Hava Durumu

Formdayız

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2013 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 07:47

Bursaspor takımı bu maçı net bir skorla iyi oynayarak kazandıysa bir Daum’un Bursaspor’u tanımaya başlamasındandır, iki de Bursaspor taraftarının sahanın içine yaptığı direkt etkidir. Oyunun hemen başında Yeşil Beyazlılar’ın nefis bir kanat organizasyonu yaparak Ferhat ile buldukları gol görülmeye değerdi. Bu akında 3 sağ kanat oyuncusu Şener, Kazım ve Basser’in ortak katkısının olması dikkat çekiciydi. Kayseri Erciyes takımının sol tarafının adeta felç olmasının birinci sebebi, Bursaspor’un sağ kulvardaki gücü, ikincisi ise Erciyesli oyuncu Ekrem’in o kanatta yalnız bırakılmasıdır.
Timsah’ın sağ kanadı istediği gibi kullanarak ikinci golü de Serdar Aziz ile bulması bence hiç sürpriz olmadı.
Erciyes takımının yeni teknik direktörü Hikmet Karaman’ın bu maç için takıma yaptığı olumlu etkiyi ben göremedim. Bunu anlamak için yaptığı oyuncu tercihlerine bakabilirsiniz. İkinci 45’te Timsah’ın temposunu artırıp, taraftar desteğini de arkasına alarak hücum zenginliği yaratması üçüncü golü de erken bulmamıza yol açtı diyebiliriz.
Yeşil Beyazlı oyuncuların bu golle bile tatmin olmadan, agresif oyunundan vazgeçmemesi övgüyü gerektiren bir durumdur. Bu pozitif oyunda Kazım, Sestak ve Ferhat’ın öne çıkan isimler olduğunu söylememiz gerekir. Sadece Ferhat’ın gol pozisyonlarında cömert olduğunu belirtmeliyim. Ama özellikle merkezdeki Belluschi ve görülmeyen kahraman Şamil’i de atlamamak gerekir. Erciyes takımının Ibricic, Vleminckx ve Turgay ile oluşturduğu hücum hattında bir uyum problemi olduğu apaçık ortadaydı. Zaten Timsah savunmasını da kaptan Serdar Aziz önderliğinde ciddi bir problem yaşadığını söyleyemeyiz. Sonuçta Bursaspor takımı, Erciyes’e göre daha kompakt bir takım. Bir de sahanın içine direkt etki yapan 12. adamı düşündüğümüzde formda bir Daum, formda olan Yeşil Beyazlı oyuncuların kazanması kadar normal bir şey olamazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.