Hava Durumu

Kara gece

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2013 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2013 08:19

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, Bursaspor’u yönetenler transfer döneminde derslerini iyi çalışmamışlar. Beşiktaş takımı dakika 14’te öyle bir gol attı ki, bu golün adını ‘Bilic’ yazsak, herhalde abartmış olmayız. Adam sanki bilgisayarın başında play-station oynar gibi, 3 tane oyuncusunu hem de oyun kolu olmadan yönetti. Gökhan Töre’ye, Olcay’a doğru  terse uzun oyna dedi. Olcay, Almeida’ya adeta al da at dedi. Beşiktaş da skor avantajını böylece almış oldu. Ve gördük ki, bu golü kenardan Bilic attırdı. Bu golle birlikte aslında Bursaspor’un maçın hikayesinden dolayı oluşan psikolojik üstünlüğü de yok oldu. Ancak şunu da söylemekte fayda var; teknik olarak Siyah Beyazlılar’da bireysel kalite yükselmiş. Saha içinde toplam kaliteye ulaşmaları kolaylaşmış. Bunun da en önemli sebebi, yaptıkları nokta transferler.. Kaleci Tolga, sağbek Serdar, Gökhan ve Motta. Beşiktaş takımına değer katmışlar. Oyunda zenginlik yaratılmış.
İlkyarıda Olcay’ın vuruşunu Frey’in çıkarması çok güzel iki hareket olarak aklımızda kaldı ancak Beşiktaş’ın attığı ikinci golde, Fernandes’in kornerinde Yeşil Beyazlılar’da başta kaleci Frey olmak üzere savunma topu izlerken, topa giren Sivok Kara Kartal’ı rahatlatıyordu. Bursaspor takımının her şeyi olan orta alanda Batalla’nın partneri Belluschi’nin olmayışı, Timsah’ın etkisini yok etti. Ancak işin enteresan tarafı, bu bölgede Şamil, Yasin ve Murat bir Belluschi kadar oynayamadı. Rakip Siyah Beyazlılar’ın bu bölgede Atiba ve Oğuzhan ile savunan; Gökhan, Olcay ve Fernandes ile saldıran görüntüsü etkileyiciydi. Ve maalesef eziciydi..
İkinci yarıda Beşiktaş takımının üstünlüğü devam ederken, Daum’un Kazım hamlesi sadece bir umut içeriyordu. Ama yeşermedi.. Kartal’ın direkten dönen topu, Almeida’nın boş kaleye kaçırdığı gol, sayısız pozisyon hep Beşiktaş adına yazıldı. Taraftarın da umudunu kestiği dakikalarda Escude’nin golü adeta maçı bitiriyordu. Ve bu maçtan çıkan sonuç “bir şamar gibi” yüzümüzde patladı. Gerçeği görmemizi sağladı. Hani derler ya ‘dersini çalışan öğrenciyle çalışmayan öğrenci arasındaki fark’ neyse, bu ‘kara gece’nin oluşmasında Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki kalite farkı da işte oydu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.