Hava Durumu

AK Parti'de bir önceki temayülde neler sorulmuştu?

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2018 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 08:01

AK Parti'de yerel seçimler için hareketli günler başladı. Belediye başkan adaylıkları için müracaatlar devam ediyor.
Başkan adaylığı için müracaatlarda son tarih 12 Kasım 2018 saat 19.00.
Öte yandan meclis üyelikleri için son müracaat tarihi 3 Aralık 2018.
Bu arada bir hatırlatma yapayım.
AK Parti'de bir önceki yerel seçimlerde belediye meclis üyelikleri için toplam bin 200 müracaat alınmış bunların 425'ine listelerde yer verilmişti.
Bu dönem de en az bu kadar müracaat olması bekleniyor.
Bu arada 18 Kasım tarihinde e-temayül gerçekleştirecek AK Parti'nin bir önceki temayülünde ne sorulmuştu?
Onu da bu köşeden hatırlatalım.
Temayül yoklamasında AK Parti Bursa Teşkilatı mensuplarına, "Büyükşehir Belediye Başkanlığını belediye hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz?
Halkla ilişkiler hizmetleri açısından nasıl buluyorsunuz?
Teşkilatla ilişkileri açısından nasıl buluyorsunuz?
Temsil kabiliyeti açısından nasıl buluyorsunuz?" soruları soruldu ve bu soruların cevaplarının 'çok başarılı, başarılı, başarısız' şekilde işaretlenmesi istendi.
"Büyükşehir Belediye Başkanı veya ilçe belediye başkanını partinizden yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?" sorusuna ise evet ya da hayırlı bir cevap şıkkı talep edilmişti.
Son olarak, "Büyükşehir belediye başkanlığına ve ilçe belediye başkanlığına önerebileceğiniz bir isim var mıdır? En fazla bir isim yazabilirsiniz" diye bir anket, bir temayül formu doldurulmuştu.
AK Parti'nin belediye başkanlığı koltuğunda olmadığı ilçede ise, "İlçenizde partinizden kimi belediye başkanı adayı olarak görmek istersiniz, en fazla iki aday öneriniz" formu doldurulmuştu.
Bu arada 18 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşecek temayüle yaklaşık 3 bin teşkilat mensubunun katılması bekleniyor.

İYİ PARTİ'DE İSTİFA VE DEVİR TESLİM

Meral Akşener'in liderliğini yaptığı İYİ Parti'de hareketlilik devam ediyor. Bu hareketlilik bu sefer istifa olarak yansıdı.
Nasıl mı?
MHP'den 21. Dönem'de Bursa milletvekili seçilen Burhan Orhan yaptığı açıklamada, İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener'e olan inancını yitirdiği için istifa ettiğini söyledi.
Bir başka istifa Betül Bayraktar Orhan'dan geldi.
Aynı zamanda Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeliğinden istifa eden Betül Bayraktar Orhan'ın gerekçeleri de oldukça ilginç.
O da "Yola çıktığımızdaki hedeften saptığımızı düşünüyorum. Bunu bilerek yola devam etmenin bir vebal olduğunu düşündüğüm için de yollarımı ayırdım. Bir kadın hareketi olarak yola çıktık ama bu, sadece bir tüzük maddesi olarak kaldı." diyerek İYİ Parti ile yollarını ayırmış.
Yaşanan iki istifanın yanı sıra bir başka hareketlilik ise Gemlik teşkilatında yaşandı.
Adnan Bıyıklı önceki akşam görevini Birol Mumcu'ya teslim etti.
Mumcu da görevini İYİ Parti'de Bursa'da yürütmede görev yapan 17 arkadaşı ve kurucu GİK üyesi Hasan Toktaş'ın katıldığı tören ile görevi devraldı.

YILMAZ, BUGÜN MÜRACAAT EDİYOR...

AK Parti'de başkan adaylığı için müracaatların hızlandığı gözüküyor. Bu bağlamda bugün de en iddialı aday olarak gözüken isimlerden olan Osmangazi İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz dosyasını saat 17.00'de başkan Ufuk Cömez'e teslim etmesi bekleniyor.
Öte yandan yine önceki yıllarda il yönetiminde yer alan Yusuf Dündar'ın da bugün saat 11.30'da dosyasını vereceğini bu köşeden yazalım...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.