Hava Durumu

Doğada yaşayan insan neden daha mutlu?

Yazının Giriş Tarihi: 12.03.2018 12:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.03.2018 12:09

Onları çevrelerine yaydıkları huzurdan, olayları ele alış şekillerinden, bakış açılarından ve sakin hallerinden çok iyi tanırsınız.

Peki, doğadan kopmayan insanların sahip oldukları bu ayrıcalıkların sebebi nedir?

Bilim insanları ağaçların yanında günde en az yarım saatini geçiren insanların öncelikle mental anlamda gelişim gösterdiğini ve bunun çok kısa sürede de fiziksel yansımalarının gerçekleştiğini söylüyor.

Örneğin gün içinde yaşadığımız yorgunluk, uykusuzluk, gerginlik gibi birçok problemin odağında doğru nefes ve yeteri kadar oksijen almamak var.

Doğa, kısa sürede sizi içine alır ve nefes almayı öğretir. Ve hayat zaten bir anda değişmeye başlar.

"Doğaya saygı"

Bu cümleyle hayatınız boyunca binlerce defa karşılaşmışsınızdır. Ancak doğaya saygıyı gerçek anlamda gösteren o ağaçların gölgesinde büyüyen çocuklardır. Hayatta bencil olmamayı öğrenmenin en iyi yolu da doğanın senin hükmün altında olmadığını bilmekten geçer.

"Her şeyin başı sağlık!" derken lafın gelişi söylemezler. Yediklerinin, içtiklerinin önemini çok iyi bilirler. Doğanın onlara sunduğu en saf, en el değmemiş güzelliklerin peşine düşerken, doğa ananın kirlenmemesi için de ellerinden geleni yaparlar.

Çünkü bu bir döngüdür; doğa sen ona verdikçe sana binlerce katıyla gelir. Çok daha barışçıl ve çözümcü insanlardır.

Doğada yaşamak, iyisiyle kötüsüyle hayatın sana getireceği her şeyi kucaklamak demektir. Ancak bununla birlikte doğa insanları her daim en azimli, en çözümcü, zor koşullarda bile pes etmeyen insanlardır.

Doğa insanları telefonun, tabletin, televizyonun, bilgisayarın ekranlarından çok birbirlerinin yüzlerine bakarlar. O çimlere ailecek uzanıp, laf lafı açtığında kendileri dışındaki dünyayı, telefonlara gelen bildirimleri bir süreliğine unutmayı ve en sevdiklerine odaklanmayı çok iyi bilirler.

Küçük de olsa bahçeyle uğraşıp sebze ve meyve yetiştirmeyi ve yetiştirdiği meyvelerin dalından koparıp yemenin hazzını ve sağlığını sonuna kadar hisseder insan.

Sizi de kopmuş o bağları onarmaya davet ediyor; en kıymetlimiz doğa anayla barışmak, çocuklarınızı onun mucizeleriyle bir an evvel tanıştırmak için o ilk adımı atın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.