Hava Durumu

İkinci kupaya çeyrek kaldı

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2012 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2012 08:49
Elli yıllık tarihe sahip Türkiye Kupası'nda Bursaspor'un 1986 yılında elde ettiği maalesef bir şampiyonluğu var. Umarım bu yıl bir ikincisini de müzemize koyarız. Bursaspor Ankara'da Bugsaşspor karşısında  zor da olsa  ilk 8'e kalarak çeyrek final vizesini aldı.
Rakip karşısında zaman zaman kötü gözüken Yeşil Beyazlar'ın bu maçla ilgili mazeretlerini ben kabul ediyorum. Sahanın berbat zemininden etkilenip oyunsal üstünlüğü yakalamada ve skor almada zorlanan Bursasporlu oyuncular ilk 45 dakika içerisinde, rakip karşısında zor anlar yaşadılar. Gol olabilecek pozisyonlar üreten BUGSAŞ'ın iki topunun direkten dönmesi ve kaleci Yavuz'un direnci Bursaspor takımını sıkıntıya sokmaktan kurtardı. Timsah'ın bu yarıda Sestak ile girdiği bir gol pozisyonu vardı o kadar.
İkinci yarının rakip takımın Ali ile  yakaladığı Yavuz'un çıkardığı bir pozisyonla başlaması Yeşil Beyazlılar'ı çok tedirgin etti. Ertuğrul Sağlam'ın bu yarıda İsmail Haktan ve Turgay Bahadır hamlesi Timsah'ı biraz hareketlendirdi. Maçın gidişatından mutlu olmayan Bursasporlu oyuncular bu yarıda oyunu daha fazla öne oynayarak, daha fazla koşup daha iyi mücadele ettiler. En önemlisi rakibe saygı gösterip işlerini ciddiye aldılar. Bu anlamda Yeşil Beyazlılar'da günün başarılı ismi İbrahim Öztürk'tü. Rakibin İsmail, Ali ve  Mustafa Şen ile geliştirdiği bütün ataklara karşı koyan ve aynı zamanda bir orta oyuncu gibi ikinci bölgeye topla çıkışlar yaparak Timsah'ın ilerde çoğalmasına katkı sağladı. BUGSAŞ savunmasına kaleci Bekir'in müthiş oyunu eklenince doksan dakika içinde gol atma becerisi gerçekleşmedi. Bu durum Bursasporlu oyuncuların 30 dakika daha fazla efor harcamasına sebep olsa da Pinto ve Turgay ile kazanılan 2 golle turu geçmek kupaya giden yolu kısaltmış oldu. Sonuçta kazanmak önemli, kazanma alışkanlığının devam etmesi adına.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.