Hava Durumu

Kadınlara özel

Yazının Giriş Tarihi: 09.03.2014 08:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.03.2014 08:36

Bursaspor, camiasını mutlu etmek için mutlaka ligi 4. bitirmek zorunda olduğunun farkında bir maç oynadı. Karabükspor karşısında kadınların ve çocukların desteğini arkasına alan Timsah, maça öyle hızlı başladı ki daha henüz 2. dakikada Sestak’la gole çok yaklaştı ama Slovak yıldız, aşırı motivasyondan olsa gerek, yüzde yüzlük gol şansını topu direğe vurdurarak kaybetti. Tolunay Kafkas’ın takımının oyunun genelinde iyi savunma yaparak kazandığı topları çabuk bir şekilde hücuma dönüştürüp, 1. bölgedeki Ahmet İlhan ve Erkan’la buluşturmak ve Eneramo destekli gole ulaşmak istemesi klasik ve  alışıla gelmiş bir kurguydu. Yeşil Beyazlılar’da oyunun hemen başında Caja’nın sakatlanması ise şanssızlıktı. Onun yerine maça dâhil olan Oğuzhan alanı iyi kullandı ama maç eksikliği belliydi. Bursaspor daha çok hücumu düşündüğü oyunda topu kanatlara götürmede sıkıntı yaşamadı ama özellikle dönen topları almada başarılı değildi.
Ayrıca rakip savunmanın arasına toplu, topsuz girmemek büyük eksiklikti. Bir de Timsah adına az şut denemesi yapmak skor almayı engelledi. Rakip takımdaki orta alan dinamizmi Bursaspor’un yetenekli ayağı Belluschi’nin etkisini yok etti diyebiliriz. İlk yarının son saniyelerinde Karabüklü Eneramo’nun kaçırdığı gol, Timsah’ın şansı oldu. İkinci yarıda oyun ilk yarının tekrarı şeklinde devam etti. Savunan Karabük, saldıran Timsah’tı. Oyunun merkezinde Karabük adına Sow, Furkan ve Musa adeta egemenlik kurdular. Özellikle Musa, eski takımına karşı nispet yaparcasına iyi oynadı. Yeşil Beyazlı oyuncuların futbolun doğru tarafında olmaları onları kazanmaya götüren en önemli özellikti ama aynı şeyleri Karabük için söyleyemeyeceğim.
 Bursaspor adına Daum’un da kazanmak adına oyuna yaptığı hamleler çok doğruydu. Üstün oynadığı oyunda büyük hücumcuları kullanması galibiyeti getiren önemli özellikti. Rakip takımın zaman zaman bulduğu pozisyonları da Timsah kalecisi Harun’un mükemmel kurtarışlarıyla savuşturdu. Sonuçta futbolun adaletini doğrulayan Fernandao’nun attığı penaltı golüydü ve Bursasporlu oyuncular kadınlar gününde en güzel hediyeyi tribünleri dolduran kadınlara vermiş oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.