Hava Durumu

Yollarımız çok yetersiz

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2017 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2017 07:16

"Mudanya, Güzelyalı (Burgaz) Mahallesi'nde eski evler yıkılıyor yerine kaldırımsız, bahçesiz, otoparksız ve estetikten uzak binalar yapılıyor. Sokaklarda yürüyebilmek de zorlaşıyor..
Örneğin; Atatürk Ortaokulu'nun bulunduğu sokakta araçlar ve yayalar okul çıkış saatlerinde adeta birbirine karışıyor. Çünkü yeni apartmanlar yapılmış. Yollar yetersiz durumda. Bu nasıl şehircilik?.
Başka bir yerde; dere boyunda Güzelyalı Cumartesi Pazarı girişinde bir ev yapılmış. Neredeyse derenin içine taşacak durumda. Sokaktan ufak bir kamyonet geçse ve sürücüsü dikkatsiz hareket etse balkona çarpacak gibi.
Kurumların başındaki kişiler değişir ama kurumlar sorumludur. Belediye geçmişte izin verilmiş diye sorumluluktan kurtulamaz.
Diğer kurumlar Mudanya Kent Konseyi, Bursa Kent Konseyi, meslek odaları, STK'lar bu durumlara hiç- bir şey demiyorlar.
Böyle bir Mudanya, Güzelyalı ve Bursa'yı kesinlikle hak etmiyoruz." Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Araçlar işyerlerini tamamen perdeliyor

"Çekirge Dikkaldırım Caddesi, Demet Sokak'ta yaklaşık onbeş işyeri sahibi ve yüzlerce çalışanı ile bu işyerlerinden alışverişe gelen müşterilerimiz de dahil olmak üzere hepimiz işyerleri önüne getirilen ve uzun süreli park edilip bırakılan araçlardan dolayı şikayetçiyiz.


Bu araçların işyerlerimizin önlerine park etmelerini önlemek için engeller de koyuyoruz ama bu yüzden zabıta ekipleri de gelip ceza yazıyorlar.
Müşterilerimiz işyerlerini görememekten şikayetçi, bizler de müşterilerimiz bizi göremeyip, ulaşamadıkları için.
Çünkü işyerlerimiz, önüne bırakılan araçlar yüzünden adeta perdeleniyor. Bu işyerlerinde çalışan yüzü aşkın eleman var. Bizler geçim derdindeyiz, çalışanlarımıza da maaşlarını vermek zorundayız.
İşyerlerinin önünün gereksiz yere uzun süreli park edilmesi sonucu işyerlerinin mağduriyetini önlemek için sayın yetkililerden acil yardım bekliyoruz.
Gönderdiğimiz fotoğraflar bu sorunun net birer belgesi..


Ayrıca Carrefour'un arkasındaki dar yola araç parklanmaları yüzünden trafik aksıyordu.
Köşenizden yaptığımız duyuru üzerine buralara 'park edilmez' levhaları konuldu ve şimdilik sorun kalmadı.
Bu gelişme için de konuya duyarlılıkla eğilen yetkililere teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.." Yalçın ALTINTEPE

Tehlikeli kavşakta tek bir önlem yok

"Nilüfer ilçesinde bulunan, Fethiye Mahallesi'nde tam nokta olarak belirttiğim Fatih Sokak, Çoruh Sokak ve Finike Sokak'ın kesişme noktası olan dört yol kavşağı yayalar ve araçlar bakımından büyük tehlikeler yaratıyor..
Bu yol Organize Sanayi Bölgesi Sarı Cadde'ye bağlandığı için yoğun bir kamyon ve araç trafiğine sahip.
Aynı zamanda hem Fethiye İlköğretim Okulu'na hem de o noktada bulunan Marmara Okulları'nda öğrenim gören öğrenciler ve yayaların geçis noktası.
Bu bölge pek çok tehlikeye açık. Fakat kavşakta bir yaya geçidimiz bulunmuyor.. Trafik uyarı işaretleri deseniz onlar da yok..
Araçlar oradan geçmek isteyen yaya vatandaşlarımıza yol vermiyor ve çok hızlı bir şekilde gidiyorlar.
Çocukların bu kavşaktan geçmeye çalışmaları inanın çok büyük tehlikeler içeriyor. Herhangi bir olumsuz olay ve can kaybı olmadan bir an önce belirttiğim noktaya yaya öncelikli bir düzenleme yapılması için sayın ilgililerin dikkatlerini çekiyor ve talepte bulunuyorum.. Saygılarımla"Zeki MEHMET

Sabah ola hayrola!..

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık sabah erken saatlerde esnaf buluşmaları için ilçe sakinlerini işyerlerinde ziyaret edip onlarla sohbet ediyor ve birlikte sabah kahvaltısı yaparken tavşan kanı çaylar yudumlanıyor..


"Bu ziyaretlerde hemşerilerimizin belediyemizden taleplerini dinliyorum. İlçemizin gelişimi için yapılması gereken çalışmaları esnaflarımız ve halkımızla hoş sohbet ortamında konuşuyoruz' diyor..
Her pazartesi sabahı gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri için Başkan Işık, bu ziyaretleri geleneksel hale getireceğini söylerken 'esnafımıza hayırlı işler dileklerinde bulunmak beni de çok mutlu ediyor' diyor..

Talimhane'ye biraz ilgi

"Yıldırım ilçemizdeki Mollaarap semtinde bulunan tarihi Talimhane Sahası yıllardan bu yana biraz ilgi bekliyor ama bu gerçekleşmiyor..
Bursa'dan önemli sporcular yetiştiren eski Güven Spor'la semt sakini gençlerimizin büyük ölçüde yararlandıkları sahamız ve yan tesisleri tamamen dökülme derecesinde.
Unutulmasın ki bu sahada çalışan Güven Spor futolcuları ülkemize ünlü oyuncular yetiştirdiği gibi, kulüp o zamanlarda Türkiye Amatör Kulüpler Şampiyonu da olmuştu.
Bursa'daki çeşitli semtlere modern spor tesisleri kazandırılır-ken hazır bir tesisin bu hale gelmesi ve bakımsız duruma düşmesi bizleri gerçekten çok üzüyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Başkanlık görevini üstlenen Sayın Alinur Aktaş'a başarılar dilerken konuyu dikkatlerine sunuyor, gerekli ilginin de gösterilmesini saygılarımızla rica ediyoruz.." Semt sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.