Hava Durumu

Aktaş sunumuyla hayran bıraktı

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2019 08:30

Belki bu anlamda bir ilk bir belediye başkanı ve adayı önümüzdeki döneme ilişkin yapacakları için tercihini pazar gününden yana kullanıyor...
Bunu da ilk yapan Bursa Büyükşehir Belediye başkanı adayı Alinur Aktaş...
Bu bağlamda bir risk alıyor.
Aldığı riske değdi fazlasıyla...
Merinos AKKM'de gerçekleştirilen toplantıya,
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, , İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Tarım ve Orman eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen, Emine Yavuz Gözgeç, Ahmet Kılıç, Zafer Işık, Mustafa Esgin, Atilla Ödünç ile Osman Mesten, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı, mevcut ilçe belediye başkanları ve yeni dönem adayları, Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay, BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur'u, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamı kuruluşları, önceki dönem milletvekilleri, yine önceki dönem belediye başkanları Aktaş'ı yalnız bırakmayan isimlerdi.
Bunun yanı sıra çok sayıda basın mensubu da Aktaş'ın sunumunu dinlemek için oradaydı.
Sunum açısından değerlendirdiğimizde katılım oldukça iyiydi.

ALTI ANA BAŞLIK ÖNE ÇIKIYOR

Gelelim sunuma;
Sunuma başlamadan önce Mevlana'nın "sen yola çık, yol sana görünür"vecizi ekranda dönüyordu.
Ardından üç boyutlu reklam filmi sonrasında Alinur Aktaş'ın sahneye çıkması...
Sonrasında sunum...
Bugün Bursa'da temel sorunları say desek ilk sırada ulaşım yer alır, ardından çarpık yapılaşma, turizmden yeteri kadar pay alamama, dağ yöresindeki göç diye sıralarız.
Birkaç aydır canla başla Bursa'nın sorunları üzerinde çalışan Alinur Aktaş' da sunumu altı bölüm üzerinde gerçekleştirdi.
Sunumda ilk bölümde ulaşım trafik, ardından kentleşme ve çevre, turizm, yerel ekonomi, sosyal hayat ve eğitim, kültür sanat ve spor yer aldı.
Vaatlerin bir kısmı belediye marifetiyle yapılacakken bir kısmı da merkezi hükumetin destekleri ile gerçekleşecek.

BURSA'DA ULAŞIM SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK

Raylı sistemle Teminal ile Kent Meydanı yeraltından bağlanacak, raylı sistem şehir hastanesine ulaşacak...
Bursaray Görükle'ye, ulaşacak. Öte yandan iki yeni metro hattı devreye girecek onlardan ilki Gürsu -Çalı diğeri de Demirtaş'tan başlayan bir hat...Onun dışında akıllı kavşaklar katlı mekanik otoparklar, park et devam et istasyonları ile trafikte sorunlar minimuma inecek...

MİLLET BAHÇELERİ BURSALILARA SOLUK ALDIRACAK

Aktaş'ın, projeleri içinde önemli olarak gördüğüm projelerden biri de Ürünlü'ye 500 dönümlük bir millet bahçesinin yapılması. Öte yandan yine Atatürk Stadyumu da bu bağlamda oldukça önemli... Çeltik tematik çiçek ve su parkı, Demirtaşpaşa Eğlence Parkı, Vakıfköy Kent Parkı Bursalılara soluk aldıracak yeni projeler...

İLÇELER YATIRIMA DOYACAK

Aktaş'ın açıklamasında ilçeler de yatırımlardan nasibini aldı 17 ilçenin tamamına yatırım var. Özellikle dağ yöresinde termal suların değerlendirilmesi ve ekoturizm tesisleri bölgede seracılık faaliyetleri oldukça önemli.
Öte yandan dağ ilçelerinin şehir kategorisine sokulması da bölgenin turizm potansiyeli açısından gelişmesine katkı koyacak diye düşünüyorum Keza et kombinası da bölgede hayvancılığın tekrar gelişimi açısından önemli bir yatırım...

İPEKYOLU FİLM FESTİVALİ YENİDEN

Aktaş dünkü sunumunda birçok projesini kamuoyu ile paylaştı. Biz bunların bir kısmını bu köşede yazabiliyoruz. Onlardan biri de merhum Hikmet Şahin zamanında kazandırılan ardından rafa kaldırılan İpekyolu Film Festivali de tekrar bu yıldan itibaren kaldığı yerden devam edecek.
Neticede Başkan Aktaş canla başla projelerini hazırlamış ve dersine iyi çalışmış.
Bize de başarı dilemek düşer...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.