Hava Durumu

AK Parti'nin 18 Ağustos büyük kongresi ve beklentiler...

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2018 07:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 07:35

Erken genel seçimin yapıldığı 24 Haziran 2018 tarihinden itibaren kurulacak yeni hükümetten beklentimiz şunlar değil miydi?
Hatırlatalım...
Yeni kabinede Bursalı bakan olacak mı?
Bakan yardımcıları içerisinde Bursalı bir isim bulunacak mı?
Meclis'teki komisyon başkanları içinde Bursalı isim olacak mı?
Kurulan yeni başkanlıklarda Bursalı bir isim yer alacak mı?
Cumhurbaşkanı danışmanları içinde Bursalı bir ismi görecek miyiz?
Bunların içinde şimdilik sadece TBMM'de kurulan İnsan Hakları Komisyon İnceleme Komisyon Başkanlığı görevine Başbakan eski Yardımcısı hemşerimiz Hakan Çavuşoğlu getirildi.
Diğerlerinde şimdilik hemşerimiz yok.
Ama beklentimiz devam ediyor...
Beklentilerin devam ettiği diğer bir husus ise kongreyle ilgili. 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak AK Parti'nin olağan büyük kongresinde Bursa'dan ya da diğer bir deyişle Bursa milletvekilleri arasından MKYK'da isim yer alacak mı?
Bu konu için belki birçoğumuz erken diyebilir.
Fakat kulislerden elde ettiğimiz bilgilere göre, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ile Ahmet Kılıç'ın MKYK'da yer alacağı kulislerde sesli dillendiriliyor.
Hatta Efkan Ala'nın yeni dönemde AK Parti'nin MYK'sında yer alacağını söylemek müneccimlik olmaz. Bakalım yazdıklarımız mı yoksa Bursa'dan bu isimlerin dışında da başka isimler mi AK Parti'nin yönetimlerinde yer alacak? Bizim temennimiz ise devletin ve siyasetin değişik kademlerinde bir- çok hemşerimizin yer alması...

Eldemir, siyasete Bursa'dan mı Bilecik'ten mi devam edecek?

Bursalıların yakından tanıdığı isimlerden biri de Halil Eldemiir. Bir dönem BİHMED başkanlığı yapan Eldemir 25 ve 26. dönemde Bilecik'ten AK Parti'den milletvekili seçilmişti.
27. Dönem Milletvekili adaylığı için AK Parti tarafından 2.sıradan aday gösterilen Eldemir bu dönem CHP'nin milletvekili çıkarmasıyla TBMM'ye gidemedi.
Şimdi merak edilen ise siyasete devam edeceği tahmin edilen Halil Eldemir'in olası yerel seçimlerde yoluna Bilecik'ten mi yoksa Bursa'dan mı devam edeceği.
Eğer Bursa'dan devam ederse adaylık için hangi ilçeden nabız yoklayacağı...
Bekleyip görelim..

Yeni dönemde bu isimler ne yapacak?

Özellikle yerel seçimlere sayılı günler kalmasıyla önümüzdeki aylardan itibaren yerel seçimler için aday adaylıkları için ismi geçenler kulislerde bolca yer bulacak.
Bu süreçte en çok merak edilenler geçmiş dönemlerde AK Parti'den belediye başkanlığı görevinde bulunan, şimdilerde bürokraside ya da partide görev alan isimler aday olacak mı?
Misal olarak Orhan Özcü ve Bülent Hamdi Cingil.
Her iki isim de ilçelerinde sevilen ve sayılan isimlerden.
Öte yandan yine İl Genel Meclisi eski Başkanı ve önceki dönem milletvekillerinden Mehmet Tunçak yerel yönetimlere talip olur mu?
Önceki dönem milletvekili Hüseyin Şahin de yerel için çalışmalarda bulunur mu?
Keza en çok merak edilenler içinde AK Parti'de ilçe başkanlığı görevinde bulunmuş Ali Yılmaz, Hüdayi Yazıcı, Celil Çolak, Mustafa Yıldırım, Mustafa Kaya gibi isimlerin rotası; yeni dönemde yerel mi, yoksa siyaseti uzaktan mı takip etmek olacak...

Yerel Yönetimler'in konuğu Hasan Toktaş

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırlayan AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programının bugünkü konuğu İYİ Parti GİK üyesi ve son seçimlerde 2. Bölge 2. sıra milletvekili adayı Hasan Toktaş olacak. Toktaş'la partisinde yaşanan son gelişmeleri konuşacağız. Yerel Yönetimler programı bugün saat 20.15'te AS TV'de. İyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.