Hava Durumu

AK Parti'de ilçe başkanları için ekipler sahada...

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2017 07:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 07:18

Kongre sürecine giren AK Parti'de Koordinatör Milletvekili Muhammed Balta Bursa'daki çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Geçen hafta içinde İznik,Orhangazi, Gemlik'te temaslarda bulunan Balta, önceki gün de Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi makamında ziyaret etti.
Bir tarafta bunlar yaşanırken, diğer tarafta da merak edilen konu, hangi ilçe başkanlarıyla yola devam edilecek, hangi ilçe başkanlarıyla devam edilmeyecek.
Bu sorunun yanıtlarını aramak üzere saha çalış-malarına başlayan AK Parti'nin kurmayları bu sene farklı metotlar uyguluyor.
O metotlardan biri de ikişerli gruplar halinde il yöneticileri 17 ilçeye dağıtılmış durumda. Ekipler başta ilçe halkı olmak üzere ilçede faaliyet gösteren STK'lara ve kanaat önderlerine, vatandaşlara mevcut başkan ve yönetim kurulu ya da yeni olabilecek başkan kim olmalı sorusuyla fikirleri alınıyor.
Aksaklıklar da yaşanabiliyor.
Normalde birden fazla yere uğranılıp bilgi alınması istenmesine rağmen, zaman zaman bazı ilçelerde tek yerlere uğrandığı da oluyor.
Bundan dolayı bazı bilgilerin eksik toplanma ihtimali de yüksek bir olasılık.
Yöneticiler bu çalışmalarını raporlar halinde Ayhan Salman'a ulaştırıyorlar.
Bu çalışmaların sonucunda ilerleyen günlerde kimlerle devam edilip, edilmeyeceği belli olacak.
Bir tarafta bunlar devam ederken diğer tarafta ise Bursa'dan sorumlu Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım önceki gün yönetim kurulu ile bir araya geldi. Toplan-tıda sahada olduk-larını söyleyen Yıldırım, yönetim kurulu üyelerine de vatandaşla iç içe olun talimatını verdi. Öte yandan Yıldırım'ın yine belediye başkanlarına oturdukları koltuğun sol tarafını ilçe veya il başkanına ayırsın dediği de kulağımıza geldi.

AK Parti'de hangi ilçe başkanları yola devam eder?

Ekim ayının 13'ünde Keles ilçe kongresi ile başlayacak kongreler öncesi hangi isimlerin yola devam edeceği merak konusu.
Edindiğimiz ilk bilgilere göre; mevcut başkanların ya görev almak ya da görev verilmeyecek ilçeler arasında ilk sırada İnegöl İlçe Başkanı Adem Demirel yer alıyor. Demirel'i yeni dönemde ilçe başkanı olarak görmeyeceğiz.
Muhtemelen yeni dönemde çok büyük ihtimalle ilçe başkanı olarak göremeyeceğimiz bir başka ilçe Gemlik İlçe Başkanı Zafer Işık.
Büyükorhan İlçe Başkanı Ahmet Korkmaz ve Harmancık İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Temel de belediye meclis üyesi oldukları için yeni dönemde belediye meclis üyesi olarak yollarına devam ede-cekler.
Kestel İlçe Başkanı Necmettin Ekinci de yeni dönemde muhtemelen yok.
İznik İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersekli de
Karacabey İlçe Başkanı Murat Erol...
Bir de durumları ortada olan belediye başkanları var.
Onlardan ilki Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Sadettin Karakoyunlu, diğeri de Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil ve Mudanya İlçe Başkanı Ahmet Murat Ünal sonuncusu da Orhaneli İlçe Başkanı Ali Aykurt...
Devam etmesine kesin gözüyle bakılan başkanlar ise;
Keles İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Gürsu İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, Orhangazi İlçe Başkanı Mustafa Kaya...
Bu arada bir ilçe başkanı diğer bir ilçede görevlendirilebilir mi?
Onu da bekleyip görmemiz lazım...
Üç büyük ilçe ile ilgili değerlendirmemizi de ilerleyen günlerde yapacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.