Hava Durumu

Hayallerimizi küçültelim

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2013 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2013 08:26

Dün akşam Yeşil Beyazlılar’da ilk kez onbirde forma şansı yakalayan genç Enes Ünal’ın, Akhisar Belediyespor’un tecrübeli savunma oyuncuları arasında etkili olmayışının sebebi kendi performansı değil, hücumda tek başına bırakılmasıdır. Bursaspor’un skor almada yaşadığı en büyük sıkıntılardan birisi de, kadrosunu oluşturan oyunculardan altısının bu yıl ilk defa yan yana oynamasındandır.
Beraber oynama alışkanlıkları olmayan Yeşil Beyazlı oyuncuların, bir de maç kazanamama piskozuna girince, üzerlerindeki baskıyı çok ağır bir şekilde hissettiklerini sahadaki duruşlarından gözlemleyebilirsiniz.
Bu psikoloji içinde olan bir takımın, sezon başından beri söylediğimiz gibi kadro kalitesinin de yeterli olmadığını düşündüğümüzde, Bursaspor’un maç kazanamamasının sorgulanmaması gerekir.
Sanki birbirlerinden yabancı, ilk kez bir araya toplanmış oyunculardan oluşan bir takım görüntüsünde olan Yeşil Beyazlılar’ın maç ritmini yakalaması, oyunu organize etmesi, pozisyonlar üretmesi hiç kolay bir şey değil.
Bursaspor’da görüntü bu iken, gelelim Ege’nin tek temsilcisi Akhisar’a. Bu takım bir ilçe takımından çok daha fazla pozitif futbol ortaya koyuyorsa, bunun tek sebebi bence teknik sorumlu Hamza Hamzaoğlu’dur.
Sahadaki duruşları, pozisyon alışları ve topu kaybettiklerinde savunma prensiplerini uygulayışları ile çok güzel örnekler verdiler. Aynı oyuncuların topu kazandıklarında hücum pozisyonuna geçişte telaş yapmadan sakin bir şekilde organize olmaları, açıkçası beni etkiledi.
Hücumdaki iki siyahi oyuncuları Bruno ve Niasse’nin toplu-topsuz sürekli oyunun içinde kalışları Akhisar’ın işini kolaylaştırdı. Orta alanda Merter, Bilal, Ahmet ve Güray dörtlüsü de fedakarca yaptıkları mücadele karşılığında Timsah’ın orta alandaki yaratıcılığını engellediler ve hak ettikleri bir puanı alıp gittiler.
Sonuçta Timsah’ın bu yılla ilgili hedef koyması ve o hedefe gitmesi çok zor gözüküyor. Bursaspor camiasının bu yılı sabır yılı olarak görüp, hayallerini ve beklentilerini daha mütevazı tutmalarını tavsiye ederim. Yoksa huzurumuz kaçar, üzülürüz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.