Hava Durumu

Ziller çocuklar için çalıyor

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2018 07:57

Mutlu pazarlar değerli okurlarım.. Bol güneşli ve eğlenceli bir yaz tatili ardından sonbaharın yüzünü gösterdiği bu günlerde, okul heyecanı da başladı.
Yarın sabah ilk ders zilleri çalacak. Kimi ebeveynler ilk kez okula başlayan çocukları için heyecanlanırken, kimileri de yeni eğitim öğretim yılına uyum sağlamaları adına çocuklarını hazırladı.
Peki nedir çocuklardan beklentiniz? Başarılı mı yoksa mutlu olmaları mı? Yoksa meraklı olmaları mı?
Bu konudaki tüm detayları Klinik Çocuk Psikoloğu Yrd. Doç. Dr. Z. Deniz Aktan şöyle özetliyor:
"Anne ve babaların çocuklardan sürekli ders çalışmalarını beklememesi gerek. Çocukların sıkılmaması için bir program hazırlanmalı. Bu programda çocuğun ne kadar ders çalışacağı, ödevlerine ne kadar vakit ayıracağı, hangi saatlerin oyuna, hangi saatlerin derse ayrılacağına çocuğunuzla birlikte karar verilmeli.
Ayrıca çocukların çalışma odasının konumuna da dikkat. Işığı arkadan alan aydınlık bir çalışma odası dizaynı çok önemli.
Okula yeni başlayan miniklerin dikkatini dağıtmamak adına oyuncakların dilediğinizde toplanabileceği bir dolap tasarımı da çalışma masasındaki işleri kolaylaştırır. Ödevleri için sadece yardıma ihtiyacı olduğunda yanında olun, sürekli eşlik etmeyin. Bu onun sorumluluk bilincini artırır..
Ayrıca, çocuğun istediği aktivitelere yönelin. Yani, siz istediğiniz için bale yapıp futbol oynamasın!"
Tüm öğrencilere başarılar, anne-baba ve öğretmenlerimize de kolaylıklar diliyorum.

İPEK İĞNE OYALARI GÖRÜCÜYE ÇIKACAK

El emeği, göz nuru ile meydana getirilmiş birbirinden güzel ipek iğne oyaları Bursa'da görücüye çıkıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Merinos Tekstil Sanayi Müzesi tarafından önümüzdeki 27 ve 30 Eylül tarihleri arasında üç gün süreyle gerçekleştirilecek olan 'Bursa İpek İğne Oyaları Uluslararası Festivali'nde Bursa'nın tarihi bir geçmişi olan geleneksel ipeği ile el emeğinin birleşmesinden ortaya çıkan birbirinden güzel ve seçkin ürünler sergilenecek.
Ayrıca; iğne oyası yapılan çevre köylerimizde de uzmanlar eşliğinde gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarında meraklı konuklara ipek iğne oyaları yapımı hakkında bilgiler verilecek.

GÜZEL SİDE'YE ÇİFTE DÜĞÜN!..

Nilüfer Bld. Başkanı Mustafa Bozbey ve Selma Çapar nadide bir çiçek gibi yetiştirdikleri genç ve güzel kızları Side Bozbey'i anlı-şanlı törenlerle mutluluk yuvasına yolcu ettiler.
Güzel Side'yi geçen perşembe önce Yalova Çiftlikköy, Gacık Köy'deki Gürer Koru Tesisleri'ndeki köy düğününde, dün gece de Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi'nde kalabalık ve seçkin bir davetlinin katıldığı iki ayrı coşkulu törenlerde dünya evine yolcu eden Başkan Mustafa Bozbey ve aile bireylerinin bu mutluluğuna CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.
Moda tasarım uzmanı olan ve halen Side Anaokulu ve Kreş'in sahibi olan güzel Side ve yakışıklı ve genç eşi, Yeditepe Üniversitesi mezunu, işadamı Mertcan'a ömür boyu mutluluklar diliyor, genç çiftin anne ve babaları Mustafa Bozbey-Selma Çapar ve Gönül-Ercan Gürer'i kutlarken birbirlerine çok yakışan evlatlarının her zaman mutluluklarını görmelerini diliyorum.
Aşırı yağışlar nedeniyle törenler gönüllerince olmuştur dilerim.
Onlar erdi muradına, biz çıkalım kerevetine.

GÜZEL SÖZLER

"Mutlu çocuk; beşik nasıl da büyük geliyor sana. Büyü de bak bakalım dünya nasıl dar gelecek sana." - SHİLLER
"Başarının sırrı nedir?. Doğru kararlar. Doğru karar nasıl alınır? Tecrübeyle. Tecrübe nasıl elde edilir?. Yanlış kararlarla.." - ANONİM
"Gençken gün kısa, yıl uzun. Yaşlılıkta yıllar kısa, günler uzun."- PANİN
İşin başında düşünmek için harcanan zaman gecikme sayılmaz." - ECLESİASTİCA
"Kişiyi uzman yapan, deneylerdir." - AEKHYLOS
(Derleyen Erol GÜRÇAY'a teşekkürler)

PAZAR NEŞESİ

'TEMEL ILE DURSUN:- "Trafik polisine bir ihbar gelir. Temel ile Dursun kaza yapmış.
Polis ekibi olay yerine geldiğinde görür ki, arabalar sapasağlam ama Temel ile Dursun'un ağzı burnu dağılmış, kan revan içinde kalmışlar.. Polis sorar:
'Anlat Temel. Olay nasıl oldu?..'
Temel zorluklar içinde anlatmaya başlar:
'Komserum... Hava sisliydi. Yolumuzu göremeyordum. Baktım olacak gibi değil, kafami pencereden çikarmiş öyle gideydum. Meğersem Tursun da karşidan öyle geleyirmuş!.."
(Teşekkürler Ecz Oryal KAHRAMAN)

YENİ ÇIKAN BİR KİTAP

'KABULLER:BİR BEYİN CERRAHININ SINIR TANIMAYAN HİKAYESİ':- Koç Üniversitesi Yayınları'nın (KÜY) Tıp ve Özyaşamöyküsü kategorilerinde yayımladığı'Kabuller: Bir Beyin Cerrahının Sınır Tanımayan Hikâyesi' başlıklı kitabı raflardaki yerini aldı. Yaşamını ölüm-kalım aşamasındaki hastaları kurtarmaya adamış bir beyin cerrahı olan Henry Marsh'ın kaleme aldığı kitap, Ferit Burak Aydar tarafından Türkçeye kazandırıldı.

HUZUREVİNDE BÜYÜK KERMES

Büyükşehir Bld.'nin Yıldırım, Kaplıkaya'daki huzurevinde 'Geleneksel Kermes ve Yiyecek Şenliği' bu sabah saat 10'da başlıyor.
Saat 17'ye dek sürecek kermes huzurevi sakinlerine moral verecek.
Büyükşehir Bld. Sosyal Hizmetler Dairesi Baş. Huzurevi Şube Müd. yerleşkesindeki kermese herkes davetli.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.