Hava Durumu

Çocukların Tayyip dedesi

Yazının Giriş Tarihi: 06.08.2019 09:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.08.2019 09:07

Kim ne derse desin...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en önemli özelliklerinden biri halkıyla bütünleşmesi,onlarla sürekli iç içe olması.
Ummadık anda bir gecekonduya girip çay içmesi, taksi durağına girip şoförlerle dertleşmesi Erdoğan'ı farklı kılan özellikler...
Bu bağlamda;
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyaretinde birkaç detay var ki bunlar da dikkatimizden kaçmadı...
O detaylardan ilki, Erdoğan protokol tribününde oturduğu sırada yanına gelen tüm çocukları kırmayıp onları öpmesi, hatıra fotoğrafı çektirmesi ve onlara hediyeler vermesiydi
Kısaca Erdoğan çocukların kalbini bir kez daha kazandı...
Muhtemelen bu anı çocukların akıllarından yıllar boyu çıkmayacak...

***
Bu bağlamda bir başka detay ise miting bittikten sonra medyaya döneceğimiz sırada araçta beklerken bir çocuğun babasına "Tayyip dede "gitti mi deyip ağlaması da miting alanından aklımızda kalan en büyük enstantanelerden biri...
Çocukların gözüyle baktğımızda ise Erdoğan dede...Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Koruma görevlisi memurların halkın ellerinde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a vermek istedikleri notları toplamaları da aklımızda kalan diğer bir ayrıntı.
***
Yine akşamki yemekte dünyada çok az rastlanan bir hastalığa yakalanan ve gerekli ilaçları alamazsa yaşama şansı olmayan 5 yaşındaki Zeynep Sargın'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgisi de gerçekten takdire şayandı.
Hatırlatmakta fayda var:
Halk arasında "beyincik erimesi" olarak bilinen NCL hastası Bursalı Zeynep Sargın ve ailesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il teşkilatlarıyla bir araya geldiği yemek sırasında görüştü. Cumhurbaşkanı Erdo-ğan, küçük Zeynep'le yakından ilgilenirken babasından hastalığının son durumuyla ilgili bilgi de aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeynep'in yaşaması için sürekli alması gereken pahalı ilaçların temin edilmesi için yanındaki yetkililere talimat vererek, "Zeynep kızımızın yaşaması için ne gerekiyorsa yapın. İlaçlarını hemen temin edin" diyerek aileyi mutlu etti. Bu açıdan bakınca bir çok çocuğa göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onların "Tayyip dedesi"...

SOYLU VE YILDIRIM DA BURSA'YA GELDİ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyaretinde programa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sağlık Bakanı Dr Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve birçok milletvekili ile beraber katılmıştı. Programa sonradan dahil olan iki isim var ki onlar da dikkatlerden kaçmadı.
Onlardan ilki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, diğeri de TBMM eski Başkanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım. Yıldırım da eşzamanlı olarak Balıkesir-Akhisar etabının açılışını gerçekleştirmişti.Her iki isim de programın ikinci etabı olan Bursa Şehir Hastanesi'nin açılışında bulundular. Ardından akşamki teşkilat yemeğine katıldılar.

AKTAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA

Allah nasip ederse Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Bu günlere bir de kutsal topraklara yolculuk için tatlı telaşede olanlar var.
Onlardan biri de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş. Aktaş ve eşi dün hac görevini yerine getirmek üzere 12 günlüğüne kutsal topraklara gitti.
Bu sürede Aktaş'ın yerine vekalet edecek isimse Baş-kanvekili Süleyman Çelik olacak. Bizler de bu vesile ile Aktaş ve ailesine Allah haccınızı kabul etsin diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.