Hava Durumu

Aydın'dan Dündar'a çağrı

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2017 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 07:54

Rahmetli Hikmet Şahin'in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Osmangazi Belediye Meclisi'nde kabul edilen "kırmızı sokaklar" konusu vardı.
O zaman Bursa'da müzikhol ve içkili restoranların topluca başka yere taşınmasına yönelik Osmangazi'den geçen bu karar Hikmet Şahin'den veto yemişti.
Şahin veto gerekçesini şöyle açıklamıştı:"Bu tür sınırlandırmaların ticari ve sosyal yaşamı olumsuz etkileyebileceği" gerekçesini öne sürmüştü..
Öte yandan yine AK Parti'nin 2004-2014 yılları arasında Osmangazi Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Mustafa Yılmaz birahaneler ve müzikhollere yönelik bu çalışmayı 2012 yılında tekrar gündeme getirdi.
Yılmaz, Osmangazi Belediyesi'nin 4 Nisan 2012 tarihinde meclis toplantısında sözlü önerge ile içkili yerler bölgesi sınırlarının tekrar belirlenmesi ile ilgili söz almıştı.
Bu önergeye MHP'den tam destek, kısmen de CHP 'den destek vardı.
Gündeme gelen bu önerge daha sonra ilgili komisyonlara sevk edildi.
MHP'nin Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cemil Aydın bu önergeyi tekrar gündeme getirerek Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a çağrı yaptı.

İşte o çağrı:
Osmangazi ilçesinde özellikle anacaddelerde faaliyet gösteren birahaneler akşam saatlerinden sonra canlı programların yapıldığı mekanlar haline dönüşmektedir. Çevreye verilen görüntü ve gürültü kirliliği bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız tarafından şikayete konu olmaktadır. Osmangazi Belediye Meclisi'nde daha önce gündeme getirip tedbir alınmasını istediğimiz konuyla ilgili olarak dikkat çeken bir husus da ilçemizde faaliyet gösteren alkollü işletmelere ruhsat verilecek yerlerin yeniden belirlenmesi olup, bu konuda 2009-2014 meclis döneminde hazırlanan fakat yaklaşan yerel seçimler münasebetiyle geri çekilen dosyanın işleme konulmasıdır. AK Partili Başkanlık Makamı siyasi çekince göstermeden mevcut olan dosyayı meclis gündemine indirmelidir. MHP Grubu olarak bu dosyaya katkı koyup, destek vereceğimizi şimdiden beyan ederiz.
Bilgi ve değerlendirmenize saygılarımla.
Şimdi top AK Parti Grubunda, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'da...
Bakalım AK Parti Grubu ve Dündar, MHP'li Cemil Aydın'ın isteğine nasıl yanıt verecek....

Kurucu yönetim 3 ülke 3 başkent gezdi

Balkan coğrafyası ve Rumeli toprakları kapı komşusu. Gün geçmesin ki Bursalı belediyelerin ve kuruluşların bu coğrafyada etkinliği olmasın.
Bu bağlamda en son etkinliği AK Parti kurucu il yönetimi gerçekleştiriyor.
Önceki gün Makedonya Üsküp, ardından Tetova ile devam eden dün de Kosova, Priştina ve Prizren 'i gezen heyetin yarınki durağı da Arnavutluk'un başkenti Tiran olacak.
Üç günde üç başkent gezen kurucu il yönetimi, Bursalı belediyelerin Rumeli coğrafyasında gerçekleştirdiği hizmetleri de yakınen görme fırsatını yakaladılar.
Boş zamanlarını tavla partisi yaparak geçiren kurucu yönetimin bol bol eski günleri yad ettiği bilgisi kulağımıza geldi.
Geziye kimler mi katıldı?
Yaklaşık 45 kişinin katıldığı gezide ilk aklımıza gelen isimler;
Muhammed Gümüşsoy, İsmail Tiftik, Ahmet Köken,Cevdet Uzak, Mustafa Kocabıyık...

Yerel Yönetimler'in konuğu Yunus Aydın

Bu akşam AS TV ekranlarında Yerel Yönetimler programında konuğumuz Uludağ (OSB) Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yunus Aydın olacak.
Türkiye'de ilk defa bir organize sanayi bölgesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen noktayı konuşacağız.
Yerel Yönetimler programı saat 20.15'te AS TV'de...
İyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.