Hava Durumu

Bakan Varank tekstilciye yol gösterdi

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2019 08:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2019 08:56

Bundan yirmi yıl öncesine kadar AB ülkelerine tekstil sektöründe ihracat yapan tek ülkeydik desek abartmış olmayız.
Türkiye'den en büyük ihracat ise Bursa'dan gerçekleşiyordu. Bugün Bursa'da farklı sektöre giren işadamlarının mayasında tekstil olduğu da bir realite.
Süreçle beraber; artan rekabet şartları sonrası tekstil sektöründeki pazarımızın bir kısmını başta Çin olmak üzere Güneydoğu Asya ülkeleri aldı.
Bu açıdan bakınca kentimiz açısından tekstildeki eski gücümüze ulaşmamız gerekiyor.
Bu güç de yeni nesil üretim ve yeni pazarlar ile olacak.


İşte dün Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) işbirliğiyle Merinos AKKM'de düzenlenen "Techxtile Start-Up Challange ve Bursa Textile Show" için Bursa'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuyla ilgili sektörün oyuncularına, önce inovasyon çağrısı yaptı ardından yeni yazılımlar kullanın, bakanlığın verdiği destekleri takip edin dedi.
Sonrasında ise Varank'ın şu açıklaması oldukça önemli:Girişimciliği güçlendirmek adına Türkiye Girişim Ekosistemi Platformu ve İnternet Sitesi'ni kurduklarını ifade eden Bakan Mustafa Varank, "Bu platformda yatırımcıların tanıtılmasının yanı sıra, girişimcilerin kullanabileceği kaynaklar hakkında bilgilendirme yapacağız. Erken dönem girişimciler için vergisiz veya kolay vergili dönem gibi mekanizmaları geliştirmek istiyoruz. Yurt-dışından gelen girişimciler için hoş geldin paketi ve girişimci vizesi gibi uygulamaları ilgili bakanlıklarımızla çalışacağız. Ekosistemin geneli için finansman kaynakları da özel bir önem taşıyor. Bu maksatla melek yatırımcıların sayısını ve etkinliğini artıracak, kitlesel fonlamanın kullanımını yaygınlaştıracağız.
Kısaca nüfus artıyor, ihtiyaçlar artıyor ama bunun yanında rekabet de artıyor. Rekabette ayakta kalmanın şansı farklı olmak, o farkı pazarlayabilmek...

SİNGAPUR'DA BURSA BULUŞMASI...

MÜSİAD'ın her yıl geleneksel hale getirdiği iş seyahatleri gezisinde bu seneki rota Katar-Malezya ve Singapur'du Bursa'dan yaklaşık 20 kişilik bir heyet geçen hafta sonu bu yolculuğa çıktı.
Yolculuğun ilk durağı Malezya, ikinci durağı Singapur idi.


Ama öncesinde hatırlatama yapalım: Malezya Büyükelçisi kamuoyunun yakından tanıdığı biri isim Merve Kavakçı.
Kavakçı, milletvekili seçildiği halde başörtülü olduğu gerekçesiyle TBMM' den atılmıştı .Şu an Malezya büyükelçisi olarak ülkemizi temsil ediyor.
Kavakçı, Bursa MÜSİAD heyetini kabul ederek misafir etti. MÜSİAD Bursa heyetinin ikinci durağı Singapur idi.
Işte asıl sürpriz burada. Heyette yer alan yönetim kurulu üyesi aynı zamanda BİHMED Başkanı Kadir Oruç uzun yıllardır göremediği köylüsü ve akrabası Singapur'da Türk restoranı işleten Ramazan Cingöz'le burada karşılaştılar. Sonrasında hem yemek yeniyor hem de sohbet ediliyor.
Bu sohbete MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Nihat Alpay, Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay, AK Parti İl eski Başkanvekili İbrahim Güney, AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Nihat Arı da ortak oluyor...
Ne demişler dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur. Dünya küçük dedikleri bu olsa gerek...

BAŞKANLARIN YARISI ANKARA'DA YARISI BURSA'DA

Dün Bursa'nın gündemi oldukça yoğundu. Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bazı açılış ve temaslar için Bursa'da olurken onu yalnız bırakmayan milletvekilleri ve belediye başkanları da vardı. Öte yandan milletvekillerinden bazıları sabah burada öğlenden sonra Ankara'ya giderek TBMM'de çalışmalarına devam etti. Öte yandan dün de yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı Türkiye Belediyeler Birliği'nin Ankara'da genel kurulu vardı. Bu genel kurulun konusu da önümüzdeki yılın bütçesiydi.


Genel kurulda belediye meclis üyelerinin yanı sıra bazı belediye başkanları da genel kurulda görevlerini yapma adına Ankara'da bulundular..
Kimler miydi?
Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın sosyal medyadan görebildiğimiz başkan düzeyinde ilk isimlerdi.
Farklı ilçelerin belediye meclis üyelerinden de birçok isim sosyal medyada gözümüze ilişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.