Hava Durumu

Ankara'da günlerden Bursa...

Yazının Giriş Tarihi: 20.11.2019 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 08:35

Öncelikle yerel seçimler sonrası AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın elinde olan yerel yönetimlerinde ortaya çıkan en önemli sonuç birlikte hareket tarzı
Belki de buna spor deyimiyle toplu hücum, toplu defans desek daha doğru olacak.
Biz de bu bağlamda gazeteci arkadaşlarımızla dün sabahın ilk saatlerinde Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin imza törenine şahitlik ettik.
Öncesinde Bakan Kasapoğlu yaklaşık 20 gün önce Bursa'ya gelmiş burada bazı açılışlar yapmış ardından da bazı sözler vermişti.
Dün işte o sözlerin prortokole döndüğü gündü.
İmza töreninde Bakan Kasapoğlu'nun şu konuşması oldukça önemli: Bugün Ankara'da günlerden Bursa.
Gerçekten son bir iki haftada Ankara'da gündem Bursa .
Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bursa'ya yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırım sözü verdi
Dün de Bakan Kasapoğlu'nun 85 milyonluk yatırım sözü.
Bakan Kasapoğlu bu yatırımların ardından Bursa'dan en önemli beklentisi; bu spor tesisleri ile milli bayrağımızı dalgalandıracak yeni sporcuların yetişmesine vesile olması.
Bu gücün de Bursa'da olduğuna inanıyor.
Onun için bir anlamda yerel yöneticilerden bu konu üzerinde durmasını satır aralarında istedi desek abartmış olmayız.
Dünkü yatırım pastasından en fazla payı 14 milyon 500 bin TL ile Mehmet Kanar'ın başkanı olduğu Mustafakemalpaşa Belediyesi alırken ardından 8 milyon 500 bin TL ile Ali Özkan'ın başkan olduğu Karacabey Belediyesi aldı.
Osmangazi'den Yıldırım'a Kestel'den Gürsu'ya, İznik'ten, Yenişehir'e Osmangazi'ye dört dağ ilçesine ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'de yatırımlardan payını aldı.


Aslına bakarsanız bu başlangıç.
Bunu ben demiyorum Bakan Kasapoğlu diyor.
Öte yandan dünkü imza töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın anlattığı bir anekdot var ki onu da burada yazmak gerekli.
Bakan Kasapoğlu Bursa Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde orada bulunan Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan bulunuyor. Özkan burada başlıyor isteklerini sıralamaya tam o arada Başkan Aktaş dur diyecekken Bakan Kasapoğlu devam etsin diyor ve isteklerini dinliyor teker teker not ediyor ve o istekler dün gerçekleşen protokol töreniyle resmiyete dökülmüş oluyor.
Buradan çıkan en önemli sonuç ise istemeyi de bileceksin...
Bakan Kasapoğlu'nun ifade ettiği gibi imza aşamasına hızlı gelindi inşallah yapımı ve bitimi de aynı hızla olur.

BU BİRLİKTELİK BURSA'YA İVME KAZANDIRIR

İmza töreninde en önemli ayrıntılardan biri de AK Parti milletvekillerinin tam kadroya yakın orada bulunması bunun yanı sıra AK Partili belediyeler, İl Başkanı Ayhan Salman ve ilçe başkanlarının ve MHP'li Yenişehir Belediyesi de imza töreninde hazırdı.


Bana göre en önemlisi Bursa Valisi Yakup Canbolat da bu imza törenine katılarak kente yapılan yatırımların takipçisi olduğunu gösterdi.
Bu birliktelik olduğu sürece Bursa'ya gerçekleşecek tüm yatırımlar ivedilikle sonuçlanır...
Emeği geçenleri tebrik etmek gerekir...

CÖMEZ'İN AHDE VEFASI

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez'in en önemli özelliği kendisinden önce görev yapan ilçe başkanları ve ilçe yöneticileriyle diyaloğu.
Cömez, Osmangazi'de ilk olarak Çini yönetiminde görev almıştı.


Bu bağlamda Osmangazi İlçe Başkanı olarak görev yapan Cihat Çini'yi ziyaret eden Cömez hem hal hatır sordu, hem de Çini'yi ilerleyen günlerde yönetim kurulu toplantısına davet etti..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.