Hava Durumu

Yıldırımlı ‘minik’lerden ‘büyük’ duyarlılık

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2016 01:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 01:30
5 Aralık tarihli köşemizde Perihan K. isimli okurumuzdan gelen bir talepte
İzmir Büyükşehir Bld.'nin 'mavi kapak' kampanyası ile pek çok yürüme engelli kişiye tekerlekli sandalye temin ettiğine dikkat çekilmiş ve Bursa'da da bu kampanyanın başlatılması için belediyeleri göreve davet etmişti.
Bu önemli konu için Yıldırım Bld.'si müjdeyi verdi ve dün köşemize bir bilgilendirme yapıldı. Özetliyorum:
***
"Yıldırım Bld.'nin sürdürülebilir çevre politikası kapsamında yaptığı çalışmalara bir destek de Yıldırımlı miniklerden geldi. Yıldırım Bld. Meslek Edindirme Kursları Okul Öncesi Eğitim Sınıfları’nda ilkokul eğitimine hazırlanırken diğer yandan da bilinçli birer birey olarak yetişen minik öğrenciler, yaşlarından oldukça büyük bir duyarlılık örneği göstererek engelliler için kapak topladı. 
31 mahallede hizmet veren YIL-MEK Okul Öncesi Sınıfları’nda geleceğe hazırlanan 2 bin 800 öğrenci, 2 aylık kısa bir sürede 228 bin kapak toplayarak oldukça büyük bir çalışma yaptı. 



İhtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye sağlanması adına yapılan bu önemli kampanyada 370 kg. kapak toplandı. 250 kg. karşılığında manuel, 2,5 ton karşılığında akülü tekerlekli sandalye temin edilen kampanya dâhilinde 2017 yılı mayıs ayına kadar sürecek çalışmalarla minikler, engellilere umut ışığı olacak.
Öğrencilerin gösterdiği duyarlı kampanya ile engellilere tekerlekli sandalye imkânı sağlanmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Bld.Bşk.ı İsmail Hakkı Edebali 'Yerel yönetim olarak engellilerimizin yaşamını kolaylaştıracak çalışmaları hizmet politikamız gereği hayata geçirirken, çocuklarımızın yaptığı çalışma da engellilerimizin yüzünü güldürecek nitelik taşıyor' diyor.
***
Duyarlı minik öğrencileri ve Yıldırım Bld.'ni yürekten kutluyor diğer belediyelerimizin de bu konuya eğilmelerini diliyorum.

Melda Kuyucu Kılıç konseri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü, aralık ayı konserinde bu kez konuk sanatçı Melda Kuyucu Kılıç'ı ağırlayacak..
Konser, 9 Aralık Cuma günü, saat 20.00'de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi/Merinos Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilecek.. 
Türk müziği severlerin dikkatine..

O temel ne zaman atılacak?

“Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda ayrılmış olan 37 dönüm arazinin üzerine Devlet Hastanesi yapılacağına dair bilgiler verilmişti. (O tarih benim de doğum günüm olduğu için hiç unutmuyorum).
Bu söz muhakkak yerine getirilecektir. Ama ne zaman?. Aradan altı yıl geldi geçti, en ufak bir gelişme yok.
Devlet hastanelerimiz ve UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki yoğunluk malum. Yaptırılacak bir yeni hastane bu yoğunluğu büyük ölçüde azaltacaktır. Çünkü artık özel hastanelere muhtaç olmak istemiyoruz.
Belirttiğim hastane arazisi değerlendirilecekse değerlendirilsin artık. Gerekli çalışmalar için temel atılsın, nasıl olsa arkası gelir ve inşaat yarım kalmaz..
İlgililerden bu konuda bir cevap gelirse memnun olacağım.."
Selami GEDİZ

Çınar fidanları  için çok teşekkür

"Beşevler Bölge Parkı'nda eksik olan çınar ağaçlarıyla ilgili isteiğimizi 25 Kasım'da yayınlamıştınız.. 2 Aralık tarihinde de köşenizde bu konuda bir cevap yayınlandı yine aynı gün parkımıza üç çınar fidanı dikildiğini okuyunca çok sevindim ve 3 yeni fidanı fotoğrafladım. O ağaçlar artık oksijen fabrikası olacak, hem de bizler onların büyüdüğüne şahit olacağız, çocuklarımız torunlarımız altında oyun oynayacak. Dikilen 3 yeni fidan değil onlar geleceğin belki de İnkaya çınarları gibi ulu çınarlar olacak. 



İlgili parkta daha önce dikilen ama tutmadığı için zamanla sökülen fidanların yerleri boş kalmış. Dikkatle bakıldığında daha onlarca fidan dikilebilecek yer var.        
Yetkililerden kuruyan ağaçların yerlerine yeni fidanlar dikerek hem peyzaj bütünlüğünü sağlamaları hem de geleceğin İnkaya çınarlarının sayılarını artırmaları ricamız var. Yetkililere özverili çalışmaları için teşekkür ederim
Saygılarımla.."
Bir çevre sakini

Abdal Camii ve türbe çevresi otopark mı?..

"Osmangazi ilçemizdeki tarihi bir bölge olan Abdal Camii ve karşısındaki Abdal Türbesi'nin civarı iyiden iyiye otopark gibi kullanılmaya başlandı.
Çevre sakini ve ayrıca bu bölgede bulunan bazı işyeri sahiplerinin sabahtan akşama kadar araçlarını park ettikleri yerden hem araçların hem de yaya vatandaşlarımızın rahatça gelip geçmeleri çok zor.
Osmangazi Belediyesi yetkililerinden bu mesele hakkında bir çalışma yapmasını ve tarihi camimiz ile türbemizin etrafının otopark olarak gibi kullanılmasının önüne geçilmesini rica ediyoruz."
Asım MUTAFOĞLU
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.