Hava Durumu

Alfatlı: Doğu Türkistan konusunda duyarlı olmalıyız

Yazının Giriş Tarihi: 25.11.2019 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.11.2019 08:10

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı oldu.
Alfatlı'yla iç ve dış politika ve Bursa yereli olmak üzere birçok konuyu konuştuk.
Öncelikli şu tespiti yapmak gerekir: BBP'nin merhum lideri MuhsinYazıcıoğlu gönüllere giren ama gönüllerden sandığa çıkmayan isimdi.
Sevgide birçok insanın sevgisini kazanan fakat oyda ise kendi beklentilerinin altında kalan bir hareketin lideri olarak ebediyete göç etti.
O helikopter kazasının üstündeki sır hâlâ kalkmadı.
Bunu ben demiyorum programda konuk ettiğimiz BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı diyor.
Umarım bu sır perdesi en kısa zamanda kalkar diyor.

***
Ardından hükümetin Barış Pınarı ve Zeytin Dalı harekatına koşulsuz destek verdiklerinin altını çizen Alfatlı, bu konuda sonuna kadar sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin yanındayız diyor.
Ardından Doğu Türkistan'da Uygur Türklerine yapılan soykırımda mezalimde ise tek kendi partilerinin sesi çıktığına dikkat çeken Alfatlı bu konu milli konudur diye dikkatlerin Uygur Türklerine yapılan soykırıma da çekilmesini istedi.
Gerçekten de Alfatlı'nın bu uyarısı oldukça önemli.
Genel seçimlerde Cumhur İttifakı ile beraber hareket ettiklerini yerel seçimlerde ise ittifakın ruhuna aykırı hareket etmediklerini ve birçok yerde başkan adayı çıkarmadıklarını ama belediye meclisleri için aday çıkardıklarını söyledi.
Alfatlı yerel seçimlerde 11 beleidye başkanlığı kazandıklarını 30'a yakın belediyeyi ise kıl payı kaybettiklerini ifade etti.
Bundan sonraki hedeflerinin oy oranlarını daha da yükseğe çıkarmak Bursa özelinde ise gelecek yerel seçimlerde belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği kazanmak ana hedefleri olduğunu ekranlarımız aracılığıyla duyurdu.
***
Öte yandan EYT konusunda hükümetle ayrı düşündüklerini burada bir mağduriyet olduğunu düşünüyor Alfatlı. Ardından ilave ediyor.
Zannediyorum ki Cumhurbaşkanımızı yanlış yönlendiriyorlar.
Bu konunun çözüme kavuşması gerekir diyor.
Önümüzdeki 2020 yılında Türkiye genelinde içlerinde Bursa'nın da bulunduğu 9 kentte Türkiye Birlik Buluşmaları başlığı altında buluşmalar yapacaklarını burada halkı dinleyeceklerini ve kendilerini de halka anlatacaklarını ifade ediyor.
Hazine yardımı konusunda ise seçime girme yeterliliği olan her siyasi partiye hazine yardımı verilmesi gerektiğini fakat terörle arasına mesafe koymayan siyasi partilere ise bu yardımın verilmemesi gerektiğini düşünüyor.
Alfatlı ayrıca; ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz TBMM'de bulunan partiler en az iki yıl süre ile hazine yardımı almasın devletimize destek olsun diyerek de görüşlerini ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Partisinin 15 Aralık'ta gerçekleşecek kongresine de tüm Bursalıları davet eden Alfatlı gelecek adına umudunu koruyor...
Bize de düşen ona ve partisine başarılar dilemek...

BU KORO BAŞKA KORO...

Bugün Tayyare Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de farklı bir konser var. Yaklaşık 20 muhtarın oluşturduğu Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası eşliğinde "mühürden notaya"ana temalı konser var.
Kısaca Çalgıcı Mektebi Roman Orkestrası çalacak şef Serkan Kiviz yönetecek muhtarlar söyleyecek.
Konser ücretsiz vakti olanlar kaçırmasın...

AYDIN'A TEBRİK...

Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın farklı bir karakter. Kendi OSB'sinin sesini duyurma üyelerinin menfaatini koruma adına nerdeyse haftanın dört gününü Ankara'da geçiriyor.
Bursa'da bulunduğu süre zarfında da yapmış olduğu içi dolu sosyal projeler de ses getiriyor. İşte bu bağlamda bölgesindeki hastaneye fizik tedavi ünitesinin kurulması, yine ülkeye mal olmuş insanlarımızın adını sanayi içindeki cadde ve sokaklara verilmesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir- çok kişi ya da kuruma yapmış olduğu sosyal yardımlar ve projelerde Aydın'ı görüyoruz. Biz de bu vesile ile Aydın'ı tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.