Hava Durumu

AK Parti'de gözler iki ilçede...

Yazının Giriş Tarihi: 04.12.2017 08:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.12.2017 08:42

Aday belirleme sürecinde son düzlüğe giren AK Parti'de Nilüfer ve Osmangazi'de aday arayışlarında son düzlüğe girildi.
Muhtemelen bugün veya bu hafta içinde bu iki ilçenin adaylarının belirleneceğini bu köşeden duyurmuş olalım.
Hatta geçen hafta sonu iki ilçe ile ilgili il binasında bir değerlendirme toplantısı yapıldığını bu köşeden duyurmuş olalım.
Bunun yanı sıra her iki ilçeden görüşmeye çağrılan isimleri bir kez daha yazalım.
Osmangazi'den İzzet Şenocak, Ufuk Çömez, Kamil Bayramiç, Ali Sait Adiloğlu, Oktay Yılmaz, Soner Aksoy, Abdi İlhan ve Faruk Ertürk, Hasan Durmayaz ve Harun Sökücü mülakata çağrılmıştı. Bu isimlerden Oktay Yılmaz Yıldırım'ın adayı olarak açıklandı.
Nilüfer'den ise Engin Kökçıkaran, Eşref Kurem, İsmail Yaldız, Ufuk Ay, Tahir Kahveci, Niyazi Salman, M.Uğur Karabaş, Zehra Altınöz ile görüşülmüştü.
Bakalım Ankara'ya gidecek isimler mülakata çağrılanlardan mı olacak?
Yoksa sürpriz birer isim mi?

Hüdayi Yazıcı kutsal topraklarda

Önümüzdeki dönem partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ilçesinde adayın belli olmasının ardından soluğu kutsal topraklarda aldı.
Bir haftalık umre ziyareti için kutsal topraklara uçan Yazıcı'nın önümüzdeki hafta cuma akşamı Bursa'da olması bekleniyor.
Ardından kongre hazırlıklarına start verecek Yazıcı'nın delegelerle de yemekte buluşması bekleniyor.
Bu arada AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'nın kongresinin 17 Aralık 2017 saat 14.00'te Yunus Emre Spor Kompleksi'nde olacağını da bu köşeden duyurmuş olalım.

Özdemir'den istifa açıklaması...

AK Parti Yıldırım Kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve son olarak da ismi başkan adayları arsında geçen Eşref Özdemir'in partiden istifasını önceki gün kaleme almıştık.
Yazımız sonrası telefonla bize ulaşan Eşref Özdemir, istifasının Genel Merkez tarafından aday gösterilen Oktay Yılmaz'a tepki olarak gerçekleşmediğini köşemiz aracılığıyla paylaştı.
İstifa gerekçesini ise şöyle açıkladı: Genel Merkez ve Bursa'da mülakat sırasında teşkilatla ilgili sorulardan ziyade kendisinin mesleği ile ilgili ve bunun yanı sıra boyu ile ilgili sorular sorulduğunu bu soruların her iki mülakat aşamasında sorulduğunu bunun da gururunu incittiğini söyledi.
Ardından ilave etti: Ben liderim Recep Tayyip Erdoğan'a sevgimi ve onun için çalışmamı partisel değil bireysel anlamda devam edeceğim. Bu sevdamdan kimse vazgeçiremez. Ben liderime gönülden bağlıyım dedi.

Bursalı STK'lardan Batı Trakya çıkarması

Bu hafta içinde AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'ın başkenti Atina ve Türklerin yoğun olarak yaşadığı Batı Trakya bölgesini ziyareti var.
Bu ziyaretin önemli ayaklarından biri Erdoğan'ın Batı Trakya Türk toplumu ile bir araya gelmesi.
Programa göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazını 8 Aralık 2017 tarihinde Gümülcine'de kılması bekleniyor.
Ziyarete AK Parti Bursa Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu da katılacak.
Bursa'da yaşayan Batı Trakya Türkleri'nin sivil toplum kuruluşları olan BATISİAD ve Batı Trakya Türkleri ve Dayanışma Derneği Bursa Şubesi'nden de bu gezinin Batı Trakya ayağına ciddi katılım olacağı tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.