Hava Durumu

Bulgaristan gezisine sportif katkı

Yazının Giriş Tarihi: 24.05.2012 04:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.05.2012 04:00
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Bursaspor'un yaşattığı hayal kırıklığı ancak bu kadar güzel atlatılır. Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen Bulgaristan gezisi tek kelime ile harikaydı.
Ecdatlarımızın bir dönem hüküm sürdüğü topraklarda olmak ne kadar anlamlıysa, orada yaşayan Türk kardeşlerimizle kucaklaşmak da bir o kadar güzeldi. Bu etkinliğin sportif tarafında gezinin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan eski Bursasporlu oyuncu Mümin Kaşmer'i de kutlamak gerekir. Bu projede sporun evrensel olgusunu ortaya koymak adına aktif görev alan Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği üyeleri de sporun birleştirici tarafını en iyi şekilde uygulayarak oradaki iki özel karşılaşmayla gönülleri fethetti. 
Kirli'de kaptanlığını Mümin Kaşmer'in yaptığı Türk kardeşlerimizle oynadığımız maç yağan yağmura rağmen müthiş ilgi gördü. Sonucunu penaltı atışlarının belirlediği oyunu Bursasporlu veteranlar kazandı. Ama bence kazanan kardeşlik oldu.
Maç sonu kafileye gösterilen ilgi ve misafirperverlik hepimizi duygulandırdı. Orada şampiyon Bursaspor'un ve Mümin Kaşmer'in ne kadar sevildiğine şahitlik ettik. Seyahatimizin 2. gününde Stara Zagora yolculuğuna başladığımızda Bursaspor'un eski kalecisi Gançev'i görecek olmamız hepimizi heyecanlandırmıştı. Özellikle onunla aynı dönemde futbol oynamış, A. Suphi Evke, Adnan Yıldız ve Yalçın Gündüz'ü görmenizi isterdim. Ertesi gün Gançev'in çalıştırdığı Bulgaristan'ın Süper Lig takımlarından Bero ekibinin veteranları ile oynadığımız karşılaşma sanki bir lig maçı gibi kıran kırana,  ama fair-play ruhuna uygun şekilde oynandı.
Teknik direktörlüğünü Yalçın Gündüz'ün yaptığı Bursasporlu veteranlar bu maçın da 1-1'lik skorla bitmesini sağlayarak, dostluk kupasını almaya hak kazandı. O günün en anlamlı tarafı ise Gançev'in çalıştırdığı Beroe takımının lig maçına hep beraber gidip onlara destek vermemiz oldu. Onlar da bu jestimize, devre arasında anonslar yaptırarak teşekkürle karşılık verdiler. Akşam ise sporcu dostlarımızla yediğimiz yemekte Şampiyonlar Ligi'ni izlemek ayrı bir keyifti.
Sonuçta, Bulgaristan'da Türk kardeşlerimizle cuma namazı kılmamız ve yine hep beraber şehitliğe gidip dua etmemiz hepimize duygusal anlar yaşattı. Bizler bu organizasyondaki görevimizi en iyi şekilde yerine getirmiş olmanın onurunu yaşarken, bu fırsatı bize sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye teşekkür ederiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.