Hava Durumu

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne 89 personel...

Yazının Giriş Tarihi: 19.01.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 07:52

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yeniden yapılanma süreci son sürat devam ediyor. Bazı sekreter yardımcıları görevini bırakıp emekli olurken, bazıları da kurum değiştirmeye hazırlanıyor.
Kısaca bu süreçte çalışan sirkülasyonu oldukça fazla...
Öte yandan yine 2017 yılı içinde aday memur statüsünde 657 sayılı kanuna tabi Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne 89 ve Kestel Belediyesi'ne 1 personel ataması gerçekleşmiş..
Bu bağlamda Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Aka memurların yetiştirilmesine ilişkin yönetmelik çerçevesinde Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Türkçe, Dil Bilgisi Kuralları, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Milli Güvenlik Bilgisi eğitmenleri istemiş. İlerleyen günlerde yeni memurların eğitimlerine başlanacağını bu köşeden duyurmuş olalım.

Eroğlu'ndan Orhaneli'ne müjde
Özellikle dağ yöresi ile ilgili olumlu bir çalışma olduğunda bu köşeye yazmak için gayret ediyoruz. AK Parti Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt'un da ısrarla takip ettiği Orhaneli'nin Fadıl Mahallesi'ne gerçekleşecek dört gölet projesine start verildi.
Bu bağlamda;
Orhaneli Fadıl Projesi Kovalıdere, Darıtarla ile Dağdere Gölet ve Sulamaları'nın kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından imzalandı.
Kamulaştırmasına başlanan proje bittiği zaman Orhaneli Fadıl Projesi Kovalıdere Göleti ve Sulaması ile 2.500 dekar, Orhaneli Fadıl Projesi Göksun Darıtarla Göleti ve Sulaması ile 1.170 dekar ve Orhaneli Fadıl Projesi Dağdere Göleti ve Sulaması ile de 3.000 dekar araziye su temin edilecek.

Bursa Artvin Vakfı'ndan anlamlı kermes
Bursa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Osman Nuri Başaran'ın başkanı olduğu Artvin Vakfı'nın sosyal sorumluluk projelerine önem verdiğini biliyoruz.
Her sene 150 öğrenciye burs, bin 500 ramazan erzağı, ve 2 bin öğrenciye kırtasiye yardımı yapan vakıf şimdi de anlamlı kermes gerçekleştirecek.
Yarın Yusufeliler Derneği'nde kermes organizasyonundan elde edilecek gelirle de yürüme engelli iki bayana engelli arabası alınacak.
Vakıf Başkanı Osman Nuri Başaran tüm hayırseverleri kermes etkinliğine davet ediyor.
Öte yandan vakfın önümüzdeki hafta yine sosyal tesislerinde tanışma toplantısında burs verdiği öğrencilerin bir araya geleceği başka bir organizasyonu daha var.
Biz de sosyal sorumluluk projelerinde üzerine düşeni fazlasıyla yapan vakıf yöneticilerini köşemiz aracılığıyla tebrik ediyoruz.

Bugün öğrencilerin karne günü

Bu sene öğrenciler şanssız mı desek.
Ülke genelinde yoğun kar yağışının beklendiği bugünlerde okullar tatile giriyor.
Muhtemelen birçok öğrenci içlerinden bu kar yağışı keşke bir hafta önce başlasaydı da tatile bir hafta önce girseydik diyecektir.
Bugün 2017 -2018 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemi sona eriyor. Resmi rakamlara göre okul öncesinde 1 milyon 466 bin 409, ilköğretimde 10 milyon 657 bin 534, ortaöğretimde 5 milyon 849 bin 970 öğrenci olmak üzere toplam 17 milyon 973 bin 913 öğrenci, bugün karne aldıktan sonra iki haftalık yarıyıl tatiline girecek.
Öte yandan yine okullarda görev yapan 1 milyon 66 bin 68 öğretmen de iki hafta dinlenme fırsatı bulacak.
Ara tatilin bitip öğrencilerin tekrar eğitim öğretim faaliyetlerine başlayacağı tarih ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü.
Bu arada 8 Haziran 2018 Cuma günü 2017-2018 eğitim öğretim dönemi sona erecek ve yaz tatili başlayacak.
Biz de eğitim camiasına iyi tatiller dileklerimizi buradan iletmiş olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.