Hava Durumu

Bravo taraftara

Yazının Giriş Tarihi: 06.02.2012 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.02.2012 08:39
İçeride oynadığımız o güzel Galatasaray maçı sonrasında Divan Kurulu'ndan çıkan gereksiz teknik analizler ve Ertuğrul Sağlam'dan gelen zamansız cevap bir anda camiayı gerdi. Hiç gereği yokken oluşan bu kötü tablo, Bursaspor taraftarlarının hocalarına sahip çıkmasıyla son buldu.
Ama bu durum takıma yansıdı ve bu yansıma tabii ki negatif oldu. Çünkü 2 haftada 5 puan birden kaybettik. Dünkü Orduspor  karşısındaki Yeşil Beyazlılar'a  baktığımda ise, bu tartışmanın etkisini  görmedim desem yalan olur. Moral motivasyonu iyi olmayan oyuncular fizik olarak da çok kötü günündeydi.
Bu durumu  üç günde bir maç oynamaya  bağlamaya çalışmak kolaya kaçış olur. Çünkü Ozan İpek'in 90 dakika içinde sadece 84'üncü dakikada dripling yaparak mesafe alması, orta yapma girişiminde bulunması Bursaspor'un sol kanttaki etkisizliğinin en büyük göstergesi olsa gerek. Sağda ise Sestak'ın çabalaması kaliteli üretim yapmaya yeterli olamadı. Bu durum Bursaspor'un kanatlardaki etkisini yok etti.
Kazanmak için ikinci önemli kozu olan duran toplarda da istediğini alamayan Yeşil Beyazlılar'ın maçı kazanması mümkün değildi.
Orduspor Cuper ile birlikte çıkışta olmasının boş olmadığını bize gösterdi. Bir kere fizik kaliteleri çok iyi olduğu gibi koşu kaliteleri de üst düzeyde. Özellikle topu kaybettiklerinde geriye çok iyi koştular ve takım savunmasını mükemmel yaptılar. Sadece hücum organizasyonlarında iyi olduklarını söyleyemeyiz. Kaldı ki o bölgede sayısal fazlalıkları da vardı. Kabze, Stancu, Culio ve Javilo ile oynayıp da hücum zenginliği yaratamaması çok garipti. Bursaspor'da yine her şey  Batalla'nın üzerindeydi… O topu ayağına aldığı zaman  her şeyi ondan beklemek biraz insafsızlık oluyor bence… Topu alsın, adam eksiltsin, servis yapsın,     şut atsın, gol yapsın, nereye kadar? Mutlaka Battala'nın yükünü azaltmamız lazım.
Bir sözüm de taraftara; tribünlerde o kadar güçlüydüler ki sanki sahanın içinde gibiydiler. Ama Bursasporlu oyuncular onlara karşılık veremediler, çünkü enerjileri çok düşüktü. Avrupa'da oyuncular tribüne gelen taraftarı eğlendirir, Türkiye'de bunun tam tersi bir tablo var, Bursa da bunun en güzel örneği. 



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.