Hava Durumu

BAL-GÖÇ'te deprem...

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2018 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2018 08:14

Bursa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan aynı zamanda Balkan göçmeni Türklerin sesi olan derneklerin başında BAL-GÖÇ gelir.
Hatırlatmakta fayda var: BAL-GÖÇ Genel Başkanı Prof.Dr. Yüksel Özkan'ın CHP'den milletvekili seçilmesinin ardından dernek başkanlığına en yaşlı üye sıfatıyla yönetim kurulundan Veli Öztürk seçilmişti.
Bu bağlamda bazı yönetim kurulu üyeleri Öztürk'ün en kısa zamanda derneği geniş katılımlı olağanüstü kongreye götürmesini istiyorlardı.
Şu ana kadar bu beklenti gerçekleşmedi.
Buna tepki olarak da bazı yönetim kurulu üyeleri geçen hafta içinde "BAL-GÖÇ güçlüyse hepimiz güçlüyüz. BAL-GÖÇ zayıfsa hepimiz zayıfız. Kişisel beklentiler veya sıfatlar hiçbirimizin amacı olmadı." diyerek bir açıklamada bulunarak istifa ettiler.
İstifa eden yönetim kurulu üyeleri açıklamasına şu şekilde devam etti.: Türkiye'nin en güçlü sivil toplum kuruluşlarından biri olan BAL GÖÇ'ün üyelerinin sayısı da nazara alınarak, katılımın çok olacağı, güçlü bir genel kurul yapılması ile yeni yönetim oluşturması, ilkesel olarak kararlaştırılmış iken; mevcut yönetimi belirleyenler ve mevcut yönetim içindeki statükocular, yeniden seçilememe kaygısı taşıyan bazı üyelerin de yönlendirilmesi ile olağan kongre tarihine kadar mevcut statükoyu korumaya dönüşen ikincil irade, verdikleri sözden cayarak oluşturmuşlardır. Bununla birlikte yönetim içerisinde güvensizlik, kutuplaşma ve ötekileştirme derinleşmiştir.
Kendi içinde birlikteliğin, karşılıklı güvenin kaybolduğu bir yönetim kurulunun, temsil ettiği camianın birlikteliğini, güçlenmesini ve yükselmesini sağlaması mümkün değildir. Bizler daha güçlü, daha uyumlu ve camiamızın tamamını daha etkin temsil edecek bir BAL-GÖÇ için; daha önce verdiğimiz sözlerin arkasında durarak ve kararlaştırılmış ve konuşulmuş olduğu üzere, BAL GÖÇ ün yeni başkanının mevcut yönetim içinden değil, demokratik olağanüstü genel kurul ile seçilecek yönetim kurulu içinden seçilmesi gerektiğini; camiamızın genel kurulda güvenoyunu alarak seçilecek başkan ve yönetiminin, dün yanında olduğumuz gibi , her zaman yanında olacağımızı tekrar beyan ederek, halen görev yaptığımız yönetim kurulu üyeliklerimizden istifa ettik.
Bu açıklamanın altına imza koyan Başkan Yardımcıları Günaydın İzmirli, Sabri Öztürk, Remzi Abdioğlu, yönetim kurulu üyeleri Basri Açıkgöz, Halit Çelik, Hasan Öztürk ve Ümmü Eryılmaz artık yönetimde değiller.
Bakalım bu istifalar sonrası BAL-GÖÇ olağanüstü kongreye gidecek mi?
Bekleyip, takip edelim...

MHP Yenişehir'de kimlerin adı başkan adaylığında geçiyor?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçen hafta grup toplantısında İstanbul dışında her yerde kendi adaylarımızla seçime gireceğiz' açıklamasının ardından gözler MHP'ye çevrildi.
İşte bu noktada MHP'nin ilçelerdeki adayları kimler olacak? Bugün de bu sorunun yanıtını aradığımız ilçe Yenişehir.
Hatırlatmakta fayda var: Yenişehir'de yerel seçimleri AK Parti kazansa da MHP ile baş başa yarış oluyor.
Bu seçim döneminde de öyle bir yarış olması bekleniyor.
MHP'de Yenişehir'de kimlerin adı belediye başkan adaylığında geçiyor derseniz?
Ona vereceğimiz yanıt şu isimler olacaktır.
Ülkü Ocakları eski Başkanı Ömer Silahlı ismi ilçe kulislerinde fazlasıyla duyduk. Öte yandan milletvekili adayı gösterilen Celal Çekil de duyduğumuz bir başka isim. Yine bürokrat Davut Aydın ile Serhat Savcı da kulağımıza fısıldanan başka isimler....
Bekleyip, görelim...

İYİ Parti adaylarını ne zaman açıklayacak?

Yerel seçimler öncesi merak edilen konulardan biri de İYİ Parti'nin adayları. Yeniden yapılanma sürecine giren İYİ Parti'de ilçeler teker teker istifa ediyor. İstifaların ardından yeni yönetimler... Ondan sonrası ise yeni adaylar. Bizim merak ettiğimiz adaylarının kimler olacağı... Geçmişte merkez sağda siyaset yapan isimler mi yoksa MHP'den İyi Parti'ye geçen isimler mi?
Bekleyip görelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.