Hava Durumu

Bu fırsat kaçmaz

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2014 08:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2014 08:40

Bursaspor takımı sezon boyunca verdiği bütün mücadelenin, emeğin, alın terinin karşılığını alacak en önemli maçını oynayacak Kayseri’de. Futbol oyununda hedefe gitmek için mutlaka istikrarın yakalanması gerektiğini düşündüğümüzde, geçen hafta Karabük karşısında kazanılan 3 puanın önemi ancak Kayseri’de alınacak galibiyetle anlaşılır.
Bir futbol takımının homojen bir yapıdan oluştuğunu düşündüğümüzde, değişik karakterlerden oluşan oyuncu kadrosunu hedefe kilitlemek hiç kolay bir şey değil. Ancak futbolun profesyonel bir iş olduğunu ve çok büyük paralar kazanıldığını kabul edersek işte o zaman  hem teknik kadronun, hem de Yeşil Beyazlı oyuncuların görevinin bilincinde olup  ligi 4.üncü bitirmek zorunluluğu vardır.
Geçen hafta köşemde yazmıştım ‘önemli olan Kayseri’de kazanmak’ diye, içerde zaten taraftarın desteği ile bir şekilde kazanmaya yakın taraf her zaman Timsah oluyor. Hafta içi Sayın Daum basın toplantısında taktik disipline sadık kalırsak kazanan oluruz diye bir açıklama yaptı. Ama bence gerçek olan disiplini öne çıkarmaktır diye düşünüyorum. Çünkü o zaman daha fedakar bir yapı oluşur. Yeter ki bu anlayış içinde hareket edecek oyuncu tiplemeleri ile bu maçı oynayalım. Geçen maç için söylediğim konu bu maç için de geçerlidir. Daha dinamik ve rakip kaleyi düşünen oyuncu sayısı fazla olursa maçta skoru almak için riske giren teşebbüs eden ve hücum zenginliği yaratan oyuncularla hem keyif alan hem de keyif veren bir oyun ortaya çıkar.
Sonucunda da kazanan taraf Bursaspor olur. Ayrıca bu maç ile ilgili oluşacak olumsuz bir durumda kimse bahane peşinde koşup  mazeret üretemez. Çünkü rakip Kayseri takımı bence geçen hafta bu lige veda etmiştir. Sonuçta bu kadar kötü giden bir sezonda finalde kazanılan 4.’lük ve Avrupa’ya açılan kapı. Bütün Bursaspor camiasını mutlu eder...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.