Hava Durumu

Basit hatalar çok olunca

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2012 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2012 08:21
Öncelikle deplasmanda 3 İstanbul takımına karşı maçı kazanmak istiyorsanız basit hatalar yapmayacaksınız.

Unutmayalım ki; başarılı olduğumuz sezonlarda dikkat, disiplini üst düzeyde olan oyuncular takım olgusunu ortaya koyarak ve bütün halinde oynamayı becererek rakiplerini ekarte etmişti. İşte bu nedenle Timsah'ın bu önemli özelliklerinden vazgeçmemesi gerekir.

Bursaspor takımı daha 7. dakikada sağ savunmacı Hakan'ın yaptığı gereksiz bir hata sonucu 1 farkla geriye düşüyor. Yenen bu golde BJK'li Necip'in topu kazanma arzusu ve topu nokta atışla Almeida ile buluşturması ne kadar dikkat çektiyse, Yeşil Beyazlılar'da Scott ile İbrahim'in topa gitmemesi bence büyük bir hataydı. Dakika 36'da Beşiktaş takımında İsmail'in topla savunmadan çıkma isteğine karşı Timsah'ta baskı yapan Turgay önce topu kazandı sonra N'Daye'ye verdi, onun da Batalla'ya yaptığı asist, Arjantinli'nin akıl dolu vuruşuyla beraberliği getirdi. Bu gol aynı zamanda bir önceki pozisyonun başarılı bir rövanşıydı.

Oyunu beraberliğe taşımak Bursaspor'un maça ortak olmasını sağladı ama bu sevinç uzun sürmedi, Timsah 38'de kalesinde öyle bir  gol gördü ki şaka gibi… Profesyonel bir takıma hiç yakışmadı. Rakibin Alman oyuncusu Ernst 50 m. uzun top atıyor Bursaspor savunmasında Hakan orda İbrahim orda Stepanov orda ama topla Edu buluşuyor çaprazdan vuruyor gol. Bu kadar kolay gol yiyen bir takımın maç özgüveni yakalaması ve oyuna denge getirmesi çok zordu. Her şeye rağmen 2. devre Yeşil Beyazlılar  Sestak, İbrahim Öztürk, Ozan İpek ile yakaladıkları pozisyonlardan bir tanesini gol yapsa, en azından İnönü'den 1 puanla dönebilirdik.

Dakika 63'te maçın hakemi  Özgür Yankaya'nın BJK ceza sahası içinde Almeida'nın  Stepanov'u elle çekip sarılmasına göz yumması akıl alacak bir şey değildi, yüzde 100 net bir penaltıyı vermedi veya veremedi çok yazık.

Timsah'ın rakibine karşı sahayı çok daha iyi kullandığı, özellikle kanatlarda efektif olarak tehlikeli olduklarını söyleyebiliriz. Bursasporlu oyuncuların skor almak için cesur davrandıklarını oyuna hamle yaparak öne oynamayı istemeleri takdire değerdi. Çünkü Beşiktaş karşılaşması tam bir final maçıydı aslında. Kazandığımız taktirde ilk 4 hedeflerini kuvvetlendirecek müthiş moralleneceklerdi… Ama olmadı.

Kalan haftalarda bu şansı yakalar mıyız bilemiyorum fakat bildiğim tek şey moral bozmadan yola devam.



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.