Hava Durumu

Yirmi bin kişi ile Kocayayla pikniği

Yazının Giriş Tarihi: 20.08.2017 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.08.2017 08:26

Mutlu pazarlar değerli okurlar..
Çeşitli kuruluşlar yaz sezonunda toplu olarak personeli için düzenlediği piknik etkinliklerinde dostluklara yepyeni boyutlar eklerken buna son olarak Büyükşehir Belediyesi çalışanları da eklendi. Ve yirmi bin kişi Kocayayla'ya çıkarak bir arada unutulmaz bir güne imza attı.

Çam ağaçlarının serin gölgesinde mangallar yakılıp etler cızır cızır pişirilirken semaverlerde demlenen tavşan kanı nefis çaylar da pikniğe ayrı bir tat verdi...

Pikniğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'da Türkiye ve dünyaya örnek çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtirken, bunda en büyük payın çalışanlara ait olduğunu söyleyerek çalışanlarını motive etti.

Piknik, binlerce Büyükşehir ve bağlı şirket ailesini bir araya getirdi. Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke'nin yanı sıra, Büyükşehir bürokratları ve davetlilerin de katıldığı bu özel ve güzel günde Başkan Altepe Kocayayla'nın önemine değinirken Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş temellerinin burada atıldığını, Orhan Gazi'nin düğününün de Kocayayla'da yapıldığını belirtti.
Başkan Altepe; piknik yapan personelle bol bol hatıra fotoğrafları da çektirdi, yaşlıların ellerini öptü, hal-hatır sordu, çocuklarla yakından ilgilendi. Pikniğe, huzurevi sakinleri de katıldılar.
Sağlık ve mutluluk dolu günler içinde daha nice güzel pikniklere!

*Kara incir için şenlik

Bölgemizde bazı yerlerde yetiştirilen kara incir, çeşitli ülkelere de ihraç edilirken bugün de bu ürün için büyük bir şenlik var.
Mudanya Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği 'Mürsel Kara İncir Şenliği' ne bu gece TRT İstanbul Radyosu ses sanatçıları Ayşen Birgör, Esra İçöz, Alp Arslan ve İhsan Güvenç konserleriyle katkı verecek.
Saat: 17'de Mürsel Mahallesi'nde gerçekleşecek olan büyük şenlik için tüm hazırlıklar tamamlandı.

*558 yeni müzisyen

Yıldırım Bld. Kültür ve Sosyal İşler Md. bünyesindeki Roman vatandaşlar, engelliler, yetimler, yoksullar ve kimsesizler gibi dezavantajlı grupları topluma kazandırmayı amaçlayan Müzik Akademisi'nde yaz kurslarında 3 ay eğitim gören 208'i engelli, toplamda 558 kursiyer eğitimlerini tamamlayıp başarı belgelerini aldılar.

Sevdikleri branşlara yönelerek alanında uzman müzisyenlerden ritm, keman, bağlama, gitar, piyano, tiyatro ve koro eğitimleri alan öğrenciler, Hamamlıkızık piknik alanında bir araya gelip sazlı sözlü bir şekilde gönüllerince eğlendi.

Hadi bakalım, eller havaya, vur patlasın çal oynasın!.

*Bursa'da dama heyecanı başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Türk Daması Federasyonu işbirliğinde düzenlenen 'Türk Daması Şampiyonası', bu yıl 18. kez 'Damanın Kırkpınarı' olarak bilinen Mustafakemalpaşa'da başladı.
Damaya ilgili duyan ve her yaştan oyun-cunun oynayabildiği oyun için dünyanın dört bir yanından 200 sporcu bu şampiyona için Mustafakemalpaşa ilçesindeler.

*Aman susuz kalmayın

Beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek "Vücudumuzun yaklaşık yüzde 75'i su. Suyun sağlıklı beslenmede çok önemli bir payı var. Su, metabolik reaksiyonlar sonucu oluşan atık ürünler ve toksinlerin vücuttan atılarak sağlığımızın korunmasına katkıda bulunuyor.
Bunun için su, günde ortalama 8-10 bardak şekilde sade veya isteğe bağlı olarak sevilen sebze-meyvelerle karıştırıp aromalı bir şekilde de tüketilebilir" önerisinde bulunuyor.
Aman sakın susuz kalmayın.. Bol bol su içerek sağlığınızı koruyun.

*Güzel sözler

"Kusurlara takılmak sevgiyi öldürür. Sevgiyle bakmak ise kusurları öldürür.."
"Hayatta daima gerçekleri savun.. Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun."
"Önce doğruyu öğrenip bilmek gerekir, doğru bilinirse yanlış da bilinir.. Ama önce yanlış bilinirse doğruya kesinlikle ulaşılamaz."

Derleyen B.ÖZTÜRK'e teşekkürler

*Yeni bir kitap

PARİS GÜNLERİ

Yazar Demir Özlü'nün birbiriyle bağlantılı iki kitabı Paris Güncesi ve Balkur'da Akşam Yemeği, genç bir yazarın ilgileri,düşünceleri bugüne dek yayınlanmamış veya dergilerde kalan metinler romantik yazarların etki ve düşleri, düş ve özlem kenti Paris Günleri'nde dile geliyor.
Eser, Yapı Kredi Yayınları arasından okurlarıyla buluşuyor.

*Pazar neşesi

PAPAĞAN

Temel'in papağanı ölmüş. Bir arkadaşı 'neden öldü' diye sorunca şu cevabı almış:
'Evlendim de ondan. Çünkü karım çok konuşuyor. Papağana hiç fırsat kalmıyordu!."

Teşekkürler Nedret SOYDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.