu Abant gibi yerlere götürerek işletmelerin nasıl olduğu , turizmin nasıl canlandığı ve zincirleme işletmeler kurarak sürdürülebilir ticaretin nasıl yapıldığı konusunda yerinde incelemelerde bulunmalarına yönelik önayak olmuştu.


Keskin, Bu bağlamda muhtarları da bilgilendirerek bu süreçten vatandaşın nasıl kazançlı çıkacağına yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Önceki gün muhtarlarla bir araya gelen Keskin, süreçle ilgili bilgilendirme yaptı...
Muhtarlar da destek sözü verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.