Hava Durumu

Umuda yolculuk: ‘YENiDEN’

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2013 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2013 08:50

Karabükspor’da ilk yarının ortalarında Ahmet İlhan’ın sakatlanıp oyundan çıkması rakip takım için ne kadar şanssızlıksa, Sow’un iki sarı karttan oyundan atılması da tam bir becerisizlikti.
Timsah’ın rakip takımın 10 kişi kalmasını fırsat bilerek oyunu domine etmesi ve cesurca rakibin üstüne gitmesi ve de daha ikinci atağında golle buluşması sürpriz değildi. Golde Basser’in şutu ne kadar etkiliyse, Murat’ın fırsatçılığı ile gole ulaşması da o kadar ofansif düşüncenin eseridir.
Yeşil Beyazlılar’da sakatlıktan dönen Belluschi’nin formasına kavuşması Timsah’ın orta alandaki becerisini yükselttiği gibi partneri Batalla’nın da üretkenliğini artırmış oldu.
Daum’un hücum hattında radikal bir karar vererek Pinto ve Sestak’ı Bursa’da bırakıp Tuncay’ı yanına alması dikkat çekiciydi. Ayrıca Kazım’ı santrfor, Murat’ı da sağ kanatta oynatarak bir anlamda isimlere takılmadığını da göstermiş oldu.
Yeşil Beyazlı oyuncular savunma prensiplerini uygulamada çok başarılı gözükürken, Serdar Aziz’in performansıyla öne çıktığını söylemeliyiz. Ama şu bir gerçek ki Timsah’ın merkezdeki ikilisi Batalla ve Belluschi sahada olunca, Yeşil Beyazlılar oyunu organize etmekte ve ritim yakalamakta hiç zorlanmıyor.
Ayrıca Yeşil Beyazlı oyuncuların skor avantajını aldığı dakikalardan itibaren sahadaki duruşları ve tavırlarıyla önde olmanın psikolojik üstünlüğünü rakibe hissettirmeleri önemli bir özellikti.
Karabükspor’un Bursaspor karşısındaki önceki oyunlardan istatistiki açıdan geride olması ve neredeyse oyuna 10 kişi başlaması bu maçtaki performansını etkiledi diyebiliriz.
Tolunay Kafkas’ın yabancı öğrencilerinden özellikle gerideki Mabiala hem havadan hem yerden iyi bir oyuncu. Hücum hattındaki Lua Lua ve İlhan Parlak’ın etkisiz oluşları Karabükspor’un skor yapmasını engelledi.
Oyuna sonradan giren Gökhan Ünal’ın da isteksiz tavrı dikkat çekti. Bursaspor adına Daum’un ikinci yarıdaki Yasin-Musa değişikliği bence doğruydu. Ama Kazım’ın yerine Tuncay’ı alması yanlıştı. Çünkü Kazım topu birinci bölgede daha çok tutuyordu.
Sonuçta Timsah’ın Süper Lig’de ‘ben de varım’ diyeceği bir maç oynayarak 3 puanı 1 golle alması, Bursaspor camiasını rahatlatır ve endişelerin yeniden umuda dönüşmesini sağlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.