Hava Durumu

Yabani otlar her an tehlike yaratıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 24.07.2018 07:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.07.2018 07:36

"Osmangazi ilçemizdeki Demirtaş bucağı, Barbaros Mahallesi'ndeki Baraj Turkuaz Yapı Apartmanı önü ve İnönü Caddesi arasında bölgede bulunan sulama kanalları çevresi adeta bir orman gibi oldu.
Gerektiği şekilde biçilip temizlenmeyen yabani ot yağınları nedeniyle bunların arasından zararlı böcekler de ortaya çıkarak tehlikeler oluşturabiliyor.
Ayrıca kuruyan yabani otlar da birtakım yangın tehlikeleri yaratabilir..
Burada oluşan yabani otların bir an önce temizletilmesi gerekiyor.
Osmangazi Belediyesi'nin sayın yetkili
birim yöneticilerine durumu aktarıyor ve uyarımızın dikkate alınmasını önemle rica ediyoruz.. Saygılarımla.."
Mümin DÜNDAR

Toplu taşım ve sürücüler

"19 Temmuz 2018 Perşembe günü Mudanya-Bursa asfaltı caddesinde durakta 104 no'lu aracı bekliyorduk
Saat 20.00 kalkışlı araç açıktan gidiyordu. Sürücüsünü zar-zor uyardık ve o da güçlükle durabildi..
Bu tarz durumlar bölge ulaşımımızda sık sık meydana gelebiliyor..
104 no'lu araçla ilgili daha önce de bu köşede bir uyarı yazısı çıkmıştı.. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi yaşanılan bu sorunu çözemediği gibi gerekli aydınlatıcı cevapları da vermiyor..
104 hat no'lu Mudanya Gemlik araçlarının hem fiziki ortamı hem de şoförlerin toplu taşıma anlayışları gerçekten şaşırtıcı..
Halk otobüsleri ve minibüslerde düzelme ümidim kalmadı desem yeridir. Bir umutla yine köşenize yazdım, bakalım sonuç ne olacak?.. Saygılarımla."
Özgür ER

Kuşların konacağı ağaç bile kalmadı

"Bursa'nın sayfiye bölgesi Gemlik ve Küçükkumla'dan bu kavurucu çok sıcak yaz gününde size ve okurlarınıza hayırlı günler dilerim.
Malum: Küçükkumla halkı tarafından çok yakınmalar var. Bu yakınmaların fazlası yok eksiği var diyebilirim.
Aslında toplu taşımadan tutun da Küçükkumla'nın temizliğine kadar gider bu şikayetler.
Bizim sokak sakinleri olarak şikayetimiz 2017 yılında başladı bu şikayetimiz Belediye tarafından bir uygulamadır.
Kumla deresinin bulunduğu yerde sokak başlarından itibaren araç girişine kapattı burasını. 60 metre yer burası. Ve en azından o dere boyu sokağa daha önce tek sıra araç konulunca 14 araç çift sıra olunca toplam 24 araç park edebiliyordu.
Belediyemize 'sokak araç girişine açılsın sokak sakinleri olarak bunu istiyoruz' diyoruz ama belediyemiz de adeta 'yok bu durum sokakta oturanlar için iyidir' diyor
Bizler zaten bu sokakta oturuyoruz ve bize 'yok sizin menfaatinize' deniliyor.
Hayret ki hayret!.
Bölge sakinleri iki yüz kişi kadar toplu halde belediyeye mi gidip anlatalım bunu?. Yolun kapatılmasından şikayetçiyiz.
Belli ki Kumla dereboyu Sokak için bazı planlar var. Yollar Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne aittir. Yollar keyfi şekilde kapatılamaz.
Bölgede sanki otoparklar mı yapıldı da park edilen sokakları araç girişine kapatıp park edilmesi engelleniyor?
30 yıl önce Kumla'da kuşlar cıvıl cıvıldı. Ama kuşların konacağı ağaç bile kalmadı. Her boş yere bina yapmak için ruhsatlar verildi. Ve şimdi de sokaklar tel çitlerle çevriliyor. Lütfen Kumla Dereboyu Sokak'ı rahat bırakın."
Çevre sakinleri

Çalı'da 'Bataklı Damın Kızı Aysel'

Türkiye'nin ilk köy filminin çekildiği Çalı Mahallesi'nde, Nilüfer Bld.'nin ÇEKÜDER işbirliğiyle düzenlediği 3. Çalı Köy Filmleri Festivali'nde Yönetmen Muhsin Ertuğrul'un 1934 yılında, Çalı Mahallesi'nde çektiği, Türkiye'nin ilk köy filmi "Aysel; Bataklı Damın Kızı" filminden yola çıkarak gerçekleştirilen festival, film tutkunlarını doğanın kalbinde, açık havada bir araya getirdi..

Nilüfer Bld. Bşk. Mustafa Bozbey, "Çalı için köy filmleri çok önemli. Bilindiği gibi 'Aysel; Bataklı Damın Kızı' adlı ilk köy filmi burada çekildi. Bu film, Çalı'da anlamı olan, büyük iz bırakan bir filmdir. O yıllardan beri Çalı'nın, sinemaya karşı farklı bir eğilimi var" dedi.
Aysel; Bataklı Damın Kızı filminin çekilmesinin ardından, filmde yer alan karakterlerin isimlerinin sonraki yıllarda Çalı'da doğan çocuklara verildiğini belirten Bozbey, "Çalılılar, böyle bir yaklaşımla filme sahip çıkmışlar. Çok güzel anılar var. Nilüfer Bld. olarak biz de, ÇEKÜDER işbirliğiyle Çalı Köy Filmleri Festivali'ni düzenliyoruz. Festival, sizlerin de katılımıyla daha da renklenmiş durumda. Emeği geçen, katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi..
Nilüfer Bld. Kültür ve Sosyal İşler Md. aynı zamanda "Belki Şehre Bir Film Gelir" kitabının yazarı olan Güney Özkılınç da, "Çalı Köy" kitabının yazarı Turhan Çalay ile birlikte, festival kapsamında söyleşi gerçekleştirdi.
Çalay, sinemaseverlere Çalı'yı tanıtırken, Özkılınç da hem kitabı hem de "Aysel; Bataklı Damın Kızı" filmi hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Filmde, Çalı halkından çok sayıda kişinin figüran olarak rol aldığını söyleyen Özkılınç, "Bir film düşünün ki, çekildiği yerde hâlaâ yaşasın. Ben, bu filmin çok uzun yıllar Çalı'da yaşayacağını düşünüyorum" diye konuştu..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.