Hava Durumu

Bozbey'in iddiası sandıklara yansıyacak mı?

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2019 08:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2019 08:54

Hotel Baia'da gerçekleştirilen AS TV'de yayınlanan Sönmez Medya Buluş-maları'nda bu haftaki konuğumuz Nilüfer Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey oldu...
Bozbey bu seçim sürecinde siyasi yaşantısının en riskli kararlarından birini aldı dersek abartmış olmayız.
Çıkacak sonuca göre; Bozbey bundan sonra siyasete ya devam edecek, ya da mesleğine dönecek...
Dile kolay 20 yıllık ilçe belediye başkanlığının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olmak AK Parti'nin kalesi olan bir ilde risktir.
Bu riskin yansımasını da 31 Mart 2019 akşamı hep beraber görmüş olacağız.
Gelelim programdan ayrıntılara... Bozbey'le yerel seçim sürecini çalışmalarını sorduk. Öncelikle o ken-disinden emin yüzü gülüyor...
Çalışmalardan memnun olduğunu açıkça ifade etti.
Sürekli konuşmasında Bursa'nın ve Bursalıların belediye başkan adayıyım dedi. Tabiri caiz ise adayı olduğu partinin adı CHP ifadesini hiç duymadık desek abartmış olmayız.
Onun sürekli üzerinde durduğu konu planlama, planlama... Öte yandan başkan seçilmesi durumunda ilçelerle nasıl bir diyalog kuracağı sorumuza da net yanıt verdi. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin her iki ayda bir ilçe başkanlarıyla toplanacağız. Neler yapılıp neler yapılmadığını kontrol edeceğiz. Önümüzdeki iki ayın planlamasını da gerçekleştireceğiz diyor.
Öte yandan yine Bursa'nın termal yönünü öne çıkarmak istediğini konuşmaların satır arasından çıkardık.
Bir de icraatları içinde tarihi alanların ruhu eksik diyor. O ruhu tamamlayacağız diyor.
Misal olarak Ulucami'de (bahçesinde) ilk imamın adı Süleyman Çelebi'nin hayatını anlatan bir figür neden yok diyor.
Projelerimizle Bursa'yı lider yapacağız diyor...
Bu arada;
Bozbey, önümüzdeki hafta içinde 13 Mart 2019 tarihinde saat 13.13'te gerçekleştireceği basın toplantısıyla projelerini kamuoyu ile paylaşacak.
Bize de kendisine başarılar dilemek düşüyor...

SON MECLİS, DUYGUSAL VEDALAŞMALAR

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı 2014-2019 seçim dönemi için seçilen yerel yöneticiler kendi ilçelerinde son meclis toplantısını önceki gün gerçekleştirdi.
Gerçekleşen meclis toplantılarında duygusallık hakimdi....
Birçok belediye başkanı partileri tarafından aday gösterilmedi, keza yine birçok belediye meclis üyesi de ya aday olmadı ya aday gösterilmedi...Hal böyle olunca kelimenin gerçek anlamıyla bir vedaydı...
Bu bağlamda bazı ilçelerde ahde vefa vardı. Misal olarak Osmangazi'de gerçekleşen vefa yemeğinde önceki dönem belediye başkanlarından Erhan Keleşoğlu, Recep Altepe de çağrılan isimlerdi.
Bunun yanı sıra görevdeyken istifa edip milletvekili aday adayı olan isimler de Dündar tarafından davet edilmişti.Keza benzer davetler ve vedalaşmalar Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından gerçekleştirildi.
Mecliste görev yapan her bir üyeye birer plaket...
Ne mutlu görev süresince iktidarı ve muhalefetiyle çalıştıkları ilçede hoş sada bırakanlara...

FUAT AKTAY YARIN BURSA'DA

Bursa yarın önemli bir isme ev sahipliği yapacak. O isim Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay. Bursa'da yapımı tamamlanan ve adı konulan Alparslan Türkeş Caddesi'nin açılışını yapacak olan Oktay saat 14.00'te ayrıca Yunuseli'nde gerçekleşecek nokta mitinginde de konuşacak. Alparslan Türkeş Caddesi isminin açılış törenine MHP Genel Sekereteri İsmet Büyükataman'ın da katılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.