Hava Durumu

Bursa'nın uluslararası markası FOTOFEST 9 yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2019 08:12

Dile kolay nereden nereye demek gerekli...
Geçmişte önce filmler ya da pozlar vardı, ardından karanlık oda, sonrasında agrandizörler.hepsi tek bir şeye hizmet ediyordu. O da insanın yakaladığı anı ölümsüzleştirme çabası.
Şimdi ne film kaldı ne de agrandizör.
Geride kalan ise çekilen fotolar.
Onların çoğu da ya sosyal medyamızda ya da teknolojik belleklerde.

Kağıda basılanıysa oldukça az...
Buradan ortaya çıkan sonuç ise;
Bugün baktığımızda fotoğraf çekmeyen ya da bir fotoğrafın ana teması olmayan insan yok desek yanlış olmaz. Keza evrende var olanlar diye cümleyi genişletsek belki de daha doğru olur.
Dün bu bağlamda Bursa Kent Konseyi'nin dünyaya hediye ettiği FOTOFEST'in tanıtım toplantısı vardı.
Bu yıl 9.'su gerçekleşecek toplantı Bursa Kent Konseyi Başkanlığı görevine seçilen Şevket Orhan'ın ilk büyük organizasyonu olması ve basının karşısına çıkması açısından oldukça önemliydi.
Öte yandan ekonomik krize rağmen festivali sahiplenmesi ve devam ettirmesi bakımından da Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da ayrıca tebrik etmek gerekiyor.
Yine bu festivali kent ve dünya gündemine girmesi için öncülük yapan Ceyhun İrgil ve önceki dönem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi de unutmamak gerekir.
Gelelim festivalle ilgili basın toplantısından ayrıntılara;
Bu seneki Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali'nin ana temasının "Hava, Su, Toprak, Doğaya Dönüş " olduğunu Başkan Aktaş'ın açıklamalarından öğrendik. Öte yandan yine festival 4 Ekim'de festival yürüyüşü ile başlayacak 13 Ekim'e kadar değişik etkinliklerle Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde devam edecek.
Bu seneki konuk ülke ise Rusya. Bu ülkeden davet edilen 9 sanatçı eserlerini ve tecrübelerini Bursalılarla paylaşacak.
Öte yandan;
Bu yılki festivalde 16 ülkeden 230 sanatçının 165 sergisi ve 2 binden fazla fotoğraf sergilenecek. Değişik atölye çalışmalarıyla fotoğrafçılığın incelikleri anlatılacak. Öte yandan Bursa eski Milletvekili Ceyhun İrgil'in de Kuzey Kore'deki izlenimleriyle ilgili bir de sergi olacağını da bu köşeden ifade etmiş olalım.
Bizim de temennimiz odur ki bu festival başta Bursa ve Türkiye'nin tanıtımına olumlu katkı sağlar...

CHP'LİLER ABANT'TA TOPLANACAK...

Geçen hafta sonu Bursa'da 8 ilin katıldığı genişletilmiş bölge toplantısını gerçekleştiren CHP bu toplantıda önemli notlar aldı. Toplantıya katılan partililerden yaklaşık 60'ı kürsüye çıkarak yaşanılan süreç ve parti içine yönelik konuşma yaptılar.
Bu konuşmaların ardından notlar alındı. Gözler şimdi ülke genelinde alınan bu notların konuşulacağı büyük toplantıya çevrildi.
O toplantının tarihi belli oldu.
O tarih TBMM'nin yeni yasama yılına başlamasının ardından gerçekleşecek.
Bolu Abant'ta CHP PM ve milletvekillerinin katılacağı program kamp şeklinde 4 Ekim 2019 Cuma akşamı başlayacak toplantı 7 Ekim 2019 Pazartesi sabahı sona erecek.
CHP'nin bu toplantıda geniş bir değerlendirme yapması bekleniyor.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ERKAN AYDIN

Geçen hafta içinde AS TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Politik Bakış her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. Politik Bakış'ın bugünkü konuğu CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın olacak.
Aydın'la hem yereli hem geneli hem de son gerçekleşen CHP'nin Bursa Bölge Toplantısı'nı konuşacağız.
Politik Bakış programı bu akşam 20.30'da AS TV'de...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.