Hava Durumu

Şaka gibi!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.09.2012 10:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.09.2012 10:05

Skor almak için şut atmak önemlidir. Şu bir gerçek ki Bursaspor şutör bir takım değil.
Yeşil Beyazlılar öyle bir gol yedi ki şaka gibiydi. Galatasaraylı Selçuk orta yapıyor. Bursasporlu Hakan Aslantaş rakibiyle mücadele ederken topu son anda görüyor öylesine vuruyor. O top Bursaspor kalesine gol oluyor. Teknik adamlar savunma oyuncularına ilk öğrettikleri şey “Topa vuramıyorsan rakibe vurdurma”dır. Timsah’ın yediği bu gol tam derslikti. Bu gol sonrası Bursasporlu oyuncular oyundan tamamen koptular. Fizik olarak da direnci düşen Timsah’ın rakibe etkisi yok denecek kadar azdı.  
Ertuğrul Sağlam’ın üç gün önce Twente karşısında büyük travma yaşayan (Ozan İpek dışında) kadroyu bozmaması çok ilginçti. Bu onun bu on bire güveninden mi yoksa yanındakilere (kulübe) güvensizliğinden mi? Yoruma açık bir durum. Çıkan sonuç ne olursa olsun Timsah’ın bir gerçeği var o da Batalla. Musa’nın attığı golde öyle bir orta yaptı ki bütün Galatasaray savunması birbirine girdi. Efektif olmaktan uzak Yeşil Beyazlılar’da kreatif oyuncu sayısının artması gerekir. Umarım Belluschi bu derde derman olur.
Skorda yakalanan denge sonrası oyun daha geniş alanda oynanmaya başladı. Galatasaray takımının skoru almak için önde oynama isteği Timsah’ın işine yaradı. Topla daha rahat bulup kanatları kullanarak üretim yaptılar ama net pozisyon bulamadılar. Oyunun içindeki bu pozitif gelişim tam umuda dönüşecekken, Bursaspor takımı öyle bir gol yedi ki şaka gibi gerçekten. Sağlam oyunun son bölümünde Belluschi, Bangura ve Murat’ı oyuna göndererek golü bulmak için risk aldı. Galatasaray’da da Fatih Terim bu bölümde Burak, Aydın, Ambrabat’ı oyuna sürmesi rakibin kadro zenginliğinden başka bir şey değildi. Galatasaray’da bu hamle Burak’la sonuç aldı ama Bursaspor savunmasının Scott, İbrahim ve Ömer’in ortaklaşa yaptığı hata gerçekten şaka gibi. Sonuçta oyunun son anında yine Batalla çıkışlı kaptanın golü Timsah’ı biraz ümitlendirdi o kadar. Yediğimiz goller baktığımızda bu yenilgi gerçekten şaka gibi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.