Hava Durumu

AK Parti ağabeylerini sahaya sürecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 19.12.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.12.2018 08:19

Geçen hafta sonu AK Parti'yi yakınen tanıyan bir dostumla uzun uzadıya sohbet ettik. Söz dönüp dolaştı yerel seçimlere geldi...
O bazı tavsiyelerde bulundu.
Biz de bu köşeden o tavsiyeleri dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışalım...
Hatırlatmakta fayda var: AK Parti'de kuruluşundan bu yana birçok isim il ve ilçe başkanlığı görevinde bulundu. O isimlerden bazıları daha sonra milletvekili oldu.
Biz;
Bu bağlamda aklımıza gelen isimleri yazmaya çalışalım. Yazacağımız isimlerin bir çoğu siyasette ak sakallı diye tarif edeceğimiz özelliklere sahip.
Bunların bir kısmı yaş haddinden dolayı kendini torun sevmeye adamışken bir kısmı da siyaseti uzaktan takip ediyor.
Özellikle bizim merak ettiğimiz siyasete hâlâ sıcak ilgi duyanların tecrübelerinden yerel seçimlerde faydalanılması.
Bugün Bursa geneline baktığımızda kurucu il başkanı Şevket Orhan ondan sonra göreve gelen Hayrettin Çakmak, Nagip Vardar, Cemalettin Torun, Murat Akdeniz, Cafer Yıldız gibi isimlerden muhakkak faydalanılmalı.
Keza önceki dönem vekilleri Zekeriya Birkan, M.Emin Tutan, Önder Matlı, Hüseyin Şahin, İsmet Su gibi isimlerin yerel seçim süresinde sahada olması AK Parti'yi rahatlatır, elini kuvvetlendirir.
Sadece bu kadar mı?
Eski ilçe başkanları Cihat Çini, Hüdayi Yazıcı, Mümin Demir, Metin Düvencioğlu gibi isimleri de bunlara ilave etmek gerekir.
Tabii ki bu isimleri çoğaltmak mümkün...
Onu çoğaltacak erk de AK Parti'nin kurmayları...

Özen'e geçmiş olsun

Milletvekilleri yaklaşık on gündür tabiri caiz ise 7/24 çalışıyorlar dersek abartmış olmayız. Bu yoğun tempoya dayanmak oldukça güç.
O dayanamayan insanlardan biri de AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen...
Önceki genel kurulda kendisini kötü hisseden Özen soluğu meclis revirinde aldı. Burada aynı zamanda doktor olan Mustafa Esgin'in yerinde müdahaleleri ile sağlığına kavuşan Özen, meclis çalışmalarına kaldığı yerden devam etti.
Bizler de kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz...

CHP PM'de Bursa 24 Aralık'a kaldı...

CHP yerel seçimler öncesi adaylarını belirlemeye yönelik çalışmalarına devam ediyor dün gerçekleşen PM toplantısında Bursa'nın da deklare edileceğini bekliyorduk. Beklentilerimiz çıkmadı.
Bursa ile ilgili alınacak karar 24 Aralık 2018 tarihine kalmış gibi gözüküyor. Biz bekleyip takip edelim...

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi dünyada kaçıncı sırada?

Zaman zaman bu köşeden üniversitelerin başarı sıralamaları ile ilgili yazılar kaleme alıyoruz.
Bu bağlamda geçen günler içinde ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US. News, 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2019'u açıkladı.
Bu sıralama;
Üniversiteler Küresel/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar, uluslararası işbirliği gibi 13 kritere göre belirlendi.
2019 sıralamasında 75 ülkeden 1372 yükseköğretim kurumu yer aldı.
Türkiye'den sıralamaya giren üniversitelerden ilk sırada İstanbul Teknik Üniversitesi , İTÜ 60 puan almış dünyada 182.sırada. İkinci sırada ODTÜ yer almış onun puanı 55,5 dünya sıralaması 240.
Üçüncü sırada Boğaziçi Üniversitesi yer almış onun da puanı 53,3 dünya sıralaması 265, dördüncü sırada yer alan ise Yıldız Teknik Üniversitesi dünya sıralaması 292 puanı 51,5, beşinci sırada Fırat Üniversitesi puanı 44,7 dünya sıralaması 409.
Aslında sıralamada iki unsur dikkati çekiyor. İlk beşte hiçbir özel üniversitenin yer almaması. Yine ilk onda Bursa Teknik Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi'nin sıralamada yer almaması oldukça dikkat çekiyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.