Hava Durumu

Omurga sağlam olunca

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2013 07:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 07:06

İddia ediyorum Türkiye'deki her teknik adamın sahip olmayı isteyeceği hatta imreneceği bir omurga.
Rakip Elazığspor karşısında savunmada neredeyse sıfır hatayla oynayan Timsah'ın Serdar Aziz ve İbrahim Öztürk ile öne çıkması çok doğaldı. Hem çok dikkatliydiler hem de sürekli oyun içinde kaldılar. Orta alanda ise Batalla'nın yine sazı eline aldığı oyunda Belluschi, Tuncay ve Pinto ile hücum zenginliği yaratan Bursaspor ilk 45 dakika içinde rakibe karşı 5 net gol pozisyonu üretti, ancak bunlardan sadece bir tanesinde başarılı oldu.
Yeşil Beyazlılar'ın attığı gol de görülmeye değerdi.
Üç pasla Batalla ile golü bulan Timsah'ın hızlı düşünüp çabuk oynayarak rakibe üstünlük kurabileceğini göstermesi futbol adına önemliydi.
Bu maç ile ilgili Tuncay Şanlı için de ayrı bir paragraf açmak gerekir. Şanlı, geldiği günden bu yana en iyi maçı oynadı; risk aldı, teşebbüs etti ve cesurca mesafe katetti. Timsah'ın hücumdaki en etkili oyuncusuydu. Son dakikalarda oyundan çıkarken taraftar da Tuncay'ı ayakta alkışlayarak ödüllendirdi.
Rakip Elazığspor oyuncuları için sadece şunu söylemek gerekir; saha kenarındaki teknik patronları Yılmaz Vural'ın enerjisine bile ulaşamadılar.
Herkes kendi çalıp kendisi söyledi. Futbolun kollektif bir oyun olduğundan haberleri yok gibiydiler.
Rakip Elazığspor'un ligdeki işi çok zor. Allah, Yılmaz Vural'ın yardımcısı olsun.
Bursaspor adına ise bu kadar güzellikler içinde en büyük problem sağ kanat. Hem ön hem arkada, sol arka kanatta ciddi sıkıntı var. Bursaspor gibi bir takımda bu sorunlar ligin bu haftasında halledilmediyse bu Hikmet Karaman'ın değil Ertuğrul Sağlam'ın hatasıdır.
Sonuçta omurgası sağlam olan Bursaspor takımı bu maçı çok rahat kazandı ve lig ikinciliği için büyük bir avantaj yakaladı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.