Hava Durumu

Türk'ü tanımak

Yazının Giriş Tarihi: 25.07.2019 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 08:38

Malum Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos'la ilgili talihsiz çıkışı üzerinden yoğun bir gündem yaşamaktayız. Konuyu tekrar ısıtmak gibi bir amacım yok. Anlaşılan o ki; Bizlerin söylemlerine sürekli önyargılı bakan zihniyete gerçekleri göstermemiz hayli zor. O nedenle bugün bu köşeden başta Aktaş olmak üzere muhataplarına Türk'ü daha iyi tanımaları için dünyada Türkler hakkında söylenenlerin bir kısmını paylaşmak istiyorum. Belki itibar ederler...

"İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler"
*Napoleon Bonaparte -
Fransız İmparatoru

"Bütün milletler arasında en namuslu ve dostluk kurmada tereddüt edilmeyecek olan yalnızca Türklerdir. Henüz yabancı tesiri altında kalmamış olan bir köye gidecek olursanız; gerçek misafirperverliğin ne demek olduğunu orada görüp öğrenirsiniz."
*William Martin


"Şecaat ve cesaret bakımından Türklerden üstün; büyük hedeflere ulaşmak bakımından da onlardan dirayetli hiçbir kavim yoktur. Cenab-ı Hak onları aslan sıfatında yaratmıştır."
*İbn-i Hassul


"Türklerin yalnız sonsuz bir cesareti değil, iradeleri sersemleştiren bir sihirbaz zekası vardır. İşte Türk, bu zekasıyla zafer kazanır, uygarlıklar yaratır ve insanlık dünyasında en şerefli hizmeti başarır. Zaten Avrupa'nın yarısını yüzyıllarca boyunduruk altına almak başka türlü mümkün olamazdı. "
*Çarnayev(Rus Komutan)


Silahlı milletin en canlı örneği Türklerdir. Bu diyar köylüsünün orak, katibinin kalem ve hatta kadınlarının etek tutuşunda silaha sarılmış bir pençe kıvraklığı vardır. Türk ata biner gibi oturur, keşfe yollanan asker gibi uyanık yürür. "
*Moltke


"Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır. "
*Towsend (İngiliz Komutan)


"Doğulu önderler, milletlerinin başından ayrılmayarak her hükümetin temeli olan şu iki kanunu hakkıyla yapıyorlar: iyi yola götürmek ve kötülüklerden korumak. Bu asil hareket Ruslardan fazla özellikle Türklerde göze çarpıyor."
*Auguste Comte "Türkler yaman binicidirler. Türkler hücumunda düşmanı bir yaprak gibi çevirip bozarlar. "
*Câhiz (Arap Bilgini)


"Türklerin yürekleri temizdir. Onlarda batıl fikirler, basit düşünceler yoktur."
*Semame İbn-i Eşreş (Arap Bilgini)


"Türkler kahramandırlar. Dostlarına zarar vermezler. Fakat kazanç getirirler."
*Comenius (Çek Bilgini)


"Türk, Heredot'tan, Tevrat'tan çok eski yüzyılların tanıdığı bir ulustur. Sadelik içinde görkemi, sükunet içinde ihtişamı, tahakküm kabul etmeyen bir yüreklilik, alabildiğine geniş bir fetih aşkı, sonsuz bir teşebbüs kabiliyeti, bölgelere uymaktan çok bölgeleri kendine uydurma zevki ve alışkanlığı Türk milletinin asırlar dolduran tarihinde açıkça görülür."
*(Ünlü Tarihçi) Hammer "


Kılıcı insafsız bir beceriyle kullanan Türk'ün eli, yendiği insanların yarasını sarmakta da ustadır." *Lord Byron "


Türk askeri cesurdur. Anavatanını sever ve onun için gerekirse çekinmeden canını feda eder." *Albert Einstein


"Türklerle dost ol ama düşman olma."
*Gianni de Michelis


"Dünyada, Türklerden başka hiçbir ordu bu kadar süre ayakta duramaz."
*Hamilton


"Türklerden başka dini ve vatanı uğruna canını vermeye hazır asker yoktur."
*Hamilton


"Türkler devlet yıkmakta ve devlet kurmakta birinci sınıf ustadır. Ülkeleri değil kıtaları altüst etmişler ve korkunç saldırışlar arasında sarsılması hiç de kolay olmayan egemenliklerini yaratmışlardır. Tarih Türklerden çok şey öğrendi. Onların elinden çıkma öyle eserler vardır ki uygarlık için birer süs olmaktadır. " *Hammer


"Çanakkale'de başarılı olamadık. Nasıl başarılı olurduk ki? Zira Türkler yuvasına girilmiş aslanların hiddetiyle, cüret ve cesaret kahramanlığı ile savaşıyorlardı. Böyle bir millet görmedim." *Sir Julien Corbet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.