Hava Durumu

Yılbaşına rahat girmenin yolları

Yazının Giriş Tarihi: 31.12.2018 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.12.2018 07:56

Bu gece 2018 yılını da acı-tatlı olaylarla geride bırakıyoruz. Tüm okurlarıma ve ulusumuza sağlık, sıhhat, barış ve mutluluk içinde, her şeyin gönüllerince olacağı, başarılarla dolu bir yeni yıl diliyorum.
Yılbaşı gecelerini hep kartpostallardaki gibi hayal ederim. Bembeyaz kar örtüsü altında çam ağaçları ve bunların arasında bir minik evin bacasından adeta nazlı nazlı tüten duman, pencerelerden sızan ışıklar.. Ve belki sırtındaki torbasında armağanlar getiren ak sakallı bir Noel Baba..

Bugün pazar sayfamızda siz okurlarımın sorunları, istekleri ve şikayetlerinin yerini yılbaşına özel yazılarımız var.
Bu gece herkesin ailesiyle ve sevdikleriyle bir arada olduğu, eğlendiği, güzel ve leziz yemekler yemek istediği, yeme-içme konusunda da ölçünün kaçtığı zamanlardan biri.
Bazı basit önlemlerle yılbaşı akşamının rahat geçirilmesinin mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Sibel Mumcu, özetle "31 Aralık'ta gün boyu aç kalmamaya, yiyecekleri yavaş tüketmeye, susuz kalmamaya, kuruyemiş ve cipsleri fazla tüketmemeye dikkat ederek yeni bir yıla rahat girilmeli" diye uyarıda bulunuyor..
Yılbaşı günü, beslenme düzeninde yapılan hataların başında 'nasılsa akşam fazla yiyeceğim' düşüncesi ile gün boyu aç kalmak, az yemek ya da öğün atlamanın geldiğini söyleyen Sibel Mumcu "saatlerce aç kalmak, kan şekerinin düşmesine neden olacağı için iştahınızı denetlemekte de zorlanmaya neden olur. Sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak güne kahvaltı ile başlamak ve öğünlerde yeteri kadar yiyerek günü tamamlamak yılbaşı sofrasındaki beslenmenizi kolay kontrol etmenize yardımcı olur" diyor.
Ayrıca yılbaşı gecelerinin değişmez yiyeceği kuruyemiş ve alkol tüketimine de uyarı yapan uzman Mumcu, "kuruyemişlerin tüketimi arttıkça kalori alımı da artar. Hele alkol ile birleştiğinde, masum olmaktan tamamen çıkar" şeklinde konuşuyor.
Bu gece tüm sevdiklerinizle bir arada gönlünüzce saatler diliyorum efendim.

Bu gece kabak tatlısız olmaz

Bu akşam sevdiklerinizle rahat bir gece geçirme önerileri yanında sofralarınızı donatacak başlangıçlar ve mezeler konusunda da bir diğer beslenme ve diyet fitoterapi uzmanı Sıla Bilgili Tokgöz de uyarıyor.
Örneğin; sırasıyla baharatlanmış peynir, zeytinyağlı tabağı, yoğurtlu patlıcan ve havuç tarator, kiraz, domates, somon fümeli kanepe, labne peyniri sürülmüş kepekli krakerlerle limon suyuna batırılan salatalık, havuç dilimi, bir avuç badem, fındık ve ana yemekte de tarhana çorbası, fırınlanmış beyaz et, fırınlanmış peynirli mantar, sebzeli bulgur pilavı, mevsim yeşillikleri, lahana, havuç, turpla oluşan salata ile nar, kivi, portakal gibi meyveler ve kabak tatlısı.
Hadi bakalım afiyet olsun, daha nice mutlu, huzurlu yılbaşı sofralarına.

Nilüfer'den bir yılbaşı müjdesi

YENİ YILA GİRERKEN İLK MÜJDELİ HABER:- 25.12.2018'de 'Ağaç dikmek sevaptır' başlıklı okurunuz İmdat Gencer'in uyarısı incelenmiştir. Söz konusu park, Beşevler Mah. Kara Fatma Heykeli karşısındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bölge Parkı'dır.
Bu parkın bakımı ve sorumluluğu Büyükşehir Bld. sorumluluğundadır.
Nilüfer Bld. bünyesindeki parklarda kuruyan, kesilen ağaçların yer tespiti yıl içinde yapılarak 2019 yılında yerlerine bölgeye uygun bitki ve ağaç dikilecektir.
Duyarlı vatandaşımıza teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."
Nilüfer Bld. Basın Bürosu

'Olgun Gençler'den hoş geldin yeni yıl!.

Nilüfer Belediyesi'nin Olgun Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan Olgun Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu ilk kez izleyici karşısına çıktı. Koro, "Hoş Geldin Yeni Yıl" konseriyle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.
Nilüfer Bld.'nce Altınşehir Mahallesi'nde kurulan Merkez, 55 yaş üstü kişilerin buluşma noktası oluyor. Merkezde düzenlenen sosyal etkinliklerin yanısıra üyeler bir araya gelip 'Olgun Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu'nu kurdu. 71 olgun gencin yer aldığı koro, 2019 yılına sayılı günler kala ilk kez izleyici karşısına çıktı. Şefliğini Süveyda Çolakoğlu'nun üstlendiği Olgun Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu'nun "Hoş Geldin Yeni Yıl Konseri", Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlendi.
Konser yoğun bir ilgi gördü. İzleyiciler arasında Nilüfer Bld. Meclisi Üyesi Aysel Okumuş da vardı.
Konserde koristler birbirinden değerli eseleri seslendirirken katılımcılar da şarkılara eşlik etti. Olgun Gençlik Merkezi Türk Müziği Korosu, konserde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkılara da yer verdi. Koristler konserde solo şarkılarıyla da katılımcılardan büyük alkış aldı.
Yeni yıl konserinde, 'Efem', 'İndim havuz başına' ve 'Karahisar Kalesi' gibi şarkılar başarıyla seslendirildi.
Konserde solo olarak sahne alan Şükran Açıkel 'Mevsimler yas tutup güller ağlasın' şarkısını seslendirirken koristlerden Aliş ve Nurzen İper'in valsi renkli görüntülere sahne oldu.
Konser yaklaşık iki saat sürdü ve sonunda Nilüfer Bld. Meclis Üyesi Aysel Okumuş, Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey adına şef Süveyda Çolakoğlu'na çiçek vererek teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.