Hava Durumu

Daum’la gelen kronik rahatsızlık

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2014 08:07

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Eğer Bursaspor Antalyaspor karşısında 3 puana ulaşamadıysa Daum’un artık kronikleşen oyuna yaptığı geç müdahalelerden dolayıdır.
Futbol oyununda duran toplar, dönen toplar ve rakipten kazanılan toplarda ne kadar başarılıysanız o kadar takımsınız.
Bu iki iki daha dört gibi bir şey. İşte Bursaspor’un attığı gol.
Taiwo’nun kornerden gönderdiği topa Civelli’nin mükemmel za- manlamasıyla Antalya kalesine gönderdiği top kaleci Hakan’ı çaresiz bırakırken, Timsah skor avantajını daha oyunun başında alıyordu.
Tabii ki futbolda kazanmak için iyi koşup, agresif mücadele ederken, sahanın her metrekaresini iyi kullanmak gerekir. Yeşil Beyazlı oyuncular ilk 45 dakika içerisinde bu anlamda çok başarılıydı.
Ama hakkını teslim etmek lazım, rakip ikinci 45’te Bursaspor’dan çok daha üstündü. Timsah’ın özellikle merkezde Bekir ile savunan, Belluschi ve Sestak ile hücum eden anlayış başarılı olurken, rakip Antalyaspor’un oluşturduğu Enoh, İnsa ve Köksal üçgenine ilk 45 dakikada fırsat tanımadı.
Ama ikinci devre bu sistem tersine döndü. Bursaspor savunmasının toplu, topsuz çıkışlardaki başarısı oyuna çabukluk kazandırırken, kademelerdeki başarısı da rakibin daha önce gole ulaşmasını engelledi.
Oyundaki üstünlüğün zaman zaman Antalyaspor lehine geliştiği dakikalarda, özellikle ikinci yarıda Ajax orijinli Enoh’un futbolu dikkat çekiciydi.
Timsah’ın krize girdiği dakikalarda hücum bölgesindeki oyuncuların topu birinci bölgede tutamaması önemli eksiklikti ve rakibe büyük avantaj sağladı.
Oyunun son bölümünde Kırmızı Beyazlılar’da Samet Aybaba’nın Tita ve Semih’i oyuna göndermesi hücum zenginliği yaratması adına önemliydi ve başarılı oldu.
Bursaspor’da ise Daum’un her zamanki gibi gecikmiş hamlesi Taşkın ve Sercan’ı sahaya göndermesi, oyuna değer katmadı. Çünkü oyun; rakip için gelişmiş ve sonlanmıştı.
Sonuçta Bursaspor adına iyi başlayan oyunda ikinci devre kötü başladı ve kötü bitti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.